Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
8
 
4
 
! Отговори
Суверенът преди 3 години
Меко казано съм САШТИСАН от манипулациите на Канал 1, който съобщи, че Бойко Борисов щял се яви в сряда на изслушване в Парламента. Целият запис на прес - конференцията го има в Фейса и който иска може да го види и чуе. Още повече, че няма законова процедура, която за го застави. Ако е извършил престъпления си има следствие и съд. Иначе да връщаме Народния съд и да разстрелваме наред.
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 175Отчет пред кого и за какво?Да ,Т.Живков даваше отчети в които възхваляваше постигнатите огромни успехи на социализЪма и всички ставаха на крака и бурно ръкопляскаха!Живков лъжеше ,а другите лицемерно му вярваха!
158
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ има нужда от преглед и лечение.
157
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко ще ви се смее на всички накрая, колкото и да си приказвате."В една нормална държава твоят идол щеше да се "смее" зад решетките, макар че надали щеше да му е до смях тогава.
156
8
 
4
 
! Отговори
Куката преди 3 години
Славун е като баща, който се храни от децата си. Първо дава и после започва да взима и взима
155
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов няма дойде... ние тъжни , Борисов нсо доведе?Кога ще почнете да си четете заглавията?
154
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 172/176Той това ще го направи. Само дето не съм сигурен след това какво повече ще можете да направите, защото следва ПОГРОМ, преди да разберете колко сте я закъсали.Бойко ще ви се смее на всички накрая, колкото и да си приказвате.
153
1
 
1
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 3 години
До Анонимен Я се скрии бе микроб......
152
11
 
5
 
! Отговори
САМО ГЕРБ !!! преди 3 години
БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е НА АВТОПИЛОТ. ВЯРВАТЕ ЛИ ЧЕ ЧАЛГАДЖИИТЕ, СОРОСОИДИОТИТЕ, УЛИЧНИТЕ ХУЛИГАНИ И ГАНГСТЕРИТЕ ОТ ДУБАЙ/БЕЛГРАД ЩЕ ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ? А ВЯРВАТЕ ЛИ ОЩЕ В ДЯДО МРАЗ НАИВНИЦИ?
151
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 175Целта на поканата към Борисов в Парламента не е да "даде отчет", а да бъде публично унижен, но българския члагар нали затова си избра чалгари, да гледа цирк.Затова ти и подобните ти сте се разпенили - щото искате шоу.
150
5
 
9
 
! Отговори
до 172 преди 3 години
Това са някакви оправдания за детската градина. Както казах човек, който няма от какво да се притеснява щеше да постъпи мъжки и да се яви в парламента да отговори спокойно на изслушването.
149
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОбре ве,даже Тато даваше отчети,ся колко са били верни,нали,обаче какво има страшно да се появи великият премиер и да даде отчет????Страх го е от Мая кресливата ли?
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутресата Мая, която не прави скандали само докато спи, си беше наумила да се размаже по пода на НС от крясъци.Помните ли като нахлу в Парламента с майките и после, за да излезе трябваше да я влачат по земята?
147
2
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Бойко работа в парламента вече няма ,ясно и точно формулирано от ГЕРБ ,трябва да е луд да отиде да го ритат с бос крак ,а не с подкован ботуш .
146
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 171Нищо възмутително няма в това и го е правил много пъти тоя отчет. Даже сте ревали, че много често ви го дава.Вие направо сцепвате мрака: не разбрахте ли, че това е реалността и скоро ще я закъса страната МНОГО ЗДРАВО с тая сбирщина начело. Бойко не ми е любимец, но скоро ще ви се види като Айнщайн, пред това, което ни чака.Червените ви готвят преврат с помощта на Славчо Патерицата (буквално и преносно). След това ще РЕВЕТЕ.
145
0
 
0
 
! Отговори
Хихихи преди 3 години
Ама смешно.
144
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Щото не си единствения тук с такива възгледи ...."Тоест е възмутително че очаквам бившият премиер да даде поне един път в кариерата си отчет за дейността си на работното си място? Това би го направил всеки на негово място в която и да е европейска държава.
143
3
 
5
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Ше го подгони в Банкя . Ше викне майките. Нема да изкара много без Баце.
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 154Ще видиш как го предават от НЕГОВАТА партия, ще излязат светци всичките :)))
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 166" Защо ми говориш в множествено число ..."Щото не си единствения тук с такива възгледи ....