Марешки отсече: Пътят пред Северна Македония е обединение с България

Времето на Тито и Сталин отдавна отмина, заяви лидерът на „Воля“
13 ное 2020 14:40, Красимир Ангелов
71
Марешки отсече: Пътят пред Северна Македония е обединение с България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки изрази тезата, че е крайно време България и Северна Македония отново да са заедно.

Още по темата
"Ясно е за всички, че няма да им дадем зелена светлина за ЕС, докато определени кръгове там работят срещу България и обслужват стари тези. Времето на Тито и Сталин отдавна отмина, за да се позволява техни политики да живеят в 21 век. При това вредни за българите от двете страни на границата", посочи заместник-председателят на Народното събрание.

"На това безумие трябва да се сложи точка. Ние сме един народ, с общо минало. Ако съумеем да отстраним користното влияние на една или друга голяма държава, ако гледаме само и единствено интереса на гражданите си, обединението е логичният път. Така ще се пресекат всички спекулации с историята и те няма да са пречки за бъдещето. А и нашите братя автоматично ще станат европейски граждани“, продължи с тезата си лидерът на "Воля".

"Убеден съм, че и в двете страни има мъдри хора, които обсъждат този вариант, колкото и изненадващ да изглежда на този етап", заяви зам.-председателят на НС. Според Марешки акт на обединение би бил исторически пример за далновидност и разум на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай, ай, ай. Преди време бях гледал икономически разчети от 1991-ва колко би ни струвало едно обединение със Северна Македония. Познайте по какава причина, когато Жельо Желев ги видя тия разчети и побърза да признаем "новата" държава?Само да се изравни стандарта икономически, инфраструктурно и законодателно - половин век трябва да наливаме пари и да спъваме развитието на България. РСМ в по-голямата си част е по-зле от Видин.
24
0
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ до Турчин преди 3 години
Българино с българско ДНК, но с "турско" самосъзнание, да речем, че Господ чуе неразумната ти молба, в коя държава ще отидеш да живееш? Моля те, кажи ми, умирам от любопитство. Ама само недей да казваш Турция, че вече не е и смешно, щото и тяхната ще е донякъде. Е, слушам?
23
2
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Народът може да каже само "Дай Боже!" на подобно развитие за обединение!
22
9
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
ЧАк ме е жал за макетата ако това им е избора. България с мръсната си политика как тормози малките, а като я тормозят нея как се крие зад руснаците. Ще ме изкефи да се съюзът със Сърбия. Да видя форумските ви муцуни. Дай боже амин. А комента на марешки, закривайте се като държава с политици като тези
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои нашенци разбират от всичко и са компетентни да решат всеки световен проблем за 3 секунди. Тоя толупец е ярък пример за това.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът на това изказване му вика 'с*виня да разбира от кладенчова вода'. Къде са аптеките, Варна и бензиностанциите, къде е Северна Македония и геополитиката.
19
3
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Тоя не беше ли осъден престъпник?
18
2
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ до 13 преди 3 години
А кога Македония не е била част от БГ? Освен след Освобождението до сега, и то с прекъсвания в ущърб на твоята теза. Алооу, България е държава с доста над 1300 г. история. Я се замисли преди да говориш.
17
2
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Точна така е, ако може без шиптърите обаче, тук си имаме достатъчно!
16
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та колко са макетата там и колко-АЛБАНЦИТЕ?Да се оправят сами!..Нашите ни проблеми са предостатъчни за да се занимаваме с чужди.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой точно македонец иска да е брат на тоя пъпчив мйекащ от падък...
14
2
 
2
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Брях ,тука пък видиш ли друг разбирач от голямите работи! То затва сте за подсмешища и и ви вземат на подбив навсякъде по света! Нито език знаете нито сте наясно със световните работи.
13
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
популистки фантасмагории.НИКОЙ от господарите ни НЯМА да допусне някакво хипотетично "обединение" на Македония и България!!!Нито един от тях не се интересува от интересите на България!!..За тях е важно да имат подходящия козируващ СЛУГА за "управник на Територията" и..така наречената "Североизточнозападноюжна Македония" да не попадне под влиянието на Москва.За това "НА БЪРЗА РЪКА" я прикоткаха в НАТО..А за Съюза,..."Ще поживеем,ще видим"....па има и друго:-Колко са макетата в СМ и колко
12
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
истинската дума е "завръщане" в пределите на Българската държава------ Я ми припомнете, кога Македония е била част от Българската държава?
11
4
 
8
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
Е това е приказка,браво Марешки напълно си прав.
10
3
 
10
 
! Отговори
ПРАВ Е ВЕСО, преди 3 години
но все пак допуска една грешка и това е думата "обединетие", защото истинската дума е "завръщане" в пределите на Българската държава. Иначе, ние българите никога няма да се обединим със скопските сърбо-комунисти и македонисти, които подлежат на санкции според българските закони. Прочее, обединение все пак ще има и то ще бъде с нашите кръвни братя- македонските българи.Всичко това ще стане при Новия световен ред, когато исконните врагове на България ще отидат в небитието... бг
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** не беше ли в затвора? Кво се обажда с популистки изказвания, и защо не ходи да се подготвя за Ставри!?Не, не е това пътя пред Северна Македония. Щеше да е това пътя след десетки години работа от страна на България, а не сега след 20 години изведнъж да се сетят и да има "добър ден, Европа, ама ние имаме претенции". Скрий се !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха щели сме да ги анексираме, те за това не искат магистрала че вземем на юруш да ги превземем. Нема нужда, да си се въдят там дъс шиптърите...щом си се аресват
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не са ни притрябвали тия....
6
2
 
7
 
! Отговори
до3 преди 3 години
абе чук я излез от джаза. С кскво и кск ще ги анексираш бе. С 10 танка, 3 самолета и 20 гаубици ли.