Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов

Ваксините в "зелените коридори" - основно на Пфайзер
29 апр 2021 10:52, Красимир Ангелов
86
Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов
Снимка: БГНЕС

Зелените коридори отварят от утре, като ще бъдат с ваксини на основата на иРНК, най-вече с ваксината на Пфайзер. Имаме достатъчно количества ваксини вече. Идеята е максимално бързо да стигнем числата, към които се стремим, заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

Той подчерта, че на ден може да бъдат ваксинирани около 50 000 български граждани. "Ако тези темпове можем да ги осигурим, още към края на юни може да постигнем колективен имунитет", изрази мнение здравният министър.

От своя страна проф. Гигов отбеляза, че 775 601 ваксинации са извършени към момента. Днес и утре ваксинациите ще надминат 800 000. Най-много са използвани дозите на Пфазйер, следва АстраЗенека и Модерна по брой, уточни Гигов.

Още по темата
Ръководителят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че има намаляване на новозаразените на едноседмична база с 23%. Смъртността е 16% на двуседмична база, на едноседмична база е 11%. Имаме сериозно намаляване в последните 7 дни, каза още той.

Той обърна специално внимание на случващото се в Индия, където по думите му има фалшива увереност. „Там мислят, че поради ниския брой на заболели случаи през миналата година, се пораждат слухове, че индийското население не е възприемчиво към този вирус, че те били резистентни, което не е вярно. Сега се вижда какво става там“, поясни Мутафчийски.

"Заради Индия искам да призова всички български граждани да бъдем разумни, докато не постигнем колективен имунитет", призова здравният министър Костадин Ангелов.

Той посочи, че по-късно през деня ще издаде заповед, с която ще ограничи влизането на хора у нас от Индия и няколко други страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
32
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Аз пак да попитам, как се постига групов имунитет, с ваксина, която не създава имунитет?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има достатъчно индийски студенти у нас, така, че не виждам как ще ограничим влизането на хора от Индия. Те мигранти си минават спокойно. Само си говорим. Не вярвам на хора, които се захванаха с политика. В момента ако човек ги слуша внимателно ще чуе много истини. Така си извадиха кой какъв е, че стигам до любимата ми приказка "Не е луд, който яде баницата"!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво общо има Слави с тази статия.
33
1
 
8
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
https://afera.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%bc%d0%b0%d0%b4%d1%80%d0%b8%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%82%d1%80/КОЛКО ПЪТИ СЛЕД МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ТРЯБВА ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ДА ПОУМНЕЕТЕ. НЯМА ТАКЪВ Т Ъ П НАРОД
32
5
 
10
 
! Отговори
Цитат от Б. Бонев преди 3 години
Славчо е аватар на мутрите от прехода.И сега е в проект да ги съхрани.Ако има грам акъл това народно събрание, не трябва да приеме нито една скапана идея на ИТН.Защото най-токсични са те.Тези, които са слугували на мутрите.Ама не било вярно. Последното доказателство е напълно блюдолизкото интервю на Славчо с Бойко. Пълен позор.И тоя *** ще ми се прави на мъж.Съжалявам всички измамениКолко пъти след мадридския мошеник трябва да ви излъжат, че да поумнеетеНяма такъв *** народ.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден различно нещо. Поне да си съгласуват лъжите.
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да се подложи на гласуване в парламента следното:Всички ваксини, които артисат след свършване на доброволците, да се употребят на хората от щаба, министерски съвет и Борисов. Да не станат зян, че сума народна пара се даде за тях без да ни питат искаме ли, колко от нас искат и т.н.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДА ВЕ !ББ и ЦЦ са виновни за сегашното положение, защото се самозабравиха и превърнаха държавата в собствена бащиния за техните партийци, а за народа институционални бухалки,следене,пребиване,смърт,наглост,жесток рекет,заплахи,самозабравиха се в неограничената си власт и алчност! Те са виновни,че се роди турското отроче ИТН,ако бяха водили нормална политика за подобряване живота на хората,а не управление по мутренски,нямаше и ИНТ да се случи,което също е продукт на ортака им П-ски!
28
4
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ами да ваксинира гетата ако може, че Индия показа къде е слабото място. Малко хипохондрици останаха. Сега разчитат на реккета на туристическия бранш, за да пробутат ваксата. По добре на село отколкото народен с експериментален препарат
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото и без човек да е врачка ще пророкува, че грипа излиза във ваканция. Наесен ще се обяви нов страшен щам на ковид и всичко отначало и от същото. Но вярващите в ковид чудовището намаляват все повече и повече.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Слави,ти лъжеш!Слави ги постави в ендшпил тука няма мат, Слави ще вади царица от всяка пешка ако иска. Трудно се играе шах, когато имаш само специалисти от селската футболна лига на Бистришките тигри.
25
2
 
5
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 3 години
До Слави,ти лъжеш!А от ГЕРБ въобще не лъжат вече 13г. .... налЕ ?Изгубихте доверието и на софиянци , добре че е Факултето , за да сте още в Парламента .
24
3
 
5
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
А по,мака Тошко ви обижда наред най-нагло,грозно и се гаври с вас безнаказано,щял да реже и части от тялото на хората, щял да въвежда Крумови закони,няма ли кой да го осъди за думите му?!Слави ти даде България в ръцете на турците,докато пееше птриотични песни за заблуждение!Кой плащаше на ИТН? Разбра се,че за ИНТ са гласували турци!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
койти ти е дал право да се разпореждаш с живота на хората запази отровните ваксини за себе си и нощниците, смъртна присъда за ботокса !
22
1
 
2
 
! Отговори
Стаден Имунитет преди 3 години
за Стадото!
21
1
 
3
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 3 години
В България само , ПОЛИТИКА , ПОЛИТИКА , ПОЛИТИКА , кой ви вярва , колкото и да сте прав , ОБЪРКАХТЕ НАРОДА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИЩЯВКИ !
20
3
 
4
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
И всички пат оци от ИТН пляскат от радост,че са дали рамо на Турция и държави извън ЕС,просто ***. ОТ, И ! Радват се,че работят срещу насе;лението си и срещу държавата си!А по,мака Тошко е новия Цветанов!Вие нормални ли сте,не виждате ли какво се случва в парламента?Това е един АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ, КАЗИНО ЗА ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА!
19
2
 
1
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
До Слави,ти лъжеш!Всичко по реда си , едно по ЕДНО !СЛави е по-малкото зло !
18
2
 
4
 
! Отговори
темата на нова преди 3 години
Молба Има ли ваксинирани с MODERNA И PFIZER,които са правили тест за антитела,че тука знам 5 веяе 3-4-5 месец.Няма никои от 5 3 са лекари.
17
0
 
3
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
От политическа гледна точка , това изказване е върхът на борчето !На практика всичко е обратно !