Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
9
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко другаре и товарищи, ще бъде сформирана тричеленка от Маяма, Татяна и Бойкикев която да арестува Бойко и да го доведе окован в НС/ новият Народен Съд/, там той ще бъде съден от Тошко Африкански по Крумовите закони ... Екзекуцията ще бъде осъществена на площада пред Президенството под вдигнатия юмрук на мUнчо в присъствието на русофилите от "Възраждане" и тези от партията на Черепа ... Ще има и забавна програма от Ку-Ку-Бенда с гвардейци и мажоретки ... !!!
179
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 210Такива като теб пак ще скимтят по форумите и то съвсем скоро.А аз работа си имам, и то такава, която не зависи нито от правитлеството нито от въшливата ви организация. Работя само с чужди фирми точно по тази причина. Просто вие искате перманентно да се занулявате и щом много искате ще стане.:)
178
0
 
0
 
! Отговори
Чуй ме добре: преди 3 години
Каквото ти е било дадено навремето е било да си намериш твоя път нанякъде, попаднало в ръцете на сутеньор само да се измъкнеш от него не само, че е жестоко разочарование, а и е жестоко предателство не точно на един човек, а на всичките хора дето някога им е пукало за теб.Което не остава много варианти за решаване на глупостта ти!
177
6
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама тия гробари верно са невероятни наглеци!..Само забележете:-Цели 10+ години дерибействат в държавата занимавайки се САМО с кражби и слугинаж на външни сили,..цели 10 години!!,като НЕ направиха НИЩО за промяна на явно неработещия ред в държавата,а сега,едва няколко дни след като други определят нещата,заквичаха:-"Тия новите нищо не прават,само антигерберстват"..Ей,сине биков,когато си болен първо атакуваш ВИРУСА и едва след това започваш да се ВЪЗСТАНОВЯВАШ!../Тиквата-в панделата!/
176
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Приятел, с троленето е дотам. После идва РЕАЛНОСТТА."Първо не съм ти никакъв приятел. Въпрос на лична хигиена е да не дружа с хора подкрепящи неандерталеца, който беше на власт до сега. Второ съгласен съм, че с троленето беше дотук. Бюрото по труда те чака, пък знаеш ли, може някой от тези, които храчиш да те вземе на "работа". Знам че за безпринципни хора като теб това не е пробем, вземи за пример Биков.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ преди 1 ден научи че имало такъв план
174
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 182Биков е десен политик и винаги се е залагал за коалиция с ГЕРБ още от времето на Реформаторският блок.Ристу Еванов и дружките в партията му са сменили повече политически позиции от Биков.
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът се произнесе на 4.04, и избра ГЕРБ да го управлява. Това народни събрание трябва да гласува не оставката на Борисов, а нов негов четиригодишен мандат!
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
крие се с 300. дезертьор
171
0
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
В парламента може и да не дойде, мо в сградата с лъвовете задължително
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално погледнато бб , министри и депутати гербери трябва да бъдат разледвани и съдени за толкова много престъпления, включително и за геноцид срещу собственият си народ. Далавери, политически назначения, калинки, отклоняване на държавни средства, евро субсидии пълен провал в борбата срещу Ковид19. Най - висока смъртност в Европа. В Германия при над 100 заразени на 100к се затварят градове, в България минаха 1000 на 100к и се отваря всичко. Тъжна картинка,резултат-беден, оскорял и озлобен наро
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикв няма да дойде защото толкова е чел плана колкото Марешки новата конституция. Има ли някой да верва, че Тикв знае за какво става дума? А и на въпроси за плана да отговаря? Хахахахаха....
168
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 197/200Приятел, с троленето е дотам. После идва РЕАЛНОСТТА.Виж там как ще си.Такива като мен нямат нужда от теб и съветите или коментарите ти.:)))))
167
1
 
4
 
! Отговори
до 197 преди 3 години
Хааххаха и кого си тръгнал да лъжеш, че не си гербаджия? Та ти в момента си заровил толкова надълбоко лице в задните части на пожарникаря, че дори магистрална труженичка като Биков би се изчервил от срам.
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросТе още много работи не знаят, но ще ги научат ... по трудния начин.Тия дето знаем, ще стоим отстрани и ще ги гледаме как увяхват и стават на прах.
165
4
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А бе, Слави не ревеше ли в ефир за смъртта на Васил Илиев - Императора, който по време си беше най големия и влиятелен бос на Балканите. Не беше ли наречен от Слави в ефир като България загуби най добрия си син ?! Лапета, знаете ли го това ? Императора, убит на път за ресторант Мираж за среща с НЕмутрата Трифонов ?!
164
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 194/196Не си си го избирал, но плътно стоиш зад поведението му. Дали си си го избрал или го подкрепяш, резултата е един и същ - скоро ще го ядете бахура.А Бойко е оставил, ако искаш даже ти можеш да го съдиш, той вече имунитет няма. Давай, ТИ си!
163
4
 
7
 
! Отговори
до 194 преди 3 години
Аз Славчо не съм го избирал, нито съм гласувал за Бай ***, който ни срамеше пред света 10 години, но мога да ти кажа само че изобщо няма да съжалявам ако бъде подведен под съдебна отговорност.
162
2
 
4
 
! Отговори
Не само: преди 3 години
Не само Борисов е делегитимиран, най-важното е, че Симеон 2 Сакскобурготски е делегитимиран ... Абе Симо с какъв ъкъл или по-точно акал си мислеше, че подписването на присъединителния договор с ЕС ще амнестира всичките ти глупости, които превърнаха държавата отново в феодално-крепостническа-колониална пристроика към режима ти. Черен джип мездренска регистрация - порно далавераджия ....
161
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184Оценките на някакъв мрагинал едва ли са много меродавни, и като ти гледам поведението не си помирисвал "нормална държава". Вие затова си избрахте Славчо, де. А всъщност си избрахте Путин и оттук нататък ще трябва да видите как ще се оправяте с това.