Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си

Разследването се води от няколко месеца, посочи тя
28 мар 2021 19:55, Красимир Ангелов
463
Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си
Снимка: БГНЕС

"Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност", заяви вицепремиерът и външен министър  Екатерина Захариева в интервю за Нова телевизия.

"Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас", категорична бе тя по повод  разкриването на мрежата за нерегламентирано събиране на информация в полза на Москва, действала на територията на България.

Още по темата
Захариева призна, че тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна.

"Осем са вече руските дипломати, които са обявени за persona non grata. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата", закани се външният ни министър.

Екатерина Захариева коментира и поредният скандал с Република Северна Македония, този път по повод спрените книги в събота от страна от македонските граничните власти. "Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България", каза Захариева.

Вицепремиерът подчерта, че "България никога и по никакъв начин не е искала промяна на съществуващите граници.

"Границите са такива, каквито са. Призовавам всички, които са подложени на тормоз, дискриминация и други проблеми в Република Северна Македония веднага да ни информират. Няма да оставим нито един сигнал без отговор", закани се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
6
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен 338 ...Държавните ни тайни другарю изтичат от едни чекмеджета, като тези на стратегическите съветници на Румбата, в които се крият секретни държавни документи, а когато тази тайна беше разбулена от прокуратурата, русофилите от партия Възраждане излязоха на площада пред президенството където ги чакаше мUнчо с вдигнат юмрук в опита си да предизвика държавен преврат, същите тези русофили дето гориха знамето на ЕС на яз.Копринка, пак в присъствието на фигуранта на Черепа и ген.Решетников
291
6
 
8
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Тиквойко каза, че му нареждали "началниците" от Брюксел, как това не е предателство!?
290
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Калеко АлекоПонятието русофоб е възникнало още със детронирането ан Батенберг.
289
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мое да допуснем да ни изтичат държавните тайни! Коирдинатите на чекмеджетата трябва да останат строго секретни, хахха.
288
4
 
1
 
! Отговори
Ще задам един въпрос преди 3 години
При неправилен отговор ще боли, при правилен отговор на правилната военна полиция те пускат след известно време. Къде е Симеон 2 - още известен като Сакскобурготски, Симо Мафията, Симо Ваната, Симо Чадъра, *** на Фердинант и други подобни такива ...След правилният отговор нали знаете, че се случват инциденти!!! Те инцидентите са злощастно развитие на нещата за някой хора и много радостно събитие за един цял народ. 80 годишен кошмар приключва скоро. Къде е Симеон 2?
287
7
 
2
 
! Отговори
Кой ли може да е ? преди 3 години
То е ясно, че много хора си имат сметки за разчистване със Симо! Няма мъж през живота си дето от време на време да няма сметки за разчистване. Може да изглежда загорял тиган, но да знаете, че ще тресна някой по главата с него. Калеко - какво правим ако Руската федерация спре природния газ и отработеното ядрено гориво за реакторите, не в смисъл какво правим ако спрат доставките дето са най-наблизо? И друго ако не беше увиснал един човек на въжете преди много време дали да щеше да мие монархията?
286
4
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Кой ли може да е ? ... Понятието русофоб няма как да бъде забравено защото възникна в последните години, откак във форумите и българското обществено пространство се появиха едни "българи" с български паспорти но с руско самосъзнание, които изповядат българщината си със силно изразен руски акцент и то в страна която по волята на суверена е член на ЕС и НАТО, обстоятелство което е отразено дори в Конституцията и ... !!!
285
9
 
0
 
! Отговори
Кой ли може да е ? преди 3 години
Болшевиките изтребват царското семейство като едно съобщение, което е недвусмислено. Обаче това е минало - сега да видим настоящето - а настоящето е, че не може 20 години да превърнеш тази страна в абсолютна тоалетна и после да си свиркаш и да кажеш : Поомотахме малко нещата, пито платено, забравено .... Да ама не ... нито е платено, нито е забравено, нито тоя номер с "Това вече не е част от нашата външна политика няма да мине" - Симо е на възраст, той не може сам да е духнал и някой знае къде е
284
3
 
2
 
! Отговори
За трите хаш преди 3 години
Някои виждат и в сключването на договора за добросъседство с РС Македония в сегашния му акт на национално предателство, но може би става дума просто за некадърност на замесените в случая премиер, външен министър и военен министър.
283
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
"българите" които предават страната си се наричат русофили, има ги и в този сайт - не са много но дават постоянни дежурства като матросовци на амбразурата и водят свещената си хибридна война с/у всичко българско ... най лесно можеш да ги разпознаеш като подхвърлиш нещо за Матушката им, те винаги го приемат твърде лично и тутакси започват да заливат с по.мията си България, ЕС, НАТО и всичко което не носи щемпъла - РАША
282
3
 
4
 
! Отговори
1984 преди 3 години
заседнАли сме у тая пуста 1984 и нема мърдане батенца. повтаряйте след каката с побългареното име и шапенцето: войната е мир, свободата робство, проштотията сила, стамуваме се от хората предали страната си. една лъжа повторена хиляда пъти. барем вземе се засрами безсрамницата и потъне в дън земята дето и е мястото. китай да ни изпрати един кораб въжета, или самолет че каналето блокирано. за една седмица съм оправил държавата.
281
10
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Много българи са възмутени от антибългарската ви политика,другари гер.берасти.
280
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължават да се пишат неадекватни коментари, за стени, ЦРУ, ЕС, Луканов и т.н., само не и по темата.Кога ще започнете да говорите по темата, или вие сте си свикнали темата да ви е една и съща, а статиите да са ви само повод?Хора, които не могат да останат на темата на статията, тръгнали да обясняват кой какви грешки прави.
279
9
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 години
за цру ли работи.
278
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева си е супер на мястото.Би била чудесен премиер.
277
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Н.М.Виждаш, че на мен ми дават минусчета а на теб плюсчета :)) Неудобен съм на тро*етата, обърквам им тро*енето :)) Писах, че харесвам Захариева - плюсове, сега не съм доволен че е наложница на Бокича, естествено минуси :)) Поне спряха да ме трият, имат развитие, дойде им на нагорнище нещо :)))
276
1
 
0
 
! Отговори
Икономист Чудотворец преди 3 години
1933г. когато Хитлер след демократични избори става канцлер Германия разполага с армия е ограничена от Версайксия договор до 100 хил души, леко въоръжени, няма кораби, танкове, авиация - нещо като леко народно опълчение. След 6 години, когато Германия напада Полша вече има 4мил 200 хил армия въоръжена по последна дума на техниката. Армията се увеличава за 6 години 42 пъти! При това чудовощно увеличение на военните разходи стандарта на германците не само не се понижава, но се повишава! О чудо! Ние виждаме чудеса! Няма такова бързо икономическо развитие никъде!
275
8
 
9
 
! Отговори
V for V преди 3 години
Ние сме възмутени от Захариева, която предаде страната .
274
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 313"Бокича е фен на рашките, само опорките в Днес не го знаят :))) Турски поток е "Балкански", явно не са го разбрали челяците :)))"А къде е българската "опозиция", за да посочи такива неща?Или използването на "български" за която и да е власт в България е неуместно?
273
3
 
3
 
! Отговори
Н.М. преди 3 години
Това твърдя отдавна, отчитайки достатъчно индикатори, които разкриват точно този вид престъпление срещу държавата. Българските граждани сме отвлечени от света заложници на всички видове престъпления, които се извършват под шапката и със сътрудничеството на цели държавни институции! И на това престъпно деяние сте били жертви всички, убеден съм