Крачка назад за Борисов, но не го отписвайте

ГЕРБ са готови да са опозиция и то силна, смята Борислав Великов
15 апр 2021 12:22, Красимир Ангелов
107

Новите депутати от 45-ото Народно събрание положиха клетва. Част от тях влизат за пореден път в пленарната зала като народни представители, други пък ще се разходят из кулоарите на парламента за първи път. Какви обаче са равносметките, какво завещаха старите на новите и можем ли да се надяваме на стабилно правителство в този шарен парламент?

Безспорно ще го запомним, както и това, че Бойко Борисов разви качествата си. Имах възможност да го наблюдавам. Беше в листите на НДСВ. Като министър-председател трябва да му се отдаде заслуженото и не бива да захвърляме и пренебрегваме всичко. Хората си казаха думата на 4 април. Това каза за "България сутрин" председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов.

Още по темата
По думите му, при влизането в политиката преди години, каузите са били НАТО и ЕС.

"Вероятно ще има добри дела, които ще свърши и 45-ото НС. Нека фразата за интересите на народа да не е само куха фраза - така работихме и ние. Да пожелаем успех. Независимо, че нямат опит, те ще го наберат бързо, за да се премине през епидемията и трудностите", заяви председателят на 39-ото Народно събрание.

Според него приоритет в работата на новите депутати трябва да е овладяването на пандемията.

"Икономически трябва възможно най-скоро да се възстановим. Промените в Закона за съдебната власт също трябва да се направят. Въпросът е ще се състави ли стабилно правителство. Трябва да признаем, че 11-12 години начело на властта изхабяват. Грешките, може би, са свързани и с някои корупционни практики, които лъснаха... това чекмедже", допълни събеседникът на Bulgaria ON AIR.

Най-вероятно - стана ясно от думите му - ГЕРБ няма да бъде подкрепен в желанието си да състави правителство.

"Даниел Митов е един от подготвените хора, би могъл да бъде министър-председател. Пренебрежението, което министър-председателите често демонстрират, не е полезно, трябва да се укрепва ролята на парламента. Ние сме парламентарна република, да се общува само чрез социалните мрежи не е приемливо. Борисов трябва да направи крачка назад, но не бива да го отписваме - да останеш начело на партията също е оставане в политиката. ГЕРБ са готови да бъдат опозиция и ще бъдат силна такава", подчерта доц. Великов.

"БСП се очакваше да е втора политическа сила, на толкова много фронтове воюваше, че... На мястото на Нинова бих си подал оставката. Потенциалът им все още не е малък и да има силна лява партия е полезно за страната.

Можем да очакваме нови избори лятото. Допускам трудно съставяне на правителство, най-големите надежди са в ИТН и неговите сподвижници. Струва ми се, че Трифонов няма достатъчно опит в политиката, но дано има добри съветници", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СИЧКИ МУМИИ ОТДАВНА ОТПИСАНИ ИЗПЪЛЗЯХА ДА БРАНЯТ ГОСПОДАРЯ СИ!ЗЛОТО ИМА МНОГО СЛУГИ!
37
12
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Бре, Борисов е бръкнал дълбоко на някои хора. Толкова злоба се излива тук. Толкова ли ви е жалък животеца, че да зависи от това кой е министър председател? Ще поживеем и ще видим, тези новите започват с реваншизъм и забравят, че партията с най- голямо мнозинство е именно ГЕРБ. Независимо колко злоба си насъбрал не можеш да изтриеш подкрепата на близо 900000 избиратели . А вие, които с пяна на уста заклеймявате Борисов , много скоро ще бъдете в същата позиция на охулени и оплюти.
36
17
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бойко никога повече няма да е премиер. Няма да стане и президент. Ще е добре гербавите да си го набият в *** кратуни този факт, но ще е трудно. Както казва самият им вожд "То да беше *** да им го набиеш"
35
11
 
7
 
! Отговори
8888 преди 3 години
Този убиец, как не го е срам да се показва по медиите?!!!Може би има заради това се показва по медиите и защитава мутрата- има вересии за връщане.
34
1
 
10
 
! Отговори
Християнска история преди 3 години
Един за всички. Всички против един. Един победил всички. Всички реват за един.
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вие от днес бг като се пише за тиквата защо не триете коментарите ,защото вече няма пари за вас подкупна медия и вие ще отечете в канала утайкииии .няма вече за троловете пари има само гърчене .
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32Ти да не си секретарка?
31
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крачка напред към затвора за мутрата ,не могло без ГЕРБ ,сега ще видите не може ли без вас мутри грозни да горите в Ада всички герберунгели,а тиквата разследван и вкаран в затвора.
30
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До emigrant, да ни би да е най-богата,къде в Европа има минимална заплата 335 евро,такава сума ,има един надник,при работно време от 10 часа,в ЕВРОПА,и никой никого не натиска ,това са факти.
29
7
 
6
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Не е описан ,защото е записан отдавна при бай-Ставри !!!!!
28
6
 
23
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Вече намразвам *** и всякакви слуги,дето от времето на Са танишев натискат по опорните точки за това,че България е най бедната в ЕС,че Борисов я унищожил,че всичко зле и т.н?!Явно много про ста кендели остават в курица не птица,за да гласуват против единствената системна партия която изведе държавата на средно европейско ниво!Ако си мислите,че тук на запад еврата ги раздават или никнат по дърветата или пък,че всичко им е шест?!А не са имали комунизъм,Жан Валжановци и плеяда от Руменовци!!
27
7
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 22,товарищ ***,напиши в гугъл,да видиш и българската минимална пенсия,защото,тази с която твоя "велик"вожд,се хвали не е 300лева,има хора които получават ,под 150лева на месец пенсия
26
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също е важно Тиквата да търка нара докато е жив!
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да започнат незабавни арести на гербави!
24
2
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До Анонимен 19"Борисов повече никога няма да е премиер!!!"Е той нали вече не е премиер, какво те притеснява???Ако обаче сам не си вярваш, че "протестърчетата" са спечелили и че могат да управляват, без да предизвикат криза, която отново ще докара ББ на власт, ТОВА Е СЪВСЕМ ДРУГ ВЪПРОС, ДРУГАРЮ! Явно те гони точно този страх, но той не говори добре за вашите хора, метежниците!
23
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Христо Христов "После ще се нормализират нещата."Това всичкото е много хубаво! Въпроса е в цената и кой ще я плати! Ще прощаваш, ама от мене вече няма какво да се даде/вземе... все тая! Виж ти там нещо да направиш! Щото да пуснеш един пост тука е лесно!
22
5
 
6
 
! Отговори
Опааа преди 3 години
Статий за Баце а само 25 коментара?!??!?!?!?Какво стана, да не свършиха доставките на МАС, или за 20 лева толко.....Къде са клакьорите....
21
3
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Ако не беше путински *** щеше да се сетиш че няма нужда да се ходи в Русия за да провериш каква им е минималната пенсия. Пише се минимальная пенсия россии в гугъл и четеш в руските сайтове какви пенсии взимат руснаците. Не са ли ви казвали да не влизате в разговори че веднага се издавате какви сте?
20
0
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 10Гледам го филма от 1989г. че и малко по-отпреди! Но такова шамаросване на народонаселението както при Луканов, Попов, Беров и Виденов не е било! Не, че нямаше - имаше! При всички имаше! А завалийката Виденов им се опъна и не даваше на Гечев, Чичибаба и компания да направят каквото направиха и го виж къде е сега!
19
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 13,това което си го написал,сигурно ,др.борисов,ти го е казал,кога си бил в Русия,че го знаеш това,или някой,в предизборния клуб на герб-комунисти,го е казал.Такива като теб,твърдяха че сме били по-добре от Румъния,Албания,Северна Македония,Косово,Босна и Херцеговина,Хърватска,но уви,ние сме най-зле,благодарение на твоя любим вожд.