Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив

Министри от кабинета му ще водят предизборните листи на партията
25 яну 2021 19:20, Анисия Иванова
267
Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори, научи Bulgaria ON AIR.

С наближаването на предизборната кампания се увеличават теориите коя партия как ще поведе битката за гласовете на избирателите.

Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив. Две листи – в София и в Габрово ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев. За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, но нейната номинация е под голяма въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите. Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.

Място е отделено и за коалиционния партньор СДС. Избираемо място в пловдивската листа вероятно ще получи Румен Христов.

Патриотите обмислят общо явяване, така за Плевен се предвижда първата позиция да е за Красимир Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов. И ако при управляващото мнозинство има битка и въпроси, то при опозицията пъзелът изглежда по-ясен.

В Пловдив "червените" се очаква да поведе проф. Иво Христов, а в една от софийските листи - Георги Свиленски. При ДПС всичко е ясно - в Кърджали води лидерът на партията Мустафа Карадайь, а в Добрич – ползващият се с голям авторитет депутат Хасан Адемов.

И все пак, в 45-ия парламент със сигурност ще има и непознати лица. Особено при ГЕРБ, където активно с говори за "проветряване" на листите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Все едни и същи з.у.рли, от всяка партия, драпат да останат на власт. Трябва да има някакъв лимит, не може вечно да си депутат, накрая си преял с власт, ставаш нагъл, самозабравил се, все едно хората служат на теб, а не обратно.
117
3
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 3 години
Борисов ще води листата на Централния софииски затвор ГАРАНЦИЯ
116
3
 
12
 
! Отговори
боко Е МУТРА преди 3 години
ВМЕСТО В ЗАТВОРА ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ ХОДИ ПО ЛИСТИТЕ -- ТО И ОСТАНАЛИТЕ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ НЕГО ПО АКЪЛ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !
115
4
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Тоя абориген омръзна на народа !
114
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Румен Радев 37% от последователите да ***. Доказано е чрез най-авторитетната платформа за анализи на последователите. Така, че айде, ВЪН ОТ ЧАДЪРА за всички *** на ГЛАВНИЯ ХЕЙТЪР на България - РУМЕН РАДЕВ!!!
113
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова съм отвратен от Отровно тро, Фигурант и Мая Общата, от Корнелия и БСП,че така както не се канех да гласувам.сега ще си пусна една бюлетина за Борисов и НЕ МИ ДРЕМЕ.
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от анкетата на тема "Какво Ви е мнението за сегашното правителство?":5% от анкетираните го определят като положително, 95% - изпратени в затвора.
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх го тресе да не изгуби имунитет! С памперсите ще стои във властта!
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация - това е, когато два вълка(ЦЦ и ББ) и едно агне гласуват за вечерното меню. Свобода - това е, когато добре въоръжени агнета оспорват резултата от това гласуване.
109
1
 
13
 
! Отговори
Йо преди 3 години
Бойко до края на света, той ви е слънцето на вас, чалгаджии, мутри, шофьори и ***
108
2
 
15
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Ето ви още една крупна измама на бандитския тендем ББ+ЦвЦв:След проверка на последователите на борисов в Twitter с инструмента SparkToro излиза, че над 71% от тях са с фалшиви акаунти.Чудя се, дали на избори механизмът не е подобен?
107
1
 
4
 
! Отговори
Мамуня преди 3 години
А ци фо бе, баце!
106
5
 
12
 
! Отговори
Йо преди 3 години
Избирайте си чучелото Бойко тиквата
105
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименГерберите не усещате ударите,защото сте във властта,но цяла България погреба много хора,откакто герберите взеха властта,цели семейства бяха избити!
104
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз залагам на БСП, защото БСП е втората по големина партия и е лява и е харесвана от народа,а в следващите 4 години лявото ще управлява.
103
5
 
4
 
! Отговори
до ДеБе фена преди 3 години
Нещо си в блянове.
102
11
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До ДБ-фен. Да бе, първа и на всички земни кълбета. Колко сте жалки.
101
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Когато човек е некадърен , виновни са му политиците . На крива ракета космоса и пречи . Я си поразмърдайте мозъчетата и си подобрете своя и на близките ви живот , а с плюене ще си останете ниска топка .
100
15
 
3
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Васил. Е ми не позна, оххлюв. Първо ще е депутат, а после ще видим - може премиер, може президент. А ти си се плюнчи колкото искаш по сайтовете.
99
13
 
18
 
! Отговори
ДБ-фен преди 3 години
Ще гласувам за Демократична България! Това е единствената алтернатива!!! А щом Боко ще е в София, значи я губи. ДБ ще е първа политическа сила и в София и в чужбина.