Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
13
 
! Отговори
era преди 3 години
каквото разделение има в момента никога преди не е било. Един малък кръг от хора и фирми около ГЕРБ грабят всичко за сметка на всички българи. Резултата е масова емиграция и бедност сред населението. По вредно и пагубно за населението управление от това на ГЕРБ не е имало в новата история на България, като за 10 години на власт сме се стопили с един милион.
26
5
 
13
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Държавата може да се консолидира, ако се появи силен лидер от ранга на Путин или Де Гол. Една държава не може да се консолидира от един пожарникар без смислена национална стратегия и цели. Една магистрала не е държавна стратегия.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами-тръгвай си, ти кво!
23
4
 
9
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Бла, бла, бла! От десетилетие сме разделени. Доносниците от Герб и обичайните хора.
22
7
 
4
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Не е лесно да си рублофил. Да, България е зависима от ЕС защото е ЧЛЕНКА на ЕС. България има право на вето по всички въпроси. Тоест думата на България се разпростира над континент с 500 милиона население. И ако някой иска да излезе от ЕС винаги може да направи референдум като UK. Като гледам няма желаещи! За разлика от Мaтушката ви където ако искаш да излезеш от федерацията ти пращат танкове като в Чечня или зелени човечета като в Крим...
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21 това е така, но Бойко мутрата е надупен на всики посоки, кой строи газопровод до Гърция за доствака на втечнен американски газа на 6-7 пъти по скъпа цена, кой купи самолети на картинка със 100% авансово плащане, кой допусна хиляди америкаски войници на наша територия да позват бази без стотинка наем, и тн и тн. Затова е толкова вреден мутрата, като се надупиш трябва да е на една посока , той е разкрачен
20
4
 
16
 
! Отговори
Разделянето преди 3 години
Не е добра формула .Вярно е и го изпитва на гърба си - от два месеца го е страх да наближи София и други градове. Обикаля само пущинаците и вече буквално живее в джипа.
19
1
 
16
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Абе Рапоне, ако крадец влезе в къщата ти няма ли да се "разделиш" от него?Ами ако се е настанил в нея 10 години?
18
3
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
България е била обединена само през социализма. Сега е нормално да има най-различни мнения и политически възгледи. Така че, нидей рива за обединението, нямаш капацитета на бившия ти охраняван обект другаря Тодор Живков.
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по голям слуга на Москва от Бойко, следват факти:Кой строй руски газопровод за 2,4 млрд,през България за сметка на бедния българин.Кой се отказа от 1млд неустойки в полза на Москва за замразените доставки на газ по газопровода през Украйна?Коя държава единствена в Ес не изгони руски дипломати по случая Скрипал? Защо Лукойл е единствената губеща рафинерия в света и не е платила 1 лв данъци. Всичко това е дело на Мутрата в полза на Путин.
16
9
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Никога България не е била по-зависима отколкото сега!Да не говорим за личните зависимости в управлението...
15
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независима държава? България от една страна е зависима от ЕС от друга е зависима от един самовлюбен и крадлив местен дерибей(борисов)
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За радост българите не са толкова зле колкото им се иска на позитанците и се събират само шепа заблудени от най докната прослойка да правят циркове.
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Борисов и ще остане в историята с думите и делата си, за разлика от дребните злобни човечета храчещи злоба и помия, по време на управлението на Бойко Борисов.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия не я харесвам по ред причини, но е за предпочитане пред оскотяла от злоба и бедност Россия.
11
6
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Стига дрънка Баце, искам Царското КАЗИНО. Там където си е било, и точно както си е било преди 100 години!! Докажи че си строител, на България, или не се обаждай повече.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-далеч от Русия толкова по-малко разделение и бедност. БСП е терористична организация от потомствени комунисти, взривили Св. Неделя. Който гласува за антибългари хaир няма да види.
9
3
 
7
 
! Отговори
Румъния преди 3 години
Зачем географию не научил, Чебурашка?
8
9
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Е как с кой? С фигуранта, с Божков, с Нинова, с Мая и Слави а и с Лупи също.