Адв. Хаджигенов: Мълчанието на Слави Трифонов е нетипично за политик

Ще работим трудно в "Изправи се! Мутри вън", смята юристът
Обновена: 14 апр 2021 13:39 | 14 апр 2021 13:33, Красимир Ангелов
278

Изказване на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън" адв. Николай Хаджигенов, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението.

"Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком", заяви депутатът от 45-ото НС в студиото на "България сутрин".

Още по темата

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части -  "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

"Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите", настоя юристът.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

"Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще", подчерта адв. Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
3
 
! Отговори
добре! преди 3 години
Добро изказване!
151
0
 
12
 
! Отговори
нали преди 3 години
министър щеше да ставаш бе гнус
150
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мравин и сестра Галева как се озоваха в парламента , някой знае ли?
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РуменАко е същия курс 1 евро=2 лева няма смисъл от това евро. Нещо е добре когато е изгодно за България, а не за някакъв чиновник от Литва Домброскиск че прибира по 20 бона евро заплата.
148
1
 
8
 
! Отговори
до славчо преди 3 години
чедо,мама, в твоя случай важи поговорката --- ***, глава затрива ''....
147
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За този специално съм му подготвил един картон с яйца!Мутрата му с мутра министър щял да става!
146
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш мутрите си избраха подходящо име за коалицийката. Адвокатчето и пионката Мая на всички мутри.... Много опасен се оказа Борисов за вас, мутри
145
3
 
18
 
! Отговори
до 157 преди 3 години
До алитези които са гласували за слави не заслужават уважение....това си избраха..
144
2
 
24
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Чалгаря не очакваше да вземе толкова и сега е в положение, от което няма изход. Радев го излъга защото той не иска друго освен президентска република и сега Главчо няма полезен ход. Очакваше 5-10 места в парламента, откъдето да стои и да псува всички.Затова се скри, а Тошко *** се държи като злобен гном на слънце. Те не знаят какво да правят просто.
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Чалгар ви подведе и умре!Тошко Африкански ще кълца със сатъра!
142
2
 
1
 
! Отговори
Румен преди 3 години
До АнонименЗа еврозоната не разбрах--ка да изтеглят молбата и да договорят курса... Б Бршксле да не пасат трева-- вие какво искате да ни мсенят лева за 10 евро ли... ами какъвто е курса от 15 години---това е и курса за влизане в еврозоната ...пак български хитрини и тарикатстване
141
4
 
8
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Поне са направили язовири, заводи, училища, болници и други работи с дълга. Тези за 32г. какво направиха? Магистралите не могат да довършат. А и арабите ни дължаха над 3 милиарда дето ги опростихме.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БВП на България през 1987 годиа беше 28,1 милиарда долара.Външният ни дълг през 1989 беше 8 милиарда долара, но имахме 5 милиадра долара да ни връщат по дадени кредити, т.е. нетния дълг беше 3 милиарда долара - около 10% от БВП.
139
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Ставри чака Тиква за Великден!
138
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти, квичите ли?
137
0
 
9
 
! Отговори
Tozi преди 3 години
Този беше Марвин, май. Може и Маврин да е.Доживя си 5 те минути слава. Ще го дават по ТиВи-то и това ще му е играта.
136
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Да се ши6aм y късметлията, че наследих най добрата флора у светот, а вътре най лошата фауна50505
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжигенов не каза нищо за еврозоната. Там трябва да изтеглят молбата за членство докато няма референдум и не се договорят изгодни за бг условия особено валутния курс и къде ще иде златото на БНБ.
134
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз никаквец има 99% неодобрение на изборите. Каква наглост да говори глупости всеки божи ден.
133
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За неразбиращ Така е, обаче държавата имаше активи,които бяха окрадени и разпродадени на свои фирми.