Слави Трифонов губи доверие, основните му "донори" от ГЕРБ

Коронавирусът и борбата с него - от огромно значение за изборите
10 ное 2020 11:26, Красимир Ангелов
146

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

Накъде ще избие напрежението в обществото в трудните дни на Ковид-19 и как ще повлияе кризата на развръзката от изборите?

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображение той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех да гласувам за Слави но като се замислих, че винаги е казвал, че е десен и гласувал за СДСето си представих как ако спечели ще се коалира с дяснатаСороскаОлигофрения и си ми са догади, свима стомаха и на разреди , тичах до туалтната
16
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз ще гласувам за формацията на слави
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да тия колко пари взеха да дрънкат глупости
14
10
 
20
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
за твое съжаление, а може и да не знаеш ФИГУРАНТЪТ НЯМА ДА СЕ ЯВЯВА НА ИЗБОРИ, вярно че иска да си назначи частно правителство от приближени *** другари, ама...
13
4
 
21
 
! Отговори
ахахахахахахаха преди 3 години
еми даааа чалгаря отричаше вирусанямало опасностсамо че той не рпецени че неговата учиндолска кратуна на неуспял виолистСЕ СБЛЪСКА С ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ, ЧОВЕК В МЕДИЦИНАТА ОТ 35 ГОДИНИЯСНО БЕШЕ КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ АМА СЛАФФФ СЕ ПУСНА В БИТКАИ ЗАГУБИ
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко блажена новина е да чуеш, че дългия пергиш е паднал под 7%! Това е знак , че сънародниците ни са проявили здрав разум, което е похвално. Сега остава да го изхвърлим съвсем от сметките, и да докажем че не сме 80% *** както ни обижда онзи комсомолец и мултак Иво Христов...!!
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ако още вярва на фалшивите медии, няма спасение за него.
9
0
 
11
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 3 години
Слафчу е на тезгяха, изчаква да види КОЙ ще даде по-голям аванс ЗАЩОТО НА НЕГО обещания не му вършат работа
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Имало такъв народ" !!!И баба реже лук, и приказката до тук !
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гласове за тоя гнусен чалгар толкова значи сме по-прости.
6
20
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
И тази "Сова Харис" по поръчка на Труд се е заела с гербаджийски спекулации. Всички виждат хаоса в здравеопазването, а Бойко, видите ли, се справял добре. Всички социологически проучвания дават два пъти по-голяма подкрепа за президента Радев, а те видели, че с Бойко са на близки позиции.И всичко това без да се цитира никакво социологическо проучване. Изводите си ги изсмукват от пръстите.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко Африкански ще такова ли таковата?
4
18
 
13
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Те и на царя казваха че няма да влезе в в парламента , а той взе 2/3 мнозинство .Герб приключиха с управлението , кражбата скоро ще свърши , само бедните духом не го разбраха !
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредния гащник дето иска да изкара лесни парибареков яне патриоти - все отбор юнаципоявата му в парламента подпечатва диагнозата на българина - де.бил
2
2
 
13
 
! Отговори
Естествено преди 3 години
Подобното отива при подобно.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този клоун никога не се е ползвал с доверие,та да го губи !!!