Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре

И други страни провели избори по време на пандемия
195
Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не разбирам каква е тази наша черта – да изкарваме всичко най-лошо. Погледнете Европа – почти навсякъде тотален локдаун. Според възможностите на нашата икономика – България се справя добре. Тези дни отново ще се гласуват средства за „Ремдесивир”, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата

Той разви теория за различно изчисляване на смъртните случаи у нас и в съседните на нас страни. Каракачанов е на мнение, че методологията е различна, но подчерта, че това е само негово предположение. Възможно било и българските медици да представят данните честно и открито и проблемът да е в съседните страни. Ако влезе в управлението, лидерът на ВМРО обясни, че би наложил мерки като във Военно-медицинските болници.

„България няма по-висока смъртност от своите съседки. Ние отчитате всеки смъртен случай, дори и тези с множество придружаващи заболявания, а другите страни имат друга методология на отчитане. Военно-медицинските болници, за които аз отговарям, се справят перфектно с пандемията. Дори въведохме военни мерки, за да подпомогнем болниците”, каза още той.

Каракачанов  е на мнение, че по време на избори най-много се лъже и отказа да коментира слуха, че е възможно да не се проведат избори. Подобна ситуация не е коментирана на никакви институционални нива, подчерта още лидерът на ВМРО.

„Провеждаме избори по време на пандемия. И други го правиха преди нас. Аз смятам, че Централната избирателна комисия ще се справи, но е нормално да има опасения. Вероятно ще се забави заради двата вида гласуване, могат да възникнат и спорове, най-вече заради гласуването в чужбина. Да не гадаем, в крайна сметка такава е ситуацията”, смята той.

Лидерът на ВМРО се надява изборите да преминат чисто, честно и с възможност всеки да може да упражни правото си на глас, въпреки ситуацията.

„За четири години от ВМРО показахме какво искаме. Имаме много ясно идеологически виждания, тези. Ние бяхме тези, които много ясно и категорично си отстояваха позицията – и по отношение на Северна Македония, и по отношения на доходите на възрастните хора. Това ни е визията. Смятам, че в края на краищата на парламентарни избори всяка една политическа сила се явява, за да провери дали хората, които са избрани на предишните избори, все още имат доверие. Не съм от тези, които кандидатства за всичко”, категоричен бе Каракачанов.

Относно Северна Македония и поправка в ЕС, която осъжда „провокативни изявления на правителствени представителите, Каракачанов обясни, че не признава „безсмислиците, наречени политическа коректност”.

„Да кажеш истината за Македония не е противоречие на някакъв договор. За мен няма нови и стари ценности, има български национални ценности, национална кауза и български интерес. Когато някой в Северна Македония се опитва да се гаври с България, да обижда българите и най-вече да мачка и да унижава българите в самата Македония, аз няма как да бъда политически коректен. Аз предизборно ви обещавам, че ще продължавам да бъда политически некоректен, докато не си избият този антибългарски чип от главите”, заяви лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
6
 
! Отговори
Доакто преди 3 години
Докато има хора като Каракачанов в политиката Македония и България ,никога няма да си оправят политиката. Защо ли ?На всеки интелигентен човек му е ясно.
79
1
 
8
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Първи сме по смъртност,а тоя *** казва,че сме добре!!!!!!!!Тия гербаджийски *** и са тотално неадекватни.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сме добре, кво разправяш. Половин свят се чуди дали да ни брои в топ3 или топ10 по смъртност.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е точно, чакаме само заразените да измрът и ще сме наред
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре сме да.... неговата торбичка от билла е пълна ама нашите не.
75
0
 
1
 
! Отговори
До Руския трол преди 3 години
Въпреки санкциите които им се наложира, най-големия дял на вносния на петрол в САЩ идва от Русия. Това ако не е слугуване какво е?
74
1
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
Какво ме баламосва с локдауна?Що не каже нещо за "разузнавачите",които харантути в подчиненото му ведомство?Най-много пари в предизборната реклама се хвърлят от партията му.Тези пари от военните поръчки ли са "икономисани"?...
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи мен, кога ще пистигне чудото на техниката на САЩ, цели 8 бройки.....:))))
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 66Прав си. В по трибуните на КХЛ има публика видях репортаж в ютюб. Нямам идея защо. Както и да е отплеснахме се. Тук в статията е за това че в България локдауните са по-леки от тези в Европа.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оcpaxте ваксините, сега пак обвинявате хората, затова ви мразим, глyпаk.
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов ми изглежда на малко момченце, което иска да си играе на война :))) Затова го харесвам, непринуден е в простотията си :))
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Путин е отговорен политик, но без подкрепата на руснаците нищо не може да направи.".....................................................Руснаците не избират пряко от 20 години, а от 30. Не обвинявам руския народ за лошия избор на алкохолика Борух Николаевич Елцин, но ролята на Личността в историята е първостепенна. Имаше още един пропиндосник, избран /2008-2012/ пряко от народа, допуснал 5-дневната война 08.08.08, агресията в Либия, Сирия през 2011 г. и седял със скръстени ръце.
68
1
 
16
 
! Отговори
ТОРБА С *** преди 3 години
сложен начело на армията....
67
2
 
12
 
! Отговори
Тишо преди 3 години
По опасна от Ковид е само глупостта,а този яко се е разболял и оправяне няма.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Русиякойто иска ВЕДНАГА ДА ЗАМИНАВА ЗА РУСИЯ, тъкмо ще можем да дишаме по-спокойно..А ти що не заминеш за САЩ да миеш афроамерикански тоалетни да изкараш някой долар? Или за САЩ трябват визи? Впрочем какво става с визите за САЩ, защо българите не могат да пътуват без виза за САЩ както другите граждани на ЕС от западна Европа, явно българите ги считат за полуxopa, полyчовеци втора категория членове на ЕС.
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи по смъртност, но според патриота сме добре.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До в Русия няма локдаунНе ги давай за пример защото правят каквото им се казва. В Кремъл са толкова манипулируеми че е направо фейспалм. Русия са една нефтодобивна колония на САЩ така че престани да ги давш за пример.---Ами виж на видеото как ги манипулират от Кремъл, докато в България всичко е затворено и майки с деца скачат от седмия етаж заради бедност и отчаяние:"Камеди Клаб Ночной клуб Марина Кравец Гарик Харламов Демис Карибидис"
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли сме с най-висока смъртност, защото "сме добре"?
62
1
 
3
 
! Отговори
до 60 Анонимен преди 3 години
ти пак какво си работил и сега да си безработен или си гонен от фирмата, че държавата да ти плаща заплата, В ЕС ХОРАТА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ В ПЪЛЕН РАЗМЕР, ИМАТ ЗАСТРАХОВКА ЗА ВРЕМЕННА НЕТРУДОСПОСОБНОСТ ИЛИ ЛОК ДАУН, ти какво внасяш по задължителните осигуровки?!
61
10
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
който иска ВЕДНАГА ДА ЗАМИНАВА ЗА РУСИЯ, тъкмо ще можем да дишаме по-спокойно