Политолог: Патриотите се сриват, ще излязат ли сметките на ГЕРБ?

Ситуацията е динамична, обясни Петър Чолаков
14 яну 2021 13:58, Петя Славова
221
Политолог: Патриотите се сриват, ще излязат ли сметките на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Ако трудно се получи следизборната математика, за да се композира някакво правителство, ще имаме нестабилен следващ парламент. Това мнение изрази пред БНР политологът Петър Чолаков.

По думите му ситуацията е динамична, имаме коронакриза, която е безпрецедентна, има директно отражение върху политическия живот и би трябвало се отрази върху начина, по който ще решат да гласуват или да не гласуват българските избиратели, както и върху активността на предстоящите избори.

Чолаков не очаква "чудеса от храброст“ в останалите седмици от работата на парламента. Основната ябълка на раздора ще бъдат средствата от ЕС за преодоляване на последствията от коронакризата, смята той. „Как да бъдат разпределени тези пари, които ще дойдат от Европейския съюз от бюджета за справяне с коронакризата."

Още по темата

Електоралната подкрепа за патриотичните формации се срива вследствие на участието им в правителството на Бойко Борисов, "те са се хванали за ГЕРБ като удавник за сламка", подчерта политологът. Според Чолаков това ще се наблюдава и в следващия парламент, "ако под каквато и форма видим патриотични формации". Извън тези във властта ще има и други формации с патриотичен профил, формацията на Слави Трифонов също играе с патриотичната карта, допълни той.

"Не мисля че това ще се случи", каза Петър Чолаков относно тезата за влизане на ДПС във властта.

"ДПС да влезе през парадния вход в изпълнителната власт ми се струва много малко вероятно. Със свои министри се съмнявам, че ще видим ДПС. Може да има някаква подкрепа - по това, което виждаме и сега. ГЕРБ и ДПС демонстрират нелоши отношения, нищо чудно да са си "дружки" и в следващия парламент."

Ако извънпарламентарните партии, които успеят да влязат в следващото народно събрание, се разберат под никаква форма да не работят с ГЕРБ и ДПС, тогава "сметките вече могат да не излязат, на партията на г-н Борисов, за следващото управление", прогнозира Петър Чолаков.

"Ако идеята е, че понеже в момента ГЕРБ разпределя пари и на хората да им е харесало как ГЕРБ разпределя парите и продължи този условен рефлекс, който се е формирал, възможно е", изтъкна Чолаков в отговор на въпрос дали антикризисните мерки, които предприема правителството, ще донесат плюсове за ГЕРБ на парламентарния вот.

Петър Чолаков не очаква „драматична разлика“ в изборните резултати в зависимост от датата на изборите, освен ако "екзотичен дебат" не доведе до "някакви скандали". Чолаков отбеляза, че управляващите са проявили дребнавост със споровете за датата на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
гласувал за тях преди 3 години
ПатрЕотите са сбогом.
18
5
 
11
 
! Отговори
Шкембе-воевода преди 3 години
Шкембето чорба , се обесценява !
17
16
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Имате Премиер който не се спира от сутрин до вечер,взема при сърце всичко което става в държавата,строи магистрали,посрещна правилно първата,а и втората вълна на КОВИД?!И ривети и са оплаквати като *** н гали дето по цял ден лежат и чакат някой да им спусне бананът обелен в устата?!Какъв по добър и по разбран и работлив премиер от Борисов ще намерите??Или ви трябва някой като царя или Станишев,да трият столовете на Дондуков,да ви обещават светло бъдеще а вие да си *** тихо и глуповато?!
16
5
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Патриот=пародия !
15
0
 
18
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
С този човешки и политически материалBG положителни промени няма да има и до "светло бъдеще"!
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви "патриоти" става въпрос, това са си някакви евтини ментета-корумпета.5000евро - паспорт /извадка от патриотичните ценоразпис/
13
2
 
14
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Колко лесно е да се управлява ФЪФ Бг ....Беднотията и КОРУПЦИЯТА се увеличават , което означава , че НЯМА НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ ,.................... УЗАКОНЕНА ПРЕСТЪПНОСТ !Ако стане ''грешка-издънка'' , се казва : ---''ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ"
12
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът ще пожелае Бойко+Слави да управляват."Глас народен - глас божи". Ще послушат народния глас. Заради народа ще забравят миналото и ще погледнат в бъдещето на общата далавера.
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патреотите и Марешки ще последват Яне Янев и Бареков. Политически еднодневкиКойто е станал патерица на ГЕРБ, след това изчезва от политическият хоризонт.А ГЕРБ след Борисов ще е като НДСВ след Симеончо.
10
6
 
12
 
! Отговори
патриотарите са се преди 3 години
хванали здраво за гащите на боко и не пускат :)))
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като си представя коалиция от сегашните "опозиционери" и ми става смешно. Като някаква трупа за забавление на ромски сватби.
8
5
 
15
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Изпотвам само огромна гнус към обединените мафиоти !
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чолаков отбеляза, че управляващите са проявили дребнавост със споровете за датата на изборите."ОГРОМНА РАЗЛИКА ИМА!!! ПОНЕ 10-15% повече гласували, ако е Май! Не се правете, Март ще излезнат по-малко от колкото Май...това прословуто ИЗБОРИ СЕГА, ви изяде главата...
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коалиция "50 на 50" - Бойкослави ще управлява България.
5
5
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Този е толкова политолог, колкото Слави Трифонов е политик.
4
0
 
27
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Чудо няма да стане!!!Които и партии да дойдат на власт, ще управляват по същия начин, близък до манталитета на повечето Българи !!!Да се смени мисленето на народа и да дойдат от него читави политици - скоро няма да стане !!!
3
10
 
16
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Обединените патриоти ги обединява само властта и парите ,и народа го разбра много бързо това , и за това никога повече няма да видят парламент ,а Каракачанов е най-убитият министър на отбраната !
2
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ пак бият, колкото и да плюят разни смешковци, като дойде време за гласуване, просто няма нормална алтернатива.
1
3
 
9
 
! Отговори
Моа са сриват ама .. преди 3 години
....са наручаа ! Е моат и още ,ако им дадете !