Борис Ячев: "Българските патриоти" никога не биха си партнирали с ДПС

Той няма съмнения, че партията ще прескочи бариерата от 4%
16 юни 2021 22:45, Нели Христова
42

Парламентарен пъзел: Има ли варианти за съставяне на правителство след вота? Каква е оценката на дейността на кабинета до момента? Кои са основните цели и задачи пред "Българските патриоти"?

"Категорично трябва да има правителство, което да бъде облечено в правомощия, да има дълъг хоризонт на действие, да има стабилна парламентарна подкрепа, за да може държавата да се върне към нормалния си ред и бизнесът да работи нормално, администрацията да поеме дъх и да изпълнява функции те си без страх от реваншизъм, разчистване на сметки", заяви Борис Ячев от "Българските патриоти" пред "Денят ON AIR".

Относно това дали "Българските патриоти" ще прескочат бариерата от 4 %, той е категоричен, че това не подлежи на дебат.

"Никой не го поставя под въпрос. С акта на обединение и формиране на коалиция "Българските патриоти", трите формации - ВМРО, "ВОЛЯ", НФСБ дадоха заявка за едно стабилно присъствие в следващото Народно събрание", коментира още Ячев.

Той е категоричен, че обществото има нужда от една стабилна патриотична зряла формация, която да наложи дебат, разум и спокойствие.

"В следващия парламент, зависи кои от партиите ще бъдат облечени в доверието на избирателите, добре е мнозинството да бъде дясноцентристко. Нашето намерение е да се позиционираме в центъра", каза още Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че от "Българските патриоти" никога не биха си партнирали с ДПС.

"Имам сериозни резерви към едно бъдещо сътрудничество с ГЕРБ. Редица наши полезни инициативи на патриотичните формации в 44-ото НС не видяха бял свят, бяха спъвани от ГЕБР - къде заради политически егоизъм, къде заради някакво съобразяване с обществено мнение", добави Ячев.

По думите му, част от сериозните реформи, които е трябвало да се случат в държавата, не са се случили заради колебанията на ГЕРБ и по-точно на лидера на партията.

В действията на служебния кабинет, Ячев отбеляза, че вижда реваншизъм.

"Служебният кабинет има една-единствена роля - да подготви безпрепятственото и прозрачно провеждане на парламентарните избори", каза той и добави, че подготовката за изборите на служебния кабинет се е свела до чистки и махането на едни хора и назначаването на нови.

"Това, което ние трябва да направим в следващото НС - съставяне на мнозинство, съставяне на работещо правителство и започване на активна законодателна дейност", категоричен е Ячев.

Относно целите на "Българските патриоти" в следващия парламент, той информира, че имат десет цели, около които са се обединили, както и че това ще бъде основата на тяхната законодателна програма.

"Бихме си партнирали с тези партии, които припознаят тази обща програма или припознаят поне част от нея", добави още Ячев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Само милион и нещо.Има го черно на бяло
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали искахте гласове на макс от Турция? Получихте ги. Сега защо сте се затюхкали. Благодарете на "спасителя" Трифонов, че работи само 9 дни и то за Турция, а не за България! Не искам да си представям какви ще ги сътворят, ако седят 90 или 900 дни в Парламента! Боже, пази България!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то след изказването на лидера на ДПС, че винаги е живял в Османската империя и си се чувства като у дома си в Турция, какво бихте очаквали? Даже след това изказване, мисля че ще е срам и позор за всяка партия да се съюзи с тях. Но като имаме предвид кой кой е в политиката, аз очаквам прегръдки между Корни, Славуца и Карадайъ! Тогава гордо ще можем да се наречем Чалгаристан!
8
5
 
11
 
! Отговори
Брей... преди 2 години
Ячев,я питай Сидерив-белата златка дали не си е партнирал с ДПС.И дали не е получил над един милион лева финансиране от Доган.
7
4
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Теяа гащник патриотите с ДПС нищът само с Герб сакат.Сигур там далавератъ е по голема.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държaви, кoитo ce зaнимaвaт c Бългaрия, вce eднo ce зaнимaвaт c Турция, Гeрмaния и CAЩ ! Твa нe e нoрмaлнo ! Бългaрия трябвa дa cи изгрaди cвoя личнa държaвнa cтруктурa, зa дa e дoбрe и вcичкo бългaрcкo дa e дoбрe и кaтo цялo дa бъди cъхрaнeнo ! Хoрa, кoитo глeдaт дa ce рaзбирaт c руcнaци , тoвa e тaкa зaрaди Живкo oт Вaрнa ! Тoй e гoлям пич, нo нe личи !
5
12
 
4
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 години
Патриотите винаги са били принципни. Господин Каракачанов, Далавери Симеонов и Веселин Марешки са се доказали през годините и имат висок авторитет сред обществото.
4
5
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Обаче купуват гласове от ДПС.И не правят нищо реално за да спрат турската партия.Ако не броим блъскането на бабички.
3
4
 
14
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Само където в последното правителство на Баце бяха негласна коалиция с ДПС ;)
2
6
 
14
 
! Отговори
Кибика преди 2 години
Даже не четох. Кои са тия и кой ги кани? Къде? И за какво?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с Магнитски ще си партнират ли лъже-патриотите?