Борисов: Създаваме максимално добри условия за инвеститорите

Премиерът разгледа на място разширяването на "Търговище Запад"
21 мар 2021 14:34,
85
Борисов: Създаваме максимално добри условия за инвеститорите
Снимка: Пресцентър

Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция "Търговище Запад" на Електроенергийния системен оператор.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева.

Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище - Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.

Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието.
 
"Това е най-големият завод за стъкла за автомобилната промишленост, поредният голям инвеститор, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи изключително добре и тя ще продължи да се прилага у нас до май", отбеляза министър-председателят Борисов. Премиерът подчерта, че в близост се намира и изграденото ново газопроводно отклонение, чрез което се увеличава капацитетът за пренос на съществуващото газопроводно отклонение "Търговище".  

Дължината на новия газопровод, който е от изключително значение за бизнеса в областта, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от "Булгартрансгаз" възлиза на над 10 млн. лв.

"Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток", категоричен бе премиерът Борисов и подчерта, че е изпълнен още един ангажимент към региона.

Министър-председателят акцентира, че правителството активно работи за създаването на работни места и хората честно и почтено си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни.

"Това е нашият пример за етническа толерантност в региона, най-верният начин сме го намерили ние - без да разделяме, а да обединяваме хората", каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът акцентира, че квалифицираните кадри и административният капацитет са още едно от богатствата на държавата ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
29
 
! Отговори
А бе преди 3 години
На данък "Спокойствие" така ли му викат вече-добри условия за инвеститорите?
44
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не се спира той и медии всякакви. Пак 25 статии/ден за великия инспектор. Това ли е работата на премиер, да обикаля където му видят очите? И николова и тя, на инспекция на ски, тарикати.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце Толуп след 13 дена ще те ваксинираме срещу пореден мандат.Вируса няма да ни уплаши.Ти си по-лош и от Ковида.
42
1
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
След 11 г. Огромни кражби и безчинства!
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доживях да видя как сдс се авямат заедно с комунисти на избориняма да се учудя следващият път и с бсп да се коалирот за избори
40
1
 
18
 
! Отговори
Фейсбойко преди 3 години
Да не пропуснете и утрешното откриване на завод за топла вода и откриването на новия пътен възел "пъзел" на старата магистрала.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бибитко колкото инвеститорски намерения прогони от алчност...
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълната блокада на обществения живот, налагана от събота, изглежда пресметнат ход за отлагане на изборите. Ковидът е само претекст за политическото решение. Възможно е искането за отлагане ще дойде от опозицията. Тя ще се мотивира с невъзможността да провежда нормална предизборна агитация в ненормални условия.Можем да очакваме, че управляващите ще се съгласят на драго сърце - за тях тези избори не са от особено значение. Те знаят, че ги печелят служебно и дали днес, дали утре - резултатът няма да се промени. Отлагането, обаче, ще се използва от властта в основната ѝ битка - срещу п
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се чете "създаваме максимално добри условия аз рекет на инвеститорите"
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко каза ко... тука гладните ще работят за без пари за тва идват инвеститорите да им е евтинко ама като видят каква ние системата после бягат...
35
1
 
17
 
! Отговори
Цецо Ц преди 3 години
Бойчето и Влади Малинката да се готвят. Рано или късно всекиму се отсъжда според заслугите.
34
2
 
17
 
! Отговори
Кое е добре ?! преди 3 години
~40% сива икономика ли е добре.Добре е за НАШИТЕ хора, дето са впрегнали *** да драскат Ден и Нощ.Вижте отношението към болния човек.Вижте отношението към инвалидите.
33
2
 
10
 
! Отговори
Цска преди 3 години
Както цска то се раздели на две, така и БКП се раздели на две БСП + герб.
32
3
 
20
 
! Отговори
Обикновен преди 3 години
Лъжец и Крадец.Защо ли никой не ти вярва?
31
27
 
7
 
! Отговори
Дерзайте преди 3 години
Да, сега заплатата й е 1700 лв = 1036 долара (х1.64). Получава с 1033 долара повече. Всъщност, България при Бойко се развива добре. Да, не сме Германия и няма как да станем. Няма и Корнела да ви направи, както и Христо Иванов. Какво говорим пък за Слави.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжливото шофьорче
29
2
 
20
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 3 години
Да живее корупцията да се пълнят чекмеджетата и да ми расте тиквата
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като се накраде мутро!!
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пинокио от Банкя!
26
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-24, не само, а звучи и българско.