ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата

Депутатите от формацията ще я внесат в парламента
101
ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ е изготвила стратегия, която е свързана с това как да можем да се справим с кризата с коронавируса.

„Ще я внесем в Народното събрание“, съобщи пред БНР  пулмологът д-р Александър Симидчиев, който ще бъде депутат от „Демократична България“.

Още по темата

Стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение, посочи той.

„Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден“, обясни той.

Относно разхлабването на мерките, което започва от днес, д-р Александър Симидчиев уточни, че неговият подход би бил „малко по-устойчиво поведение“, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябва да се проследява в по-устойчива тенденция.

Почти 800 човека са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните – това са параметри, които говорят, че здравната система все още е напрегната, даде пример Симидчиев и подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.

Александър Симидчиев е привърженик на стратегията „COVID нула“ – изличаването изцяло на пандемията на територията на България.

„Стратегия, която се базира на това да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг“, обясни той.

При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет, защото позволяваме на вируса да се размножава и да се променя, категоричен е пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Мерило преди 3 години
Ясно е, че на ДБ не може да се разчита. В тези трудни времена трябва да се действа бързо и отговорно, а не да се чудиш как да се докопаш до властта.
79
0
 
2
 
! Отговори
Пресиан преди 3 години
По-големи глупости не бях чувал
78
0
 
4
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
Как ДБ ще работят и подкрепят правителство но Слави след като са на абсолютно противоположни мнения и стратегии за коронавируса. Интересно Симитчиев дали ще се окаже достатъчно продажен за да обърне палачинката.
77
2
 
4
 
! Отговори
Joan преди 3 години
Доктор Симидчиев е единственият адекватен. Адекватно коментираше пандемията от началото. Помня как оня Чорбанов пелтечеше, че Ковид не бил опасен, а доктор Симидчиев единствен отбиваше атаките му, на него и на Мангъров, като даваше примери от пулмологията. Понеже доктор Симидчиев ежедневно се сблъсква с умиращи и страдащи от Ковид. А сега Чорбанов къде е да си покаже носа, след двустранната пневномия?
76
3
 
6
 
! Отговори
Велислава преди 3 години
Хахахах, тия не осъзнават ли колко са смешни, то цял свят не може да се оправи с ковид, ама видиш ли те вече имат стратегия.
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1001 ?"Явно малко хора разбират, че здравната система е в колапс."Както мъдро каза акад. Доздстрой Стоянов - трябва да се примим, че здравната система ще колабира.
74
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ-илите още не влезли в парламента и вече се бутат да командват. Егати и наглостта.
73
4
 
5
 
! Отговори
ДБ преди 3 години
До СвенПоредното лице на комунизма!Толкова ли беше трудно да провериш кой е др.Бойкикев!?
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ако е толкова зора че няма легла ще се намерят, но то нали един тежък вирус"Нема проблеми, и да не стигнат леглата у болниците, отвън на тротоаро че ги слагаме больните!
71
3
 
9
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Точно те ли ще оправят нещата - ай моля ви се.......
70
1
 
5
 
! Отговори
Да се изнасят към преди 3 години
Австралия и Нова ЗеландияБай *** мерки не ще а кръчми с ковид:)
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А яд те е нали те са най-добрите.. всички се правите на неунождани моми, но нали чалгара ви е проблема...
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2lupa вече им свали гащите. Първо беше онзи Хаджигенов, дето щял да се жертва да е премиер. Сега и тези ще заголят дупе. Пак ви излъгаха, уфсе!
67
9
 
11
 
! Отговори
Свен преди 3 години
Много ме е яд че гласувах за ДБ. Такива като тоя ще ни заврат в миша дупка
66
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
До ~Това е проблема IQ-то.... За съжаление страдат лекарите и невинни хора губят живота си. Много жалко!
65
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Предлагам да изолираме Демократично $оро$оидите на остров Белене , ако искат да напуснат острова, да пращат СМС известяване.Мерси
64
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Предлагам да изолираме демократично *** (демек и тези от ДемоНОкратичен ***) в Белене , ако искат да напуснат острова да пращат смс известяване.Мерси
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още не са влезли в парламента, а започнаха да се дънят.
62
0
 
14
 
! Отговори
До За 59 (68) преди 3 години
Айде да не коментираме комунистически китай, където хората умират от глад заключени с катинари защото уж няма ковид и там. Всичко идващо от китай е лъжа, те са мърлячи и пуснаха вируса от мърлячество. А пък вируса от респираторно заболяване се првърна в политико-икономически феномен който се развива различно според държавата и управляващата партия..
61
8
 
11
 
! Отговори
~ преди 3 години
По принцип хората с по ниско IQ не разбират проблема докато не го почувстват на собствен гръб. А най-ощетените в това отношение дори тогава не разбират. Не им се сърдете. Затова има закони.