Слави Трифонов губи доверие, основните му "донори" от ГЕРБ

Коронавирусът и борбата с него - от огромно значение за изборите
10 ное 2020 11:26, Красимир Ангелов
146

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

Накъде ще избие напрежението в обществото в трудните дни на Ковид-19 и как ще повлияе кризата на развръзката от изборите?

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображение той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
21
 
! Отговори
пери преди 3 години
Почти всички са за предпочитане пред герб.
36
8
 
31
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Айде да идват тия избори, че съм много любопитен колко тъппанара ще гласуват за учиндолския кривак!!!
35
15
 
11
 
! Отговори
Х преди 3 години
Боко оставя хората на произвила с тея хлабави мерки ... Всички покрай нас втвърдиха нещата и ще има резултати скоро,само тук наистина ше се мрее
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН още няма официална кампания, но тепърва започнаха да се ооевяват представителствата им из България. То и 2006-а, по форумите се говорещ, че за Герб няма да се гласува, ама...
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОСТИНБРОДСКА ДНЕС ОТНОВО ЩЕ СЕЕ ЗАРАЗА И ЩЕ ЛЪЖЕ- ТЕМАТА Е КАК ГЕРБ ЩЕ УВЕЛИЧАТ ЦЕНАТА НА ВОДАТА- НО ОСНОВНОТО ЩЕ БЪДЕ ЛЪЖИ, ЛЪЖИ- ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ КОЛКО ЩЕ И ПОВЕРВАТ.
32
13
 
7
 
! Отговори
да дойде следващия преди 3 години
Всички се изредиха да плюят....да дойде следващият--То не беше Лили Иванова, Тони Димитрова, политолозчета, депутати, икономисти....всички в хор твърдят....Тиквата е Лидер незаменим, без него сме за никъде, той ще ни оправи и дооправи --според мен тези тези вървят само в клоаката, в която се превърна България.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого...Така е - народ от де би ли инфа тилни чалгари беше го казал един професор! Да де - чалгари е от мен!Приятен ден!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36Още един гей...
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е знак , че сънародниците ни са проявили здрав разум, което е похвално"Живееш в България. Единствената а причина, д ане сме се с или заради мизерията е, че всички са орекал еи свити и страхливи.
28
26
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
Славито и Костадин Костадинов са класи над герб ,бсп и дпс .Партиите на дъртофелието и посткомунизма .Тия трите партии нито могат да направят България европейска страна заради своята същност нито могат да защитят националния интерес. Могат само да похарчат дългове за ф16 и мерки за ,,биснеса,, билети за английски наркомани 30? по евтини .Все неща които народа не би платил .герб ,бсп и дпс са като мумии от една друга епоха .
27
5
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Тебе сигурно те свива дупето ? Имам лечителна палка за него
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така написа и, заглавието подвежда читателя д аис мисли, че Трифонов получава и пари от Герб.
25
6
 
25
 
! Отговори
Слави=Бареков преди 3 години
Славито е новия Бареков - така и ще свърши - безславно !
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА! ДОСКОРО АЗ НЕГЛИЖИРАХ ПРОБЛЕМА, НО ТВ МИ ПОКАЗА УЖАСЯВАЩАТА КАРТИНА НА НЕКАДЪРНОСТТА И НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА В ДЪРЖАВАТА!НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ - УПРАВИЯ НЯМА,ЛЕКАРСТВА, ЛЕКАРИ, СЕСТРИ, БОЛНИЦИ, ОРГАНИЗАЦИЯ - НИЩО НЯМА!!!
23
12
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не знам Румбата защо е включен в класацията на българските политици, това протеже на ген.Решетников, Божковците, Василевците и СиЕ, е всичко друго но не и български политик..Той може само да участва в пикници на Шипка, Бузлуджа и яз.Копринка, ограден от русофилските ***, които горят ритуално знамето на ЕС в негово присъствие..Подкопава всячески устоите на държавата, отричайки българските институции и призовавайки с вдигнат юмрук тълпите на Черепа към служени правителства и военен диктат..
22
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите лъжи предизвикват само съжаление!Затворът няма да ви се размине!
21
3
 
1
 
! Отговори
добре че е стомаха преди 3 години
До Анонимен 23Че ако те беше свил мозъка щеше да се чудиш на къде да тичаш!
20
6
 
29
 
! Отговори
Бай Мунчо преди 3 години
Някой беше казал, че Слави в политиката е все едно да слушаш чалгарска музика в ЛаСкала. Много точно и на място сравнение, а сега нека това да имат в пред вид избирателите на изборите.
19
15
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Надутия...балон Слави,явно бе необходим времено на...хунтата,докато бяха напънати от...протестите.Сега,като видяха,че мандата ще го...добутат и има време за различни...маньоври,Слафчо губи...доверие.Едва ли Слафчо реално се заблуждава от подобни социологически...свободни съчинения,където определящия критерий е...вируса и има ли той...почва у нас.Икономическите сривове в икономиката на Тикволандия и влиянието им върху...масите,естествено...старателно са изтрити;защо ли?
18
24
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
Не бойти са.До изборите трябва да минем през най гладните времена.А както знаем герб ще краде от народа и ще дава на,,бизнеса,,а на хората нищууу само сметката.Личи си че на тиквата това му е последния мандат затова харчи яко и безсмислено за народа.Аз си мисля че Възраждане и Слави са единствените които могат да променят нещо. Останалите ще продължат посткомунизма на боко тиквата.Това което ми харесва във Възраждане е че са по решителни и ще защитят националния интерес като германци северен пот