Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си

Разследването се води от няколко месеца, посочи тя
28 мар 2021 19:55, Красимир Ангелов
463
Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си
Снимка: БГНЕС

"Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност", заяви вицепремиерът и външен министър  Екатерина Захариева в интервю за Нова телевизия.

"Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас", категорична бе тя по повод  разкриването на мрежата за нерегламентирано събиране на информация в полза на Москва, действала на територията на България.

Още по темата
Захариева призна, че тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна.

"Осем са вече руските дипломати, които са обявени за persona non grata. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата", закани се външният ни министър.

Екатерина Захариева коментира и поредният скандал с Република Северна Македония, този път по повод спрените книги в събота от страна от македонските граничните власти. "Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България", каза Захариева.

Вицепремиерът подчерта, че "България никога и по никакъв начин не е искала промяна на съществуващите граници.

"Границите са такива, каквито са. Призовавам всички, които са подложени на тормоз, дискриминация и други проблеми в Република Северна Македония веднага да ни информират. Няма да оставим нито един сигнал без отговор", закани се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
13
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
*** винаги са си мислили че сме им вечно задължени ! Айде у лево ! Не им щем ни меда ни жилото !
311
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами турските шпиони...................тях кога ще ги ловим??Всички в ДПС и ДОСТ са турски шпиони................да се забранят тия две партии!! Докога с двойните стандарти, докога???
310
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА СТИГА ОБСЪЖДА "ТАЯ"- ГОВОРИМ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА СИ! АКО СИ РУСОФИЛ, ТРЯБВА ЛИ ДА СИ БЪЛГАРОФОБ - ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН И РУСОФИЛИТЕ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ В ЕВРОПА, САМО В РУСИЯ.
309
6
 
12
 
! Отговори
Ми ходи делкай преди 3 години
Разправят,че и тая ходела без бельо........въФ външната тоалетна каскет смачкан.
308
4
 
4
 
! Отговори
какво да се прави ? преди 3 години
Много често ни се сменят началниците и някои хора не знаят на кого да пеят в момента .То всеки може да е възмутен.защото ситуацията изисква ,пък и за новите ни съюзници е важно така да говорим Възмутени сме ,ама думата лустрация не я знаем и ниния шеф може да е със псевдоним,,Серьожа,,
307
5
 
6
 
! Отговори
Киро Жарта преди 3 години
Разправят,че и тая ходела без бельо...
306
3
 
7
 
! Отговори
мъжът е главата преди 3 години
а жената е само негов помощник! Не разчитайте на Захариева! Не е нормално!
305
3
 
3
 
! Отговори
предателите преди 3 години
До Гост+Много са! Силни са!
304
19
 
5
 
! Отговори
такива са хиляди!!!! преди 3 години
2/3 от населението са потомствени предатели платени с руски рубли!
303
8
 
18
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Тя е преди всичко възмутена, че тези българи са предавали страната си на руснаците, а не на сегашните западни съюзници. А толкоз българи не са ли възмутени, че поднесохте страната ни като разграден двор на атлантиците, съвсем по същия начин, както навремето направиха комунистите със СССР. Ех, продажни български лицемери, чудя се защо сте толкова много?
302
3
 
2
 
! Отговори
Как разсъждава враг? преди 3 години
Той е получавал постоянна информация чрез нациста и хората му за действителното положение на държавата и населението, той е казал ще срина всичко което работи и ще го преструкторирам както аз си знам да не работи! Нищо градивно и съзнателно няма да стане, ще промивам, ще шокирам, ще издевателствам докато не ги пречупя в отчаяние. Ще дам парите от цял един народ на децата на нациста, те ще ги харчат. Той е мъртъв сега, а след като главата е мъртва, почва да умира и тялото на целия грандиозен план.
301
6
 
5
 
! Отговори
Как разсъждава враг? преди 3 години
Този народ българския 45 години е бил отгледан прекрасно, като декоративни рибки в аквариум - църквата забранена, училища се строят и отварят всеки месец, доставя се оборудване, машини, каквото има най-ново за времето си .... Имат враг бившия колониален диктатор Сакскобурга - какво да направя да ги срина? Ще цъфти църква, а не училище? Ще върна тоя нацист пак тук! Ще сложа навсякъде поставени марионетки и ще разпродам всичко, което са построили за 45 години за жълти стотинки и ще ги взема роби!
300
1
 
7
 
! Отговори
до 347 преди 3 години
3-то Еленко Божков - терориста спрял метрото през лятото на 2020г.4-то Иванка Иванова - Директор на Отворено общество от 2004 до 2020г. ученичка на Сорос. В момента от юли 20г. съветник на Радев. Не ми се изреждат всички агентурни имена от Президентството. Търсете си ги сами като Ви интересуват.
299
2
 
6
 
! Отговори
до 347 преди 3 години
Ако знаехте кои са съветниците на Радев нямаше да попитате за доказателства. 1-во да споменем Александър Маринов - с агентурно име Майстора. Това е човека, който последно е говорил с Васил Илиев боса на ВИС. Знакова фигура от прехода. Сега е до сърцето на Радев.2-ро Трима от съветниците на Радев са в клиенти на прокуратерата.- Илия Милушев -делото е засекретено - за изтичане на класифицирана инф.- Пламен Узунов - търговия с влияние- Илиан Алипиев - вече екс съветник изнудвал Димитър Стоянов
298
1
 
8
 
! Отговори
Къса памет другарЮ преди 3 години
А къде са ти доказателствата........Прокуратурата ги оповести......след това дубайския беглец и пРезидента подкараха останалите 153 русофиле и биФши зКпЧ та на метеж........сега спомни ли си?
297
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти трябва да се възмутиш първоот премиера си -- той е професионаленпредател.Продава българските националниинтереси, и затова България е все напоследно място в Европа.Натовскитеинтереси не ни вълнуват -- това са американски интереси, нато е пазар заамериканско оръжие, членките садлъжни да купуват на каквито ценипоискат американците, и нямат правода купуват отдругаде.Ти си една кокошкана конци, която е тръгнала срещу българските интереси.
296
5
 
5
 
! Отговори
С преди 3 години
до Калеко АлекоДържавните ни тайни другарю изтичат от едни чекмеджета, като тези на стратегическите съветници на Румбата,-------А къде са ти доказателствата?
295
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България трябва да се продава само на американците, другото е нелоялна конкуренция.
294
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vij ti...znachi tia predvaritelno e znaela, che ste predadat matcha na italia...poneje sa sekretni predavateli...;)
293
0
 
7
 
! Отговори
до 324 преди 3 години
Говори се, че на Президентските избори борбата ще е Захариева срещу Нинова.Преди дни Захариева направи знаков рейд в Брюксел, който наподобява предкампания за предизентски вот.Нинова след като загуби изборите на 4.04 ще се кандидатира за президент. За това не подкрепи Радев за втори мандат. Радев дърпа гласове от БСП и я парира завинаги.