150 дни протести: Тикви срещу Министерския съвет в София

Блокирани са булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител"
Обновена: 5 дек 2020 17:49 | 5 дек 2020 16:56, Анисия Иванова
249
150 дни протести: Тикви срещу Министерския съвет в София
Снимка: БГНЕС, архив

Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи срещу правителството и главния прокурор. Днешната демонстрация отбелязва 150 дни недоволство на жълтите павета.

Протестиращите тръгнаха от традиционното си място – площада пред Министерския съвет, а след това продължиха по булевард „Цар Освободител“. Те преминаха през Коледния базар в центъра на столицата, но не влязоха през официалния вход, а през едно от загражденията и призоваха посетителите на базара да се присъединят към протеста, съобщи БНР..

По-рано протестиращите замеряха с изгнили тикви сградата на правителството. Една от майките от „Системата ни убива“ премина полицейския кордон и постави черното знаме на инициативата на сградата на Министерския съвет.

Протестиращи заявиха, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще. "Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят“, смятат те.

Те са категорични, че няма да се примирят и ще продължат с протестите, защото искат промяна, а не, подмяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
До: номер 128Ами заповядайте тогава в София на протестите!Никой не ви спира!Аз съм протестирал когато е трябвало.Сега от тези протести файда йок!Трябваше да направим както румънците направиха с Николае Чаушеско - това е лекарството!
114
5
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
ИДДИОТТИ.
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОКО Е НОН-СТОП В ЖИПКАТА
112
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Президентът се скриКъде се е скрил? Няколко пъти се среща с протестиращите. Бойко колко пъти се срещна, я ми припомни?
111
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам ги тез млади и заблудени хора как си търсят болничните в това мрачно и влажно време,а и вируси дебнат на всякъде,особено от този модерния.Да бяха им изписали по една руска уйшанка с петолъчка отпред та като грее да ги топли кат руски реотан.*** тея дето са ги изкарали в това кофти време изглежда не им пука за здравето на младежите.*** да се разпореди там,какво са ги оключили тез военни складове.
110
0
 
21
 
! Отговори
ВЯРВАМЕ НА БСП преди 3 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ПО ДОБРО БЪДЕЩЕ- МАРТ ИЗБИРАМЕ БСП- МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА РУМЕН ГЕЧЕВ.....И ВСИЧКИ ОТНОВО МИЛИОНЕРИ- ЕТО ВИ ДОБРО БЪДЕЩЕ- В ЕС ВЛЯЗОХМЕ С БСП С 160 МИН ЗАПЛАТА И 102.18ЛВ МИН ПЕНСИЯ.
109
4
 
16
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът Радеф пак страхливо се скри в миша дупка.Защо ли е така?От страх ли е? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...Очевидно вече се страхуват от народната любов...
108
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСофиянци са с големи заплати ,и много не ги интересува кой ще е власт ,ние селяците с минималните ко правимАз това и казвам, повечето софиянци полушопи се интересуват само от собствените си ***, те презират и най- близките си, пък какво очаквате от тях за другите живущи в София, а пък за българите извън София и в провинцията?
107
2
 
10
 
! Отговори
Припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден от непрекъснатите ежедневни протести...
106
11
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
Мда. Нещо не виждам хладилни камиони с трупове. При това масово неподчинение на другаря Архангел Локумчев би трябвало улиците да са пълни с хладилни камиони, а не с протестиращи без маски, на дистанция от по 10 сантиметра един от друг!Ахааа, ясно - сега тези камиони ще ги използват за новите ваксини!
105
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаИ как да види втори мандат, като има толкова незаслужена омраза, насочена към него? Плевела е в пъти по- зле.
104
2
 
16
 
! Отговори
Фани Мъ преди 3 години
На тия нещо много им рехави редиците,като на стара баба брадата.Явно и спонсорите им са взели да отъняват та няма за всичи.
103
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокошенко дирник дава, оставка не дава.
102
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо *** спи с пистолет до главата? Страх ли го е от нещо?
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАми и Бойко е избран законно, Румен Радев също е законно избран, защо просто не се съгласиш с мнението, избора и гласовете на повече от 2 милиона българи?
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пернишки бекЗа съжаление и в София има бездомни и гладни хора,има и български семейства без работа и доходи, а уж столицата е богата и развита, сравнение с другите градове и провинцията...В София повечето полушопи ( шопите отдавна измряха) са презадоволени, сити и доволни, знаят само собствените си интереси, не ги вълнува какво става в самата София, камо ли пък в България.
99
15
 
6
 
! Отговори
П Р О Т Е С Т А преди 3 години
Ще победи ! Убеден съм в това !Съвсем скоро ще получите отговор !
98
13
 
7
 
! Отговори
Пернишки бек преди 3 години
Няма такъв срам за правителството, в най - богатият град в БГ постоянни стачки и протести!
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаКак така обида, като при положение, че е избран законно с над 2 милиона български гласа в негова полза?
96
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПодготвяте ли се за големия християнски празник - Никулден?Празникът е след 13 дена, но уви, повечето прости шаранковци без да подозират ще празнуват утре Александров ден