Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално 22 септем е направен под диктовката на Германия( Австо-Унгария) и води след себе си 3 войни , загуби на територии и национална катастрофа. Тогава сме били протекторат на Германия чрез Фердинант, както и сега пак сме на Меркел ( чрезмутрата Бойко)и пак натам вървим, загуба на територия и национална катастрофа!
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кой да се обединим? С олигархията и мафията ли, с Пеевски,Домусчиев,грома-холдинг,с джи пи - груп,с кой?!С каскета който отказва да разследва чекмеджета,кюлчета,който рекетира хора с кой?С мис бикини която за една нощ забогатя с 5 млн евро! С този който подари на Доган и на Гергов по 50 млн народни парис кой!Решението е оставка!
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит празник на всички нормални хора. А червените неудачници нека си вият. Тоя вой го слушаме вече много години и не ни пречи.
4
9
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Новия девиз на герба и ГЕРБ:"ЧЕКМЕДЖЕТО ПРАВИ СИЛАТА!"
3
12
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Една държава на север от нас винаги е насърчавала разделението в българското общество. Прави го и днес чрез своите еничари с български паспорти.
2
6
 
7
 
! Отговори
Формула преди 3 години
Квадратен корен - кръгъл и***от
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е.