Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки

Уморени сме от антибългарската кампания
12 ное 2020 18:45, Александър Попов
193
Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки
Снимка: Министерски съвет

Огромна част от анкетираните (81,1%) категорично заявяват, че страната ни трябва да подкрепи съседите ни за еврочленство само и единствено, ако Северна Македония признае общите си исторически корени с България, сочи ново проучване на "Барометър".

Още по темата
На тази база може да се каже, че обществото ни е уморено от дългогодишната антибългарска кампания и не е склонно на повече отстъпки, независимо от причината за тях – сантименталност или геополитически интерес.

За 9,1% не е приключен и въпросът за езика, говорен в Северна Македония – според тях подкрепа за членство в ЕС може да бъде дадена едва след като Северна Македония признае връзката му с българския език.

Много малък е делът на крайните и категорични мнения – 4,9% отказват подкрепа при каквито и да било условия, докато 2,9% са на диаметрално противоположно мнение, че България безусловно трябва да подкрепи съседката си в нейната европейска интеграция.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
3
 
! Отговори
ВМРО преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ!
138
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не разбрахте какво лошо има в това древен български град да бъде превърнат в Дисниленд на Балканите...-------Кой древен български град бе, хуьо?Ти наясно ли си, че Скопие е бил столица на Сърбия ?
137
3
 
30
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Македонец от БургасЧакай, чакай! Никой не иска от тях да се самоопределят, като българи и изобщо не ми пука, като какви! Проблема е с историческото минало и езика! Точно тези неща искат да помакедончат!
136
21
 
8
 
! Отговори
Гоце преди 3 години
С Македония така или иначе ще бъде приета в ЕС въпреки родилните усилия на "патриотите" това да не се случи.ББ до този момент им свири по гайдата за да стои на власт.След изборите нито той, нито путино-идите ще решават измислените проблеми с Македония.
135
3
 
20
 
! Отговори
Леле до 145 преди 3 години
Не разбрахте какво лошо има в това древен български град да бъде превърнат в Дисниленд на Балканите... 0-О По- некачествено построен, де, стереопора се беше наквасил след един дъжд, което предизвика небивал и нечуван в археологията ефект върху визията на "древните" колони... Луно, Луно...
134
21
 
7
 
! Отговори
Македонец от Бургас преди 3 години
Нищо няма да спечелим,нито ще ни заобичат,нито ще имаме бизнес..като съвсем насила ги караме да се наричат...българи.Правото на самоопределяне е за всички. Единствено руснаци и сърби доволно потриват ръце.
133
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Случаен минувач Не разбрах, какво лошо, че са построили паметници и импозантен музей ? Защо да ги удряме по рогата?
132
4
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Били ли сте в Скопие? Аз бях есента на 2018. Ужасно големи паметници на кого ли не, Александър Македонски на първо място, Наполеон Бонапарт (и той е македонец ако не знаете), Гоце Делчев и т.н. Импозантна сграда - на нея пише "Национален исторически музей". Е такава грандоманщина не бях виждал! Че дори и триумфална арка имаше! Наистина трябва малко да ги ударим по рогата, много са се самозабравили!
131
1
 
19
 
! Отговори
Ха, ха! преди 3 години
До ЖикицаТо пък защото на 100% от българите им пука за евробъдещето на макетата! Улево и това е!
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 133 ,,КРАТКО ЖИТИЕ ,,
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 133 И понеже си умен и четлив ,вземи се в ръце и размажи ония там ,Екзарси ,Черноризци,Преславци ,Жития и Бития ,че каквито са ги написали ,все към Кутмичевица сочат . РАЗМАЖИ ГИ !
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 133 Може ли ,да си толкова оскотен и топал по история ? Или си демократ,т.е . гьоферен и гурбуджия !
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 133 Абе му.х.льо ! Сигурно не е имало и турско робство и ония пътеписци от Западна Европа ,пътувайки през България ,посланници ,рицари ,лъжат за робите и робските пазари с българи на тях ? А и къде се намирала тая ,Преславска школа ,,? Де и са остоите,руините ? Щото Охридсият манастир си е там ,в днешна С .Македония от хилядолетие ,основан от Св Климент охридски .Знаш си , че няма спасение .До гроб .
126
5
 
6
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
Когато, човек си е т.п то е до живот и спасение няма.Айде пак си повтори глупостите за Климент Охридски.Никой не те кара насила да четеш и да се учиш.Стой си *** и т.п.Но поне си мълчи и не се излагай.В Охрид е измислена ГЛАГОЛИЦАТА. Която е първия вариянт на новата азбека, който се оказва неудачен.В последствие, след смъртта на Кирил, учениците му в ПРЕСЛАВСКАТА ШКОЛА доразвиват глаголицата. И създават КИРИЛИЦАТА, в прослава на Кирил. Имаш ГУГЪЛ. Сайта КИРИЛИЦА - ИСТОРИЯ.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко много обича да е всеобщ любимец ... много обича прегръдки и милувки, но да знае, че тук отстъпи ли заради поредните прегръдки и потупвания по рамото - ЗАМИНАВА !!!
124
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Казусът "Македония" ''.....................НИКАКВИ ОТСТЪПКИ пред ''македония'' ...Който политик си позволи да отстъпи - заминава на бунището на историята !
123
1
 
16
 
! Отговори
Д. преди 3 години
Абе подводницата ни, нали стана на скрап. Дайте да им я подарим. Освен първият танк, да имат и първа подводница от нас, пък да се потапят!
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 125 Ехо ! Абе ,читатча !Нещо МНООГО си недочел ,бе читачо ! Казвам ,че Кирилицата е сътворена от Св Климеетн Охридски ,в прослава на Св Кирил ! Ако искаш спори с Черноризец Хрбр ,с Йоан Екзарх ,с ,,Похвалного слово Светого Климента ,,с,, Жтие и бтие Светого Климента Охридкого ,, ......ПУСТАТА МУ МАКЕДОНИЯ ,РАНА БЪЛГАРСКА !
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 125 Аджеба ,светва ли ти нещо Климент Охридски ? И що ли е ,Охридски ?И где Кутмичевица ?Или Девол ? В Добруджа ли е ,в Загоре ,в Златията ,в Трънско ли е ? И не ми излизай с патериците на демократо -многополовите ....Преслав . Това е ,като Левски казал ,,който ни освободи ,той ще ни поро....,,съчинено и измислено от Чехъла Плевнелиев .Или :Има човек ,има проблем ,,измислено от еврейна Пастерняк в ,,Децата на Арбат ,, АМИ ЧЕТИ ПО ДЯВОЛИТЕ ,ЧЕТИ БЕ !
120
3
 
11
 
! Отговори
до 125 преди 3 години
Ами по дяволити чети, бе чети историята на България!Кирилицата, за която говори Путин, дето била измислена в македонските земи - не е измислена там.В България е измислена, но няма да ти кажа къде. Оставам ти го за домашно.Само да те светна - измислена е от учениците на Кирил ши Методи, котгато след смъртта на Кирил идват в България.Аман от неграмотници.