НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19

70% от пробите в страната са от британския вариант
8 мар 2021 19:50, Нели Христова
122
НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19
Снимка: БГНЕС

В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000  души. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата му със здравните власти и шефовете на РЗИ-тата. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени.

Сред предложените мерки са въвеждането на по- ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите, налагане на карантина за влизане на чужди граждани в страната. Въпрос на дни e да се вземе решение

"Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем. Дали да бъде национален или локален", подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

"70% от пробите на национално ниво са от британския вариант. Точно за местата с наличието на този щам се обсъжда и затягането на мерките", обясни още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
23
 
! Отговори
Поредното преди 3 години
Поредното абсуурдно /по скоро малоумно, на тези не им пука за хората, важно е ВОЖДА да е доволен/ предложение на НОЩ... На улицата със маски на закрито / барове, ресторанти и фитнеси засега / без маски... Така като са го подкарали очаквам следващата мярка да е задължително носене на маски на открито, и забрана за маски на закрито :))
85
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, здраво дете да го спра от училище, а през това време завърналите се от Занзибар певачки да мятат африкански щам и голи баджаци!?
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен88Грешка. При първите симптоми... то вече е заразено детето и ще развие инфекцията. Спри го сега, преди първите симптоми.Все едно да хванеш сюргич и чак когато те напъне зверски нуждата, тогава да тръгваш да търсиш нужника. Ама ще е късно, щот сюргича като те напъне и до 20 секунди ако няма нужник и айде, пожълтяа гащурята.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо трябва народа да се разболее?!Защото на болен ваксина не се слага или.защото ако си го изкарал може чак след 3 месеца да се боднеш ли?
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашия клас няма болни деца, но племенницата ми е първолак и от 1 седмица е болна с гърло, нищо повече! Сестрата каза, че 1/3 от малчуганите са така! Дано в нашия клас се запазият здравите хлапета, но пък ние сме на училище от някакви 3 дни, така че не знам какво да очаквам! Мога само да гледам моето и при първите симптоми да го оставям в къщи!
81
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че заведенията са пълни! Няма нито дистанция, нито някакви си % запълнено, всичко е фраш! До 7 дни ще ударим тавана с тоя начин на мислене, а и не знаеш тоя дето смърка и покашля дали наистина не е с ковид! Просто нямаш гаранция за нищо! Разчиташ на съвестта на хората, но тя е леко оперирана! Ей това е!
80
8
 
15
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
А ти имаш ли идея в училищата колко болни деца, родители и учители има?? През такива проблеми минахме заради това "присъствено", че дори не ми се говори. А пък ти си драскай ***.
79
6
 
11
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
народа просто се моли да бъде затворен, с вечерен час.. странно?
78
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не смея и да кихна заради хипохондрици... Ще ме обвинят, че съм болен от чума!
77
2
 
17
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Така е, ама като ти казват, че грип няма и всичко е ковид, хората какво да мислят? Оглеждат се като стреляни зайци и никой не смее да отиде на лекар или да направи тест, че уйде коня у ряката ! А то може да си го е надухало абсолютно нормално, че и някой стар грип да е хванал, ала не смее да каже, че се почва изолация, децата аут от всичко, изолация на групи в градината, класове в училище, работен колектив! И народа го кара как дойде! А ако помисли и че ще се мре, ела да видиш купон!
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отговоря НОЩ проспа невежеството на мин председателя и правителството иначе щяха да напуснатНОЩ проспа възможността да се ограничи разпространението на вируса с разхлабване на мерките и това което казваха ресторантьорите за какво ще ни отваряте като след 2седмици ще ни затваряте Сега има ли виновен НОЩ ли е виновен кой трябва да поеме отговорност тези които са най отгоре Кои са те НОщ ли е или е само изпъпълнител
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНормално виж какво е променливо времетоот 2 до 18 градусакактои да се облечеш ще смъркаш
74
3
 
18
 
! Отговори
Хора, четете добре преди 3 години
В заглавието "НОЩ ще предложи нови ограничения..."Министъра на здравеопазването, цитирам: "Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем."НОЩ ще прави предложения, в същото време министерството ще предлага на НОЩ да се вземат други мерки. Едните предлагат на другите и обратното. Тупат си топката и да знаете - не им дреме за нищо на тия там всичките......
73
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махат плановите операции и обричат хора на смърт,в същото време хората се заразяват свободно.И това е защото един пожарникар реши така!Ми тогава защо са му министри той си е един малък Путин сега!
72
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие го взимате на майтап, но в Софето народа на всякъде кашля и смърчоли! Масово хората си споделят, че ги понаболват гърлото, течат им носовете, не са много в кондиция, щото здраво ги цепи главата, но никой не прави тестове и все минава с номера "абе понадуха ме вятъра"!
71
3
 
24
 
! Отговори
Смърф преди 3 години
Такава подигравка, такава подигравка. А народа си мълчи.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен67Вярвам ти. Току-що говорих с един приятел от Варна. Човека ми каза директно - тука кръчмите пращят, по плажа пълно с народ по заведенията. В морската градина през деня е народ. Заведенията са пълни до последното място.
69
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми направете го!Ограничете заведенията, върнете учениците онлайн и докарайте ваксини, защото накрая така ще се разболее народа, че и ваксините дето ги поръчахте с милиони бройки няма да ги сложат, просто защото вече ще са го изкарали! Така, че не чакайте, а вземайте решенията! Размотаването и незнанието какво правим е вредно за всички!
68
9
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Наистина ли си сериозен? Ако е така не се размножавай, умолявам те!
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По-ранен вечерен час за нощните заведения". Това как да го разбирам? Ще отварят по раничко дискотеките ли или как? Че те сега нощните заведения не работят, какъв по-ранен час за тях и най-вече за какво им е ранен час, след като не работят? Тия вече дрънкат квото им дойде, изобщо идея си нямат за какво става въпрос.Оня от жипката нали каза "Минем ли 200 на 100 000 - затваряме." Те станаха 300 на 100 000.