Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко много хора настъпи, но и за много хора е направил. Червената линия беше Божков настъпи голям олигарх и останалите се уплашиха. По провинцията хората му се радват защото имат пътища например, построи някои неща. Има много бойковисти, но има и много анти-герб, градска десница, БСП, радевисти и т.н. Очаквам мека гражданска война и влизане на великите сили да ни умиротворят като Сирия.
146
2
 
4
 
! Отговори
бай Тоше Правешки преди 3 години
Здравейте бананаджии! Вкусне ле са бананете?
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И триото и президента се държат като темерути.Не са по добри от Борисов със сигурност, даже губят в много отношения.
144
3
 
3
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Много добре сте описали Радев и отчасти себе си, добре ви се е получило.
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали демокрацията е за това, да има разделение, дебати, хората да имат различни мнения и по находчивите да налагат своето мнение над другите, така има развитие.
142
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит.АРМАН БАБИКЯН - ХАДЖИ ГЕНОВ И ДРУГИЯДА НЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТтрябва да не си Българин за да правиш това на този ден
141
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
най страшното за една Мафия е- Некорумпиран Политик на много висок властови пост- После Мафията почва да му търси компромати-любовници деца интриги-бащи майки -дядодвци баби- и накрая почва да го очерня !
140
4
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов пак се правиш на кукумаринкин!Кога честни хора от народа са се обединявали с престъпници от висшия ешалон на властта?говориш за невъзможни и неморални неща , тъй като нямаш здрав разум и си неморален човек!Ти ще крадеш ние ще те аплодираме?Не , няма да стане тоя сценарий!
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @ @ @Тя държавата ни вече 10 години се опосква и съсипва от ГЕРБ. На година се крадат по 10 милиарда. Всичко уж направено от тях се разпада, защото 80% от парите за него са откраднати. На теб сигурно ти плащат за да тролиш тук и да отклоняваш вниманието от истинския проблем.
138
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Написаното в статията, тулупа не мож го прочете, пък камо ли напише у фесбуко...Фърлил е некоя кинта на някой малко по умен от него да го постне.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитах се да прочета няколко коментара. Не става. Не става за четене. Нищо смислено и нови, безумни граматически правила.*** народ !
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора, които не искат да са мутри!Не искат да крадат!Не искат да са прости!Не искат да са гладни!Не искат да са лъгани!Не искат да са лишаване от бъдеще!Не искат да ги управляват крадливи прости хора!Това е разделението, защото не искам това, което сте вие, прости герберасти!Светът трябва да принадлежи на хората, които гледат в бъдещето в полза на всички и това го могат умни и почтени хора.Границата между едните и другите е дълбока, цивилизационният избор не понася простащината ви!
135
8
 
5
 
! Отговори
Заедно сме силни! преди 3 години
Виждате по коментари им колко са злобни и малки човечета са червените! Честит празник на всички Българи! България е Независима държава - Най-вече незавсима от Русия и кремълската мафия!За Чиста и Свята Република!Поздрав за всички Българи!
134
5
 
3
 
! Отговори
дочул преди 3 години
Тази вечер на великото антинародно въстание ще има голяма изненада- колективно ще се из ходят пред президентството. За това няма да хвърлят тоалетна хартия, а ще я използват.
133
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разумните българи разбират думите на Борисов.А те са тези, които виждат напредък, а не застой в последните 10 години.
132
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС и САЩ подкрепят Борисов.
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падишаха пак ръси простотии на кило.Беше решил да управлява вечно,като ментора си бай Тошо,ама котка му мина път.И оня беше простоват,но не крадеше като тоя.А построи държавата,а 95 % от хората си купиха или построиха домове.С всичките му недостатъци уволяваше и осъждаше тия от своите,които се опитваха да крадат или да внасят контрабандни стоки/Янчо Таков/.А неговият ученик ни разказа играта и плаче за още.
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко в Европа те чакат щели да те работят с 300км.ч стягай се !
129
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян се вози на метрото и ходи до Бургас на магистрала ТРАКИЯЗащо тримата реват срещу Българското правителство???ЗА ПАРИ - ЗАЩОТО ИМ СЕ ПЛАЩА - МНОГО ПАРИЧКИ
128
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИЯ ТРИМАТА КАКВО СА НАПРАВИЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ?????след тях върви едно малко стадо овце и само беееееееТримата работят против възхода на държаватаима кой да ги съдиисториците на дали ще ги споменат