Крачка назад за Борисов, но не го отписвайте

ГЕРБ са готови да са опозиция и то силна, смята Борислав Великов
15 апр 2021 12:22, Красимир Ангелов
107

Новите депутати от 45-ото Народно събрание положиха клетва. Част от тях влизат за пореден път в пленарната зала като народни представители, други пък ще се разходят из кулоарите на парламента за първи път. Какви обаче са равносметките, какво завещаха старите на новите и можем ли да се надяваме на стабилно правителство в този шарен парламент?

Безспорно ще го запомним, както и това, че Бойко Борисов разви качествата си. Имах възможност да го наблюдавам. Беше в листите на НДСВ. Като министър-председател трябва да му се отдаде заслуженото и не бива да захвърляме и пренебрегваме всичко. Хората си казаха думата на 4 април. Това каза за "България сутрин" председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов.

Още по темата
По думите му, при влизането в политиката преди години, каузите са били НАТО и ЕС.

"Вероятно ще има добри дела, които ще свърши и 45-ото НС. Нека фразата за интересите на народа да не е само куха фраза - така работихме и ние. Да пожелаем успех. Независимо, че нямат опит, те ще го наберат бързо, за да се премине през епидемията и трудностите", заяви председателят на 39-ото Народно събрание.

Според него приоритет в работата на новите депутати трябва да е овладяването на пандемията.

"Икономически трябва възможно най-скоро да се възстановим. Промените в Закона за съдебната власт също трябва да се направят. Въпросът е ще се състави ли стабилно правителство. Трябва да признаем, че 11-12 години начело на властта изхабяват. Грешките, може би, са свързани и с някои корупционни практики, които лъснаха... това чекмедже", допълни събеседникът на Bulgaria ON AIR.

Най-вероятно - стана ясно от думите му - ГЕРБ няма да бъде подкрепен в желанието си да състави правителство.

"Даниел Митов е един от подготвените хора, би могъл да бъде министър-председател. Пренебрежението, което министър-председателите често демонстрират, не е полезно, трябва да се укрепва ролята на парламента. Ние сме парламентарна република, да се общува само чрез социалните мрежи не е приемливо. Борисов трябва да направи крачка назад, но не бива да го отписваме - да останеш начело на партията също е оставане в политиката. ГЕРБ са готови да бъдат опозиция и ще бъдат силна такава", подчерта доц. Великов.

"БСП се очакваше да е втора политическа сила, на толкова много фронтове воюваше, че... На мястото на Нинова бих си подал оставката. Потенциалът им все още не е малък и да има силна лява партия е полезно за страната.

Можем да очакваме нови избори лятото. Допускам трудно съставяне на правителство, най-големите надежди са в ИТН и неговите сподвижници. Струва ми се, че Трифонов няма достатъчно опит в политиката, но дано има добри съветници", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
13
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
"ГЕРБ са готови да са опозиция и то силна, смята Борислав Великов"Явно човека не е математик, друго не се досещам? (най-вероятно е платен ама все тая...)
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко Шизака още не се е определил по двете взаимоизключващи се опрки: Успешно ли беше управлението на ГЕРБ или имаме криза, от която ПАК ТЕ, ГЕРБ, единствено могат да ни спасят ?
56
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някакви остатъци от герб,които още не са изтекли в канала. Това ще се промени със следните избори. Герб, довиждане.
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така не пожелахте Данаил Митов, бе! Толкова добро момче... Тц-тц-тц...
54
16
 
23
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Борисов управлява 10 години и спечели много избори.Сам се отказва от управлението и след това беше преизбиран.Никоя от еднодневките в новия парламент не може да се похвали с нещо подобно.Точно затова са се концентрирали върху това да го плюят и унижават, защото е силен и е единствения истински политически лидер.Останалите се опитват да се мерят с него, но им липсва качества първо като хора , а после като политици. Единственото което, ще постигнат със злобата си е Борисов да спечели и следващите
53
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Борисов е на ръба на пропастта, с гръб към нея, крачката назад е важно нещо.
52
14
 
21
 
! Отговори
Да 48 преди 3 години
Не, не*щастнико. Не работя в Бг и не живея постоянно в страната. Имам поглед върху най-развитите държави , защото живота ми се е стекъл така, че живея на три различни континента. И точно защото познавам политиките на най-богатите държави ти казвам ,че много скоро страната ни ще се разпадне и ще попадне в лапите на Русия, защото натам сме се запътили. Тази сбирщина, която не знае какво иска, освен да махне предишните не ни води до никъде. А ти , посмали със злобата. Животецът ти сигурно не струва
51
8
 
18
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Така мизерстват всички, че J*bs.bg се пука по шевовете дори в тази криза! Толкова зле живее българина и толкова много иска костовисти, лоени топки, чалгари-мултаци и дпс-ари да са начело на държавата, че 50% не излязаха изобщо да гласуват, а от останалите 1/3 казаха - НЕ на кандидат лапачите, плюещи по успешното управление. Имаме ДПС-то (символа на олигархията), БСП-то (символа на некадърно управление), ДСБ (костовистите, символ на крадене, чрез приватизация и далавери) и МУЛТИГРУП-чалгари :D
50
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДЯВОЛА ИМА МНОГО СЛУГИ
49
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сретан Йосич те чака Бойко :)
48
14
 
15
 
! Отговори
*** преди 3 години
Гурбетчиите дето работят като роби в чужбина НЯМАТ право да решават съдбата на народа ни. Забегнали в уредени държави, където никой не ги смята за нищо , защото са точно това- бачкатори , експлоатирани и безгласни. Да се връщат и да работят за страната си и да създават блага тук , а не да правят богатите държави още по-богати. В НИКОЯ от развитите държави нямаш право да гласуваш ако не живееш там .
47
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето скромно мнение е че би-бит-ко вече не е в държавата.
46
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е хич приятно, до вчера държаха властта, днес никой не ги отразява в парламента.Трудно ще свикнат.
45
10
 
10
 
! Отговори
Вопъл от преди 3 години
герберасткия нужник:Бащице,на кой ни остави!
44
14
 
10
 
! Отговори
джо преди 3 години
До 31 Емигрант. Споко, намали дозата , какви средноевропейски нива ти се привиждат? Ние сме на дъното и копаем надолу. Като е толкова успешен Баце ,защо не го щем?
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някой прави крачки назад,може да се окаже че се засилва..
42
9
 
23
 
! Отговори
Дадада преди 3 години
Жалки реваншисти, толкова жалка политическа сбирщина отдавна не се се наблюдавала в Парламента. Хора , които с крясъците си направиха кариера, редом до по*миярките , отъркали се около мафиотите от първите години на демокрацията - Манолова , Дончева . Тези ли ще ни представляват ? Срам за народа.
41
18
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Би-би-тко дотолкова е станал нагъл от яд, че можа да се изцепи пред медиите- Аз съм най-подготвения в България за министър-председател. Той си въобразява, че без него слънцето няма да изгрее.
40
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геп готви Мизерии ! -толкоз са озлобени и Алчни ,че са способни да затрият държавата .Бог да пази България от геп !
39
4
 
22
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Злобния език само доказва безсилието на новите. Намерете решенията за промяната и се концентрирайте върху положителните неща, а не върху злобата си. Иначе скоро ще се на бунището на историята.