Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен19оставиха си телефоните за да не ги подслушвата в плика дали е имало евро или кюлчета? ха ха харадев оставка мутро
21
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е абсолютен безхаберник и крадец. Ще плячкосат с пилотчето и славчо дрогата дето фалира каквото могат за 2 месеца. бандити сър
20
8
 
16
 
! Отговори
кузман преди 2 години
я ходи да плуваш в язовира който източихте
19
7
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пламен Узунов и митничаря си оставиха телефоните на бара да се зареждат,поговориха си приятелски,съветника на президента гепи един пълен плик и си стиснаха ръцете.
18
6
 
12
 
! Отговори
до Нане преди 2 години
Връщай се обратно!
17
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка! Кой избра тази хунта, че ни се правят на правителство? Това е нелегитимна власт. Узурпатори.
16
6
 
24
 
! Отговори
фигурант преди 2 години
поредният празнодумец на не доразумението в президенството
15
26
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Подготвяйте се Служебното правителство, да управлява до Май догодина...герберастията трябва бъде изчегъртана окончателно...
14
13
 
39
 
! Отговори
Наглостта продължава преди 2 години
Фуражката на конци явно още не е проумяла, че е премиер на служебно правителство ! От вас се иска само едно - организирането на честни избори ! А вие дори и това не правите - с действията си приличате повече на предизборен щаб на партиите на метежниците от миналото лято. Вие не сте избрани от народа, а от един фигурант, който единственото нещо което е свършил до сега е да нарушава нагло конституцията, разделяйки хората и манипулирайки ги с лъжи и празни приказки !
13
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, ти не си ли пенсионер? Нали те пенсионираха преди повече от 15г? Как един пенсионер може да стане министър председател? Връщай пенсията или заплатата. Не може да вземаш двойно от държавата за чагъртане. Омитайте се докато не се разсипали и банките!!! Източихте язовира. Сега почвате да точите банките. Ще ви върнем ресто на изборите за президент. Радев и той е пенсионер-вън от чадъра!!!!!
12
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кото правите тъпотия след тъпотия естествено, че ще има съпротива бе глу пенддър такъв. Постижението на Герб, да управляват толкова време и все още да са първа политическа сила изглежда невъзможно за вас! Вас два месеца я ви изтрае народа я не!
11
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чорап да не би да смята,че ще управлява и през зимата??
10
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гузен негонен бяга... И вашата "работа" е такава.
9
34
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Я.... герберастията се рано събудила и вие ли вие...Чегъртай Господин Генерал...
8
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съпротива срещу червената банда на радев и слави трифоноф винаги ще има. Никой няма да ви търпи да грабите и унищожавате държавата *** мръсни.
7
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има съпротива срещу превратаджиите от военната хунта на Радев.Тоя Янев си е един закоравял сталинист.Скоро ще заговори и срещу ,,врага с партиен билет,,.
6
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 10 години имаше съпротива и срещу ГЕРБ.Нека да видите сега какво е като искате да правите нещо и някой да се опитва да Ви попречи.Но, г-н Янев-сега това не е съпротива в онзи смисъл на думата.Съпротива беше по времето на Борисов.Всячески се опитваха да пречат.Вашите хора изфарбикуваха тонове лъжи и пуснаха колажи в нета с обвинения,които бяха изфабрикувани за минипулация. Докато при Узунов на кадрите се вижда как Узунов заедно с екс шефа на митниците си разменят бележки,а айфоните на 3 метра
5
11
 
31
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 2 години
и той беше генерал, та разстреля 1/3 от чилийците, да не би това да епрограмата на румбата гадев
4
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майстори сте на лъжите и манипулациите. Това е поредната порция.
3
12
 
49
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
И слава богу, че времето е малко. Иначе съвсем ще побъркате държавата. А и доколкото си спомням вие сте служебно правителство - т.е. да подсигурите провеждане на честни избори. А как го правите? Със скандали? Това ли е честност? Така и не се виждат резултати от дейността ви в основната цел. Напротив, хората имат чувството че саботирате честността на вота. Най-доброто е, че до края на вашето управление остава по-малко от месец. Нека едно редовно правителство си поставя такива задачи, а не вие.