Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те какво чакат народа да ги обича няма такъв филм. Народа не обича управляващите и още повече като знаят, че са зелени чорапи.. А отделно в стремежа си да окалят и обвинят предните управляващи в някои случаи стават смешни и се оказват лъжци както стана в случая с язовира. Очевидно преди ремонтите язовира е наводнява близкия път София - Варна по разкази на живущите е близкото село...
41
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено за уволнението на Иванов не съм съгласен, свестен челяк е :) Иначе Янев си е пример за военен, сериозен е :) Анархията и батака през последните 30 г. е пълна, цяло чудо е, че има некакъв ред, явно не сме чак такива неандерталци :))
40
24
 
8
 
! Отговори
Бързо преди 2 години
Така става защото несе изчисти ха от държавните органи калинките и търтейте на герб те съботират промените, чистете, чистете иначе загива ме...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
38
23
 
4
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
Смърт за Магнитски!! Смърт за САЩ и ЕС!!!Свобода за Българския народ!!
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 както и да вярваш че бойко спи с кюлчета и пистолет?нали така тролчета мутрагенски,а пламен Узунов е толкова корумпиран още от Пловдив ,че съм сигурен че това са много пари за влияние и услуги и виж датата 11.5.
36
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Янев, какво става с фирмата Everbread на Асенчо Василев ? Асен Василев е фалирал фирмата и дължи около 9 милиона британски паунда на Великобритания. Кой ще му погаси дълга? А нещо да кажеш за културиста шефа на НАП? Продал е фирмата си на сламено лице. При това е живял от тогава в Дубай и е комшия на Божков. Нищо не казваш..... Що така, бе мутрооо????????? Оправдавай се! *** на детектора на лъжата като си ербап!!!!!!! Мушеници!!!!
35
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа,как реве герберунгелските хунта.Боли ли,боли ли?Няма вече кюлчета и пачки,ще има съд и затвор!
34
9
 
33
 
! Отговори
комунисти брат... преди 2 години
Майстори са на омайването с празни приказки. Хвърлят прах в очите на хората, докато крадат.
33
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв кокал да докопат бе братче! Вършат на челни места верните си хора от времето на тройната коалиция, когато беше най-голямото крадене! Понеже са наясно, че са за малко и ще се опитат да направят колкото се може повече поразии! Въобще и не си мислете, че професионализма е водещ при назначенията!
32
13
 
12
 
! Отговори
ЩЕ ИМА преди 2 години
СЪПРОТИВА Г-Н ЯНЕВ. ЩЕ ИМА.А ГА ЯДОХА КИФТЕТАТА МЪЛЧАХА. ЗАЩОТО АКО ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ. МНОГО ЩЕ ПАТЯТ. ВИЕ ДОКАЗАХТЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво политическо ръководство става дума г-н Янев, та вие като правителство сте безпартийни?
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ли ви плащаме заплатите, некадърнициии изпълзяхте от бункера и почвате с номерата от филма един дупчен стинка? М? Вземахте ни за мезе. Няма да се разминете така лесно с лъжите си. Който сее лъжи ще жъне импийчмънт. С лъжи можеш да стигнеш далеч, но връщане от там няма.
29
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бая тежко беше пликчето ! ясно вече къде отиват кюлчетатаоставка радев мутро
28
20
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Трябва да си много глупав или наивен,или злобен и недобронамерени,за да си помислиш,че някой ще предава кюлчета и пачки на обществено място.
27
8
 
25
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Позор за армията и честа на пагона,дошли на власт с метеж,пренебрегвайки вота на народа! Троянските коне на Москва!
26
6
 
19
 
! Отговори
кузма кузмич преди 2 години
руснаците на такъв казват пиз добол [празнодумец]
25
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащицата приложи некои мутренски техники, иначе до трети мандат немаше да стигне, също вина има опозицията, много слаби и разделени :))
24
6
 
25
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Да, бе-да! Оставиха ги да се зареждат без зарядно. Чисто ченгаджийско си беше. През работно време при това Узенов търгува с влияние и телевизиите мълчат като щуки. Но нали помните как Афера разклати Бойко Борисов с колажите кюлчета и пачки? Сега разклаща и Радев с този запис. Прокуратата чакаме да каже какво има в плика. Защото това се случва точно в деня 11 май 2021г когато са сменени шефовете на ключови за държавата постове. Узунов го търсят и от ОЛАФ за онези джипове.Търговия с влияние 100%.
23
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то е ясно,че мафията ще се съпротивлява до край.Не им е лесно да пуснат кокала,който са стискали 12 години.