Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно

Служебният премиер отговори на обвиненията на Борисов
Обновена: 22 юни 2021 16:17 | 22 юни 2021 16:17, Красимир Ангелов
158
Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам кой какво е казал. Нямам време да следя медийната среда. За това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля, че сме отговорили многократно на тези неща, на служебния кабинет знаете какви са му правомощията, основните задачи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Лом, попитан за коментар на словесните престрелки между правителството и бившия премиер Бойко Борисов.

"Опитваме се да бъдем близо до хората. Да влизаме в чисто предизборна полемика, за това кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно и нека да оставим темата за след изборите".

Още по темата
Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на България. От гледна точка на местната власт, тази власт, която е най-близо до хората, търсим начини проблемите да бъдат разбираеми и да има добър диалог, търсим начина да подобрим диалога и реалните действия, коментира Янев в Лом.

Пътната настилка от Лом за атомната централа се оказа, че е полагана през 1938 година. Оттогава не е имало сериозен ремонт. При последната буря водата, която се е събрала е изровила почти цялата настилка в стръмната част, добави Янев. Различни министерства и ведомства имат отговорност. Ще направим опит местната комисия за бедствия и аварии ще направим опит да помогнем на хората, каза още Янев, цитиран от БГНЕС.

Ангажиментът на държавата го има, търсим решение, което няма да е само национално, а национално решение, което е в съзвучие с редица европейски регламенти по отношение на водния цикъл, отбеляза Янев.

Той припомни, че България със законови промени е създала ВиК холдинг, а на местно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласие как да се извършват дейностите по пречиствателните станции.

В Ломско има проблем, име една община, която не е съгласна с това. Ролята на държавата е как да не се стига до блокиране на такива решения. Не може заради една община да страда друга. Ще работим в тази посока, допълни още Янев, а кметът на Лом съобщи, че щетите от пороя там още се изчисляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Васо сърбецаЯнев е дясната ръка на Радев, много сериозен челяк :) Нема прошка за Боко :)) Искаше помирение Бокича, ама така го наклеветиха Радев и жена му, че стана невъзможно :))
62
13
 
9
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Добре че свалихме ГЕРБ.
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО "А защо трябва да избягвам Радев?" Това е все едно да ме питаш защо трябва да избягваш Путин. Ако не си наясно с отговра на такъв въпрос няма смисъл да се коментира с теб нищо.
60
2
 
14
 
! Отговори
онзи преди 2 години
Радкооов, за едни пликове те търсят, тука.
59
3
 
16
 
! Отговори
Бай Васо сърбеца преди 2 години
Комунистите чегъртат, а сами себе си чегъртат. Продължавайте, жалкото е, че някой от вас си построиха комунизма извън Родината я с хотелче, я с заводче за туй-онуй, а електората ви пиши го бегал, нали така го назовахте 80 процента бегал. Останаха на служба при вас само предатели и родоотстъпници.
58
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарай го в пандиза и не се разправяй с една тиква.
57
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Единствения вариант да избегнем такова нещ е да се гласува масово за ГЕРБ -----/////------ А защо трябва да избягвам Радев? За да ме управляват Тома Биков, Тека Пето, Гьорг Гьоргиев и пр.?
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вироса умре заедно с ГЕРБ
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти самият си несериозен бе парашут
54
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готвачницата ГЕРП да се закрие и изчезне.
53
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 46 от орел "Правителство няма да има" означава това, което казах: че ще ни управлява Радев. И да има такова, то пак ще е под неговото попечителство. Единствения вариант да избегнем такова нещ е да се гласува масово за ГЕРБ, но с вихрещата се кампания стил "ОФ срещу фашистите" не го виждам това. Просто сме прекалено глупав народ. Стягайте се, защото идват страшни времена за нормалните хора в България. Аз лично мисля да не изчакам да видя последиците от новия тоталитарен режим ....
52
6
 
16
 
! Отговори
Бай Васо сърбеца преди 2 години
Янев е безгласна пионка в помощ на Решетниковите колхозници. Иска ви се Бойко да се оцапа с гнусни коментари за да го омаскарите - стара Ченгенейска тактика, но не ви се получава. Продължавайте да клечите срещу вентилатора
51
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ под 10% на изборите.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвате нехаресвате, всичко се записва :)) Ако станете кандидат за нещо си, ще се използва срещу вас :)) Знам че сте лековерни, ама чак толкова..... :)
49
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бой за месарите от ГЕРП.
48
8
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Кога др.Янев ще дадете обещаната информация,има ли пари в хазната или няма,Бойко окради ли държавата или не. Хайде,срокът беше 5 /пет/ дни,Вие го определихте,давайте отговорът е само от две буквички. Или Ви е страх,че ако кажете истената ще Ви се провали плана за рестартна комунизма.
47
7
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Марш да даваш наряд бе бакар
46
7
 
11
 
! Отговори
До 46 от орел преди 2 години
Правителство няма да има. Първо, тези избори ще са провал откъм организация. До изборите има малко повече от 2 седмици. Това е нищо време. А те още не знаят кой ще докара машините. Ще е пълно фиаско за клоуните. Второ, даже да приемем, че се случат и бъдат признати, резултатите ще са подобни на априлските. Дори клоуните да са първи, ДПС ще са с по-добър резултат, патриотите най-вероятно ще се качат на анти-ДПС вълната и ще влязат. С такива резултати шута пак ще мисли 20 дни кой да върне папката.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 "Чегърт, чегърт, тиквеночета" Мхм. После това и ще ядеш ....
44
9
 
16
 
! Отговори
Вълчан преди 2 години
Господин Никой /някои му казват премиер/ да си ходи по-бързо, че големи каши забърква.