Радев от Атина: България и Гърция са пример на Балканите

Двете страни са ос на стабилност, отчете държавният глава
14 окт 2020 18:10, Красимир Ангелов
52
Радев от Атина: България и Гърция са пример на Балканите
Снимка: Президентство

България и Гърция са не само ос на стабилност, но и пример, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно сътрудничество, заяви държавният глава Румен Радев на среща в Атина със своята гръцка колега президента Екатерини Сакеларопулу.

Румен Радев поздрави Сакеларопулу с поемането на президентския пост в Република Гърция и изрази стремежа на България за последващо задълбочаване на политическия диалог на най-високо равнище и развитие на приятелските отношения между двете страни.

Днешните предизвикателства и пред Гърция, и пред България трябва да разглеждаме като предизвикателства пред целия Европейски съюз. Същността на Европейския съюз е неговата солидарност, подчерта Румен Радев.

По думите на президента предизвикателствата на бъдещето превръщат в обща задача отстояването на единното европейско пространство на ценности, на културни, социални и икономически постижения.

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за успеха на Гърция в привличане на стратегически инвеститори в областта на информационните технологии и открои тази област като особено перспективна в двустранното сътрудничество. По думите на Румен Радев страната ни разполага и с опит, и с експертиза в сферата на информационните технологии, което създава благоприятни възможности за реализацията на успешни съвместни проекти.  

Потенциалът на Инициативата „Три морета“ за транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа също беше сред акцентите на срещата на двамата президенти. Румен Радев отправи покана към Екатерини Сакеларопулу да посети България в удобно за нея време.

В рамките на посещението си в Атина президентът Румен Радев ще изнесе лекция пред Европейската организация за публично право на тема "Универсални човешки ценности и върховенство на закона - стълбове на европейското развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дамата на снимката е Президент на Гърция.Само да ви светна, че е чиста българка от малко село в Северна Гърция.Бяха ходили наши журналисти там да интервюират роднините и. Говорят си и до днес на чист български.В Северната Македония са го изчанчили езика и много сърбизми има. Тия си говорят на български. А гърците им викат "славяноезични елини".
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя видя, че тука само го освиркват и се понесе навън.Оставка, бе!
23
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицемерието на един Фигурант.В страната си организира антиправителствен метеж в защита на мутрите и поощрява беззаконието, а навън изнася лекция "Универсални човешки ценности и върховенство на закона - стълбове на европейското развитие" !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
22
13
 
0
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Да не хранят хитритебалкански гърци,от ЕС избегахабританци бързо.Пак заради крадливГаньо Балкански,ще получим помощ -таратанци !
21
1
 
26
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Тоя сефте го чувам да каже нещо добро за държавата, в която е прецедент.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгеле,тоя най сетне го поканиха някъде навън.Гърците са в спор с фесовете и подкрепа търсят отвсякъде..та за туй.Второ Гоце. С хората на империята на злото е така.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ленин морено. И какво общо има твоят коментар с новината бе, кре.тен?
18
0
 
24
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
***. Каква ос на стабилност бе, раппон, нали постоянно говориш, че тук е блато, хаос, разруха? ое е вярното, лицемер?
17
1
 
27
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Никой не разбра с Деса Дългата кво стана:):):):)
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф руския фигурант, да си пише оставката на пуър поинт и да изчезва
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** е пример?! С кое е пример?! С разпадащата си панелка, пред която гордо с туби вода пази паркомястото на немска 15-годишна бракма?! С това, че е безразличен към всеки проблем по улиците и го подминава, а в същото време лае из интернет колко е велик. С това, че се гордее, че взима заплатата си под масата и "прецаква лошата държава"? С това, че няма адекватна ценностна система и възпитание? С това, че всеки ще познае "българската група" на всяко летище по облеклото и простотята им? Смях..
14
1
 
7
 
! Отговори
CAPSLOCK преди 3 години
пак
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците били ос на стабилност. Абе тоя нашия Радев докога ще ходи пиян на работа да бръщолеви глупости. Каква стабилност имат гърците. 1000 пъти по фалирали от нас. Пред война с Турция. Затварат ни границите когато си искат без да им пука,че нямат право да го правят. И фигуранта разправя какви стабилни били...
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ Е СТАБИЛНА ЗАРАДИ БОРИСОВ,А НЕ ОТ"заслугите" на радев-РАЗЕДИНИТЕЛЯ!!!!!!
11
16
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Абе нов блок на аец е добре, ама как имаш 6 руски и искаш да добавиш един американски, такива миксове са много нестабилни, нови блокове трябва да са пак руски, за да има стабилност на общата система. Все едно да имаш компютри от различни епохи и марки, това няма да работи добре, това не е домашнен компютър да си купиш нов и хвърлиш стария, траябва да са същите от рзлични поколения.
10
0
 
22
 
! Отговори
пешо преди 3 години
Пауър поинт имало ли е на лекцията?
9
0
 
21
 
! Отговори
питам се преди 3 години
Защо първата дама не е с него ,преди я влачеше след него като ремарке ?
8
27
 
0
 
! Отговори
Радев преди 3 години
е стожер на честната и морална политика не само на Балканите, но и в Европа.
7
27
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Браво г-н Президент,вие поне си вършите работата професионално,за разлика от корумпираните и нагли мутри.
6
4
 
2
 
! Отговори
Гръцка преди 3 години
КолежкаКолега е мъжки род.