Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС пари няма. Скоро няма да има кой да ви издържа.Вас никой не ви краде, защото вие нищо не произвеждате.Плаща ви се да сте нещо като КПП на ЕС.КПП-то могат да го закрият.Ставате ничия земя-буфер, жална ви ***.Нищо не произвеждате, нищо не работите, Софето ще се изпразни от провинциалисти, защото няма да има работа, отново ще се напълни с бандити, бездомни кучета и бездомници.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 102Червените олигархия им стана много скъпа работната ръка , затова е важно да се намали цената на работната ръка а това няма как да стане докато Герб са в политиката очевидно.---Току-що гледах интервю(интервюто е направено доста преди изборите),в което казаха как частни фирми използват хора регистирани в социалните ,като през турското робство - да извършват ангария в селското стопанство.Вярно,че са само хора,които не се грижат за деца или възрастни,но това си е робски труд,след кат
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много ревяха и се оплакваха от герберското управление хората на ДБ, не разбирам тяхното поведение и гласуване в полза на герберите! Или може би пак искат да бъдат мачкани?
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факт:Въпросът е кой плати бирата?
105
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ви хрумва, че Слави може да е умен?!
104
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко начало има край.Това е краят на Гойко и шайката му.Връщане няма, ще има референдум и нови избори.Скоро.Много скоро...
103
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, даваме шанс на Слави, но му дайте повече свобода,защото са го стиснали за та шаците!
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЖестоко се лъжеш,Бойко е цар на интригите,сплетните,унищожаване на неудобните и в момента герберите са хванали Слави за ташаците заедно с ДПС,трябва Слави да има повече свобода и не бъде в менгеме и зависим,трябва му повече свобода!
101
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ставащото в парламента е ужасяващо,герберите умишлено непрекъснато затормозяват работата на парламента и унижават всички,трябва да се въведе ред и дисциплина! Ако герберите не спазват правилника,да напуснат залата! Когато герберите влязоха за първи път в парламента и бяха напълно некомпетентни,никой не се държеше по тоя примитивен,хулигански и дивашки начин с тях,но те го правят с цел да съсипят реда и новия парламент и партии!
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Безпрецедентни скандали ... ''...................На практика сме свидетели на нещо като 'народен съд' над Бойко, от обединен фронт на бивши комунисти и бивши седесари, представящи се за носители на промяната ...Нямам против - разследвайте го, но ... нали разбирате, че междувременно държавата е на автопилот ... и скоро няма да има пари за нищо.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действия от безсилие. Смятат, че ако сега направят всичко възможно да затрият ГЕРБ, българите ще гласуват само за тях. И ще си безчинстватС учудване виждам, че само БСП се самоограничава в приказките си и запазва нормален парламентарен тон.
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хеи компютърни маниаци утре знаете ли какво ще стане ще вали дъжд и слави ще напише пост в феисбук чакаме с нетърпение да видим какво ще му роди главата.
97
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гербавите престъпници много ви се искаше беззаконието и тормозът над хората да продължават вечно, ама няма да ви се получи!Сега ще трябва да отговаряте за всичките си свинщини през изминалите години!
96
3
 
11
 
! Отговори
а---мен преди 3 години
Предлагам да не се нарича НС (Народно Събрание), а ШС (Шоуто на Слави)
95
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 3 години
ами така ше е , щом в парламента влезнаха спасителите мая общата , тошко , чалгара , бабикяновци , хаджигеновци , плажуващият ицко , дончева , липсват само ония врякащите дето системата ги убива . и това разбира се с подкрепата на фигуранто и импексова . ами честито на тия дето пиха цяло лято бира и тормозеха цяла България !
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лошо ще стане, вървим към 3 СВ, както е казал Ирлмайер, ще започне от Балканите.Който си има място в провинцията, ще е по-добре.
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К'во става? Как върви новият Народен Съд, демек Парламента? Линчуваха ли вече някого или е насрочено за около Великден?
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите олигарси обедняха.Великите сили -също.Времето е разделно.Мъдреците мълчат, Глу-паците-крещят,А Смъртта-жъне своята жътва.
91
9
 
8
 
! Отговори
до 102 преди 3 години
Червените олигархия им стана много скъпа работната ръка , затова е важно да се намали цената на работната ръка а това няма как да стане докато Герб са в политиката очевидно.
90
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кого е важно да изритат ГЕРБ?За тези, които искат да разполагат с евромилиардите?За червените олигарси, които платиха протестите и искат да направят целокупния български народ отново робски народ?За да сме роби на червени олигарси-за това ли се стремите да изритате ГЕРБ?!