Василев наредил на Спецов: НАП да следи големите данъкоплатци

Министърът се чуди защо не е имало рокада след теча на лични данни
294
Василев наредил на Спецов: НАП да следи големите данъкоплатци
Снимка: БГНЕС

Шефката на НАП Галя Димитрова е освободена за системно неизпълнение на служебните задължения, съобщи служебният финансов министър Асен Василев на брифинг, на който представи екипа си.

Той изрази учудване, че не е имало последици след теча на лични данни през 2019 г.

Още по темата
Приходната агенция ще бъде оглавена от Румен Спецов, като основната му задача е да се фокусира върху големите данъкоплатци и да се премахне "терорът" върху малките. Фокус върху фирми, които потребяват държавен ресурс и всички техни подизпълнители, защото там се установяват сериозни липси, нареди още Василев.

По думите му в рисковата група попадат всички компании, при които се теглят големи касови наличности. Василев обвърза тази задача с гарантирането на честността на вота.

Той обяви данни, според които само 66% от ревизионните актове са потвърдени напълно или частично. За периода 2017-2020 година 55% от начислените ревизионни актове са събрани, останалите не - от малко над 4 млрд. лева са събрани малко над 2 млрд.

Освен НАП, Агенция "Митници" също има нов директор и това е Павел Тонев, който е изпълнявал длъжността и в миналото. "Има доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейския бюджет и оценките са, че Агенция "Митници" не отговаря на изискуемите стандарти. Взети са мерки от колегите, оценките са качени на "почти отговаря", но въпреки това, както вчера стана ясно, ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва евентуално да възстанови към европейския бюджет", обясни министърът.

Засега не е ясно дали ще се наложи емитиране на нов дълг, но процедура ще бъде подготвена, ако има нужда от нея, защото отнема 1-2 месеца, обясни Василев.

Василев представи и заместниците си. Виолета Лорер ще отговаря за бюджетната сфера, тя е с над 20-годишен опит в сферата на финансите, включително в областта на одита. Ваня Стойнева е била два пъти зам.-министър в служебни правителства, ще отговаря за европарите.

Моника Бийчър ще се занимава с въпросите, свързани с еврозоната, дълговите емисии, дирекцията за възлагане на обществени поръчки.

Служебният финансов министър обаче не даде думата на екипа си да отговаря на въпроси с мотива, че не са навлезли в работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, удряйте големите. Боко и той така правеше.
105
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде не изчезнал Боко. Сутринта имаше интервю в един от сутрешните блокове
104
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора,къде изчезна Бойко Методиев Борисов.Не спираше да говори от сутрин до вечер,а сега го няма никакъв.
103
9
 
13
 
! Отговори
Муту Мутув преди 3 години
бАНДИТИ Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ ,НЕ НАКАЗАНИ ОЩЕ.С доказаните фалити,на страната,порадвайте се два месеца и ще ви изметеме.За едно с Фигуранта нагъл кой толкува да мрази Бойко ама Бойко има голем к уур и мое да го ноеебе с 250 и ниа пак че управляяяме щото сме многу и сме силни
102
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе направо викайте Божков и го слагайте за министър на финансите Тогава ще видите как ще ви помете народа
101
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце ги е рекетирал, онези са мълчали като пукали, после усетиха захлабването на примката и почнаха да изкарват "разкрития" за доверчивите хорица :)) Май изобщо не знаете как се прави бизнес през непрестанния ни 30 годишен преход :))
100
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега виждам фирмите ще обслужват вашата шайка!
99
4
 
7
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
Ей Зеленчук . Наястно ли си че тези измислени 700 млн данъци са обречени в съда !
98
7
 
6
 
! Отговори
Калинки преди 3 години
Сущате ли полъха, миризмата на застояло и мухъл.Свиквайте че ще Ви е по в лесно в ЦСЗ калинки....
97
5
 
16
 
! Отговори
Е преди 3 години
Как би трябвало да се прави според него събирането на актовете, при това в условията на масова пандемия - може би с калашниците, и който не дава парите разстрел ?! Да обясни, че ми е интересно !
96
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са в големите фирми.Подпуквайте ги, стига са пълнили чежмеджетата на Бацо.Ако се спрат кражбите и схемите на гербавите разбойници заплати и пенсии могат да скочат двойно.12 г. управлението обслужваше гербавата шайка. Време е да обслужва повечето граждани на България.
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали тия НАП ,пропуснаха или подариха 700 000 000 данъка на Божков ,сега ще следели подобни данъкоплатци )
94
5
 
11
 
! Отговори
куку преди 3 години
Кокорчо нещо се е взел много на сериозно
93
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бАНДИТИ Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ ,НЕ НАКАЗАНИ ОЩЕ.С доказаните фалити,на страната,порадвайте се два месеца и ще ви изметеме.За едно с Фигуранта нагъл.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДоволенКажи ми кой частен твой работодател зависи от държавата ? :) В крайна сметка всички са се наговорили, или гледат от другите за да не се минат, кой е виновен за това :)) Разбира се осъзнавам, че имаме държавно-частен полу-бизнес, само че кой или кои са виновни за това, мейби ти ? :))
91
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103 Фуражките, до един пенсионери, плюс на заплата във властта, начело с руския човек Радев, имат други планове. Те искат цялата власт, искат диктатура. Защо, опозицията отличително мълчи?
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве гледай малките че работят с 3 касови апарата без фактури културист да удариш и пазара в димитровград че да има за депутат по 10000лв. На месец
89
13
 
17
 
! Отговори
:( преди 3 години
Лелее, как така бе, до сега НАП не закачаше големите. Те пълнеха едно шкафче с кюлчета и банкноти и всичко си вървеше. Ще разбуташ системата ей!Сега ще вземат и на Пеевски компании да проверяват ааа, не така.... ама и той побърза да продава преди избротие. Явно е знаел
88
4
 
15
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Увеличание прага за влизане по ДДС от 50 хил на 300 хил . Различно и справедливо данъчно облагане за различните видове Бизнес. Намаляване на ДДС за храни и лекарства от първа необходимост и увеличаване на ДДС за луксозни стоки и прищявки.Започване на дискусии за заменяне на плоския данък със по справедливо данъчно облагано което да е в помощ на дребния и среден бизнес !
87
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военен преврат с подмяна на вота. Третата политическа сила БСП/ДС, си постави калинките и псевдоюпитата във всички възлови ведомства.За тези хора никой не е гласувал!Всички на избори, да попречим на червената олигархия и руските слуги, да сменят геополитическия курс на страната, да перат пари и да източната държавата, както само те си знаят.Божков, Василев, Овчаров..."на които ГЕРБ бил унищожил бизнеса", криминален.