Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
8
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Вие от групата на кукувците много сте препили и насмъркали.Видно е кои ще останат,старите муцуни продали се на криминалитета.Не това е нужно и най вече е антиобществено.Но няма как зомбито да го разбере!
88
3
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 3 години
Време е старите олигархии да си върнат властта , че новите почнаха да ги конкурират вече и ако се задържат повече време ще станат по богати от тях и почнаха да воюват вече.А това засяга обикновените хора, ето примерно Божков ,че не плаща данъци това е ясно никой олигарх не го прави,въпроса е че се грижеше да има иманяри и да им дава работа.Грижеше се да взима парите на комарджиите, като нямат пари не мислят за комар и се занимават с полезни дейности докато нямат пари.
87
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "нещо" герб, никога не е било партия! Създадено от германските фондации за политически инженеринг, то си продължи, като организирана престъпна група с цел - лично забогатяване! Непрофесионализъм, арогантност, корупция, измами и никаква грижа за народа на България! - С това ще ги запомня! И с един вожд - псuхопат! Това е!
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическият радикализъм ще погуби България. Този сценарий в геополитически план обслужва интересите на две големи сили:Русия и Турция и не е случайна позицията на ДПС в пленарната зала.САЩ имат двуяки интереси: Да отслабят ЕС и Да ликвидират Русия.Военолюбивият Байдън нееднократно е наричал Балканите фронтова линия, а сценарии за конфликт на Балканите се намерат лесно стига да обслужват геополитическите интереси на Великите сили.
85
8
 
9
 
! Отговори
важното преди 3 години
важното е да бъдат изритани тполоцume от герб
84
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само депутатите на герб, всички герберасти в Бг трябва да ги набутат най-малкото в затвора за да се оправи най после тази държава.
83
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва депутатите на Герб да бъдат унищожени. Тогава работата на парламента ше върви нормално.
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросните персони са платени не за да работят в Парламента, а за да проправят пътя на изгонените червени олигарси към икономическата власт в държавата чрез европарите за България.ТОВА Е ПРЕВРАТ!РЕСТВРАЦИЯ НА ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА!СМЯНА НА КУРСА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРОЕВРОПЕЙСКИ КЪМ ПРОРУСКИ!Това е много по-сероизна геополитическа игра, отколкото плитките мозъци на депутати и простолюдие могат да разберат и това може да ескалира до военен конфликт у нас.
81
11
 
9
 
! Отговори
Голям прос преди 3 години
Вижте си избранниците, гербаджии, радвайте им се. Дано не приличате на тях. Уж мислехме за България!
80
4
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 3 години
Напротив,прислугата на мутрите са новите лица на старото време.Свършва възхода,и тези театрали които уж гонят мутрите реално са техните изпълнители.Това е срамна картина в която аборигените бяха употребени с манипулации и добър маркетинг.Щом гласуваха и Божков,картинката не е розова.Плакатчето с неговия лик е привлекателно за първосигнала" Не на лъжата!Бъдете смели".Човека ползва ресурса на професионални организации за въздействие,както с лотарията,стана монополист милиардер,че и фалира футбола
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са притеснявайте идва промяната. Новите лица Манолова, Нинова, Татяна Дончева, Капон, Бабикян и Слави ще я донесат. Всички са нови лица да не ви пука, всичко ще оправят без да ви грижа.
78
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недопустимо е за демокрацията това което се случва.Манолава Нинова Хаджигенов и онея от на Слави шоуто да се махат от НС защото са там не да крещят и съдят а да работят.Те искат само едно да са на власт да крадат и да лъжат.Не им пука за държавата и хората не зная умния бг народ не го ли проума. Не той е много умен.
77
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените олигарси, които платиха протеста, си вкараха своите мутреси и чалгаджии в Парламентаи се борят не за ВАС, а а за европейските милиарди.Вие сте техни роби, ще правите каквото ви кажат.
76
2
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
Конституция се прави да се определи властващия.Търговка конституция ,монарха да вземе властта на народа.Димитровска конституция ,държавата да вземе властта на монарха и капиталистите.Живкова една партия да определя правилата.91 г. държавата да бъде раздадена на новите капиталистиА сега ни трябва нова в която олигархиите да бъдат защитени.Но това е нормално за нас, виж не разбирам как Англия нямат конституция ,толкова ли никой не иска да им открадне властта векове вече.
75
6
 
11
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Дотук се проясняват нещата - никой не желае да управлява по-добре от Б Б , а просто да управлява в м е с т о. Б Б . . . . . . Сега остава да подберат изпълнители за ролите,но в кастинга е добре да се внимава !
74
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За огромно съжаление на гербавите вече се приключва с мутро-ченгеджийската държава, която така прилежно се опитваха да изградят!Мутри вън!
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65 Естествено , че никой не ги задължава , но и никой не ги спира да работят
72
0
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
До BpТова правилата които искаш да вкараш в новата конституция ли са?Е още е рано за това.При това в този вид не се пишат.Но ако се редактират може и да минат.
71
5
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Така ,депутатите от протеста на криминалните олигарси имат привес,но точно за Конституцията проекта не е в полза роду,тази на Бойкикиев.Съобразен с въжделенията на кукловодите.Те не им плащаха нахалост,а да принизят прокуратурата в подчинение,да назначат безхаберен гл.прокурор ,да се върнем е 90- те.Програмата на Слави е същата ,да закрият спец прокуратурата и съд който им пречи,т.е.знаковите дела които текат ,да се разследват от кварталния полицай който няма ресурс нито смелост.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bp 76 Вчера министрите се отказаха от депутатските си места ,за да могат да продължат изпълняват длъжността си , ти ги пращаш вкъщи Няма да си ходят