Фокусът от Слави се измести към Радев, има ли капан?

Първан Симеонов: Ще бъде грешка да се търси пак спасител
253
Фокусът от Слави се измести към Радев, има ли капан?
Снимка: БГНЕС

Настоящата ситуация съдържа някакво назидание към предходния парламент, защото показва какво можеше да бъде. Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше шоуменът Слави Трифонов, сега интересната фигура е Румен Радев, коментира пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“.

Според него в тази шарена ситуация има потенциален обществен капан – възможното увлечение към една фигура и да ни се услади извънреден кабинет, което би се отразило върху демократичните рефлекси на обществото.

Още по темата

„В момента българското общество може да прояви системна грешка – да търси нова силна личност, която да замени старата силна личност, а не да търсим политики, дългосрочна визия, реформи. Това е шансът на Радев. Проблемът е, че той кандидатства да стане президент, а не премиер. Кое е важното при образа „Радев“ - разсъждаваме като политически образи, не като личности: това е една от малкото опции, които могат да променят, без да счупят“, посочи Симеонов.

Българското общество не е толкова революционно настроено и само въз основа на анти-ГЕРБ вълна няма да даде решаващо мнозинство, отбеляза още Първан Симеонов. Според него е важно кое би било „лепилото“ и може ли президентът Румен Радев да бъде „политически патрон на едно такова обединение, както беше политически патрон на протестите“.

Българското общество не е тежко революционно настроено, не иска резки промени и ако иска промяна – то е да замени съществуващото с нещо сигурно. То вече не е склонно на големи предоверявания, смята Първан Симеонов.

Моделът, който служебното правителство очертава, може да се хареса на хората, посочи той.

„Може да им хареса на хората тази формула – след многогодишно управление винаги има нужда от известно освежаване“, каза той.

30 години все някой нещо изчегъртва, ревизии се правят, допълни политологът. Относно сегашните нагласи за ревизия и дали има свръхочаквания за такава той изтъкна, че протестът нажежи страстите, поляризира обществото и единият лагер иска това, а другият ще го нарече реваншизъм.

„Не съм сигурен, че БСП върви към своя залез. Корнелия Нинова е в режим на пълна откровеност – за всеки има лоша новина, нищо не е спестено“, каза още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
до 191 преди 3 години
До Анонимен191-на жена му е и на баджанака
177
0
 
0
 
! Отговори
първанчо преди 3 години
специалиста :-D
176
1
 
5
 
! Отговори
AZP преди 3 години
- По актуални изчисления при машинното гласуване, поради техническа невъзможност, една голяма част от българите у нас ще бъде негласувала.- При приетия неограничен брой на секциите извън България, управлението на страната ще бъде зависимо от ДПС и партията на чалгата с тъпите си и вулгарни "сценаристи". - пУтин и ГРУ, спрямо България, са в настъпление.- !!!???
175
4
 
4
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Мдаа! Така чета и гледам много герберастки *** и калинки! Ама то след като ОТКРАДНАХТЕ 1 милиард лева и много повече де, как да няма да плащат на калинки да им пишат! Та гледам, че пак Слави Трифонов ви е виновен за това, че НЕ можете НЕ знаете и НЕ успяхте да съставите кабинет! Колкото до това, че партията ИТН била създадена от ДПС ами да ви кажа по вашето управление дадохте 1 милиард лева на фирми на ДПС! Та не знам кой точно се целува и спи с ДПС! Ама е партия герб явно!
174
2
 
6
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До DinosaurusИ обърнете внимание - депутатите от ИТН бяха единодушни за премахване ограничението на секции извън ЕС, вкл. и в Турция. Защо ли, дали така не се отблагодаряват
173
1
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До АнонименКритерият е яснен - телефонно обаждане от лидера на партията, чийто съосновател е въпросната дама. Това е новият морал - като шеф на отдел участваш в конкурса по документи за повишение длъжност - конкурс в който самия ти си кандидат. И после си директор за един ден. Както и кандидат народен представител за един ден. Дай боже цялото това управление да е за един ден
172
0
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До ИТНДо 183 - Прав си напълно. А и после ще променят закона така, че виновните за фалита на банките да бъдат невинни. Както внесоха предложението, което ще оневини Цветан Василев и Божков. Огромни дела, огромни преписки, те се крият, не съдействат, а едни депутати искат да поставят срокове. Смешно е
171
0
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До АнонименТо и в 44 парламент имаше около 90 депутата на Божков, а за правителството е ясно
170
0
 
10
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Кауна кога е свършил нещо полезно, и кога не е лъгал. Слугинажа от Хоризонт по БНР със С. Вилицова е с космически мащаби, то не беше свирене и смукане в ефир, то не беше чудо. А бе пълна програма, гнусно и жалко, от такива слагчи, срам ми е от такива журналистки. Е поне разбрахме, че БНР е овладяно от Каунската хунта защото, шефа на Кабинета му, ДС доносника А. Маринов със псевдоним "МАЙСТОРА", живее със директорката на Хоризонт на семейни начела...
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатаниста Слави,той Ша ВИ Оправи!
168
3
 
1
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 3 години
ТОЗ ,СА ПРАЙ НА ОМАР ШАРИФФФ ! САНДОКАН !!!
167
1
 
7
 
! Отговори
вечно неразбрали преди 3 години
Постоянно има някакви неразбрали и неориентирани елементи. Само че като стане явно кой е победителят - много бързо се преориентират.Оняден викал "бкп слава-слава", после "времето е наше", после пише "работа, работа, работа".Анонимни тарикати.Такъв живот сте си построили - да сте със силните във властта и така не разбрахте, че те се договарят да се сменят, никой не влиза в панделата, само вие сте с празни ръце и пълни ***.
166
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можах да разбера служебното правителство на Радев ли е или на Васил Божков?
165
1
 
7
 
! Отговори
Гоуеми преди 3 години
Фокусници значи - фокус мокус препаратус !
164
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да им хареса на хората тази формула след многогодишно управление винаги има нужда от известно освежаванеНяма как да им хареса защото парите свършиха и ще има ново затягане на коланите. Ако през юли не направят правителство, считайте че през ноември отново ще управлява ГЕРБ.
163
2
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
До Анонимен 200Тоо койе недоучил си личи веднага! И си личи в начина ти на изказване!
162
0
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Демократичните рефлекси на обществото? Ко речи?
161
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия ***- генерали и прочие недоучили типове! Не може все най- простите и циркаджиите да ни ръководят, че и спасяват!
160
0
 
10
 
! Отговори
AZP преди 3 години
До обективенДобре е да се мисли с главата, иначе Господ да ни е на помощ!
159
3
 
0
 
! Отговори
обективен преди 3 години
До AZP С коя част на тялото си мислиш ?