Тошко Йорданов: БСП не са си плащали наема за "Позитано" 20

Депутатите в спор за намаляването на парите за партиите
Обновена: 5 май 2021 12:10 | 5 май 2021 11:55, Камелия Цветанова
96
Тошко Йорданов: БСП не са си плащали наема за "Позитано" 20
Снимка: БГНЕС

Въпреки че краят на този парламент се вижда, законотворцтие днес се заеха с намаляването на партиите субсидии. Предложението на ИТН е те да паднат от 8 на левче на глас.

БСП, ДПС и ДБ обявиха, че няма да подкрепят такова предложение.

Заради това председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов нападна левицата като я обвини, че не си плаща наема.

Още по темата
"Искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия, не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март 2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината задължения имат и НФСБ, и "Воля", каза той.

Според него се пренебрегва волята на 2,5 милиона българи, които на референдума поискаха субсидията за партиите да паднат на 1 лев.

"При нас членският внос е 10 лева на месец, някои от вас имат 2 лева на година и се издържате от парите на хората. Харчите субсидиите за глупости – едни ги държат на влог, други правят партийни телевизии", скочи той.

"Хората казаха колко биха давали за издържане на партии и това е 1 лев на глас, всичко останало е алчност", настоя Йорданов.

Крум Зарков от БСП призна, че БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година също беше отрязана субсидията за известно време.

"Имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на "Позитано", жестоко се лъжете", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО добре чалгари да ни управляват отколкото МУТРИ.НА ТИЯ ИЗБОРИ СМЕНЯМ ГЕРП И ГЛАСУВАМ ЗА ИТН.
65
0
 
2
 
! Отговори
партиите преди 2 години
сами няма да си намалят субсидиите, щото отиват в лични влогове, макар че над 2 мил си казаха на референдум какво искат. Така че за да спре тази кражба на изборите трябва да се изберът тези които са за таз промяна, тва е положението
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележително.Това като го снимат, колкото и малък да е формата на публикуваната снимка, около него бая народ влиза в кадър и без значение да ли имат друго освен усмихнато иронически фаце буке
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време.е ГЕРБ да се вдигне и да ги изнете тея!!!!
62
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Много пъти са им обяснявали на Слави и дружинката му, че това за единия лев си е чист популизъм. Без да е ясно как ще се финансират политическите партии не може да им се премахва субсидията. А гербаджиите натрупаха доста рушвет и за това ще се съгласят и на нулева субсидия.
61
3
 
3
 
! Отговори
kl преди 2 години
тия станаха за резил, ама не се и усещат.. друго си е да се изживяваш като шоумен нъмбър уан или голям сценарист... ама като политици са " гола вода"
60
1
 
5
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Цуци от къде черпи тези компроматни истории направо полудява. Кога дългун ще се появи някъде лично. Той целия мандат изкара в леглото?
59
6
 
11
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Събуди се , Народе ! Вкарват ни с измама в орбитата на руските интереси и няма измъкване от там. Глупавите чалгаджии от чужбина, които не живеят в страната и мразят родината си , ще ни изкарат от ЕС . Тогава ще ги видим как ще слугуват по чужбина, но и ние ще загубим много . Мислете докато е време, защото Радев е слуга на руските интереси и няма да го оставят намира докато не изпълни подлите намерения да ни превърнат в сателит на Русия. Всички световни проблеми идват от изток .
58
1
 
2
 
! Отговори
до 70и преди 2 години
И три виШСи образования да имаш пак няма да схванеш...
57
3
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Злобното джудже Тошко напада популистки партиите за да печели одобрението на промитите чалгарски мозъци. А те без да се замислят, че Учиндолската кратуна е зависима от престъпника от Дубай , ще вкарат страната в дълга политическа криза, само за да начешат егото на учиндолеца и кРадев с вдигнатото юмруче. Това което се случва в момента е ПРЕВРАТ - най-много гласуваха за ГЕРБ , но ще управляват превратаджиите, слугите на Русия и уличните мутри.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им спрат тока и да ги изгонят на палатки.
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв наем искат да плаща, като сградата си е тяхна. Нали те са си я строили едно време. По-скоро трябва да им благодари на комунистите, че дадоха всички партийни домове в големите градове за университети, съдебни палати и други безсмислени неща.....
54
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видинската..... .... звезда Росица Кирова говори нещо си десетина минути.Ей,хора нищо не можах да схвана.Имам две вишси от Тошово време.Тази е достоен заместник на онази ... .... кърджалийската.Че и по-зле.
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко бил кръстен на Тодор Живковсъщия ръб
52
2
 
17
 
! Отговори
?!? преди 2 години
,Тоя Тошко много умен! Громи левицата със страшни обвинения. Де да се сещаше,че те цяла банка изцоцаха той за наемане се притеснява.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не мога да проумея:защо партии не влезли в парламента получават КАКВИТО и да били пари,субсудии,?!Това ВМРО,ВОЛЯ,ВЪЗРАЖДАНЕ са кърлежи.Хем не работят хем субсидии.Да не говорим за умрелата Атака.
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи, лъжи, манипулации, фалш, злоба, комплекси за малоценност... 45-ти парламент
49
4
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Комунистите не са свикнали да дава пари и затова народа е беден. Те само прибират...
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, избийте се, ритайте се по кокалчетата, скубете се, плюйте се, като нямате акъл, поне направете шоу в парламента.
47
0
 
16
 
! Отговори
до тошко седни бе преди 2 години
До АнонименТошко седни, *** 0. Двойката е много