Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че е редно гл.прокурор г-н Гешев да отговори на твърдението на земевладелеца Илчовски за сексуален тормоз в ареста на СпП. Дано да не е истина, но на такива изказвания би следвало да има бърз отговор. Пък може и протест срещу евентуални клевети по адрес на спецпрокуратурата да организирате, стълбите на Съдебната палата са свободни. Медиите също ще публикуват вашия отговор.
24
6
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде на юрууш Манолова да я направите председател. Тя е най-най-най можеща и се бута навсякъде. Проскотелото МаяМа Галева предлага Камелия Нейкова :D
23
4
 
94
 
! Отговори
NDZ преди 3 години
Вие г-н президент не чухте ли другите партии - 'Няма да подкрепим Ципов"? Защо тогава не реагирахте със забележка към тях, ами сега критикувате. Наречете се сам , с епитет по Ваш избор.
22
97
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Румба, с техните камъни, по техните глави. Строго преследване от закона на всеки гробаджия. Дозатриват нацията, кулминацията на 30г геноцид на българския народ.
21
5
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко е простоватоо и плоско момче. В президентството си позволява да говори по негови думи за "кеф". Такама маймунаа няма друга. Краката му са по-къси от мозъчните връзки.
20
7
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги е предал. Този смотльо се опита да го изиграе, но не му се получи.
19
90
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно обявяване на гербавата шайка извън закона и арести на гербавите престъпници!
18
74
 
5
 
! Отговори
; преди 3 години
Не мога да ги мисля сега и шест волтовите дето са гласували за мутрата ,да потъеат в кал.
17
9
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като приеха новите изборни правила и ги надробиха като в попара, сега следва да си я сърбат и си изберат техен човек за председател на цик. Винтягата е бесен, че номера му не мина. Провала му започна.
16
4
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа на президента ли е да коментира партиите? Успех, г-н Президент изборите са есента!
15
7
 
89
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Психиатри няма ли да се самосезират за тоя индивид!
14
11
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този започва да ми прилича на Тодор Живков
13
10
 
92
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Този съвсем не е наред!!!
12
3
 
79
 
! Отговори
Той преди 3 години
Е чак сега му се доходи на *** по Г. нужда, колко е хубаво да се окъкаш и да обвиняваш някой друг ,че не ти изтрил Дъто!
11
4
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега плащаме цената на ниско образованите и ниско интелигентните, които гласуваха за Слави Чалгата
10
4
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска да поеме отговорност за качамака, който забъркаха с неадекватните промени в изборния Кодекс. Импоmентни до мозъка на костите си. Паважни политици друго не могат да родят-само и единствено хаос.
9
11
 
100
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 3 години
РАДЕВ, НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ......ТЕ СИ ЗНАЯТ КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ЛИДЕР В ТАЯ ДЪРЖАВА.....И НЯМА ДА ГО ПРРДАДАТ
8
4
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има Такива Наивници
7
66
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Абсолютно вярно!
6
20
 
108
 
! Отговори
Мдааааа преди 3 години
И пак ще гласуваме за ГЕРБ!!!!!!Такива като Тошко Африкански и Мая Галева ще докарат държавата до хипер инфлация и заплати от по 800 хиляди лева!