Адв. Марковски: Разпитът на Борисов е необичаен

Явно целите са други, смята адвокатът
Обновена: 16 юли 2021 09:53 | 16 юли 2021 09:45, Красимир Ангелов
64

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бе разпитан вчера в Главна дирекция "Национална полиция" по 3 сигнала в периода 2009-2012 г. Имат ли давност подобни сигнали?

"Давност имат престъпленията, извършени по действащия Наказателен кодекс. Има разумни срокове за извършване на разследване и проверка. Случилото се с Борисов, да бъде призован по сигнали с такава давност, е необичайно", заяви адвокат Димитър Марковски в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той е категоричен, че подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност. Недопустимо е да се пресъздават със слухове твърдения за извършени престъпления, настоя адв. Марковски.

"Ако е имало данни за извършени престъпления, е следвало да бъдат събирани доказателства и да се върви по досъдебно производство. Да се привиква Борисов след толкова години, това означава, че има някакви други цели", каза още юристът пред Bulgaria ON AIR.

"В последния момент да се търсят решения имунитетът на народния представител да бъде снет, това е необичайно съвпадение на обстоятелства. Като че ли имат някакви цели извън законодателството", посочи Марковски, но добави, че в случая не може да се говори за уронване на престижа на Борисов.

"Г-н Борисов си има своите права и задължения като човек, който е призован като свидетел. Има право на защитник, той си е организирал защита с квалифициран колега. Няма нищо незаконно при извикването на Борисов. Сроковете, които са изтекли от заявените събития, са малко необичайни, но този анализ може да бъде направен и от самия г-н Борисов", коментира още адв. Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 40 За Грижовните подписа назначеното от Радев служебно правителство на Герджиков!
39
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ. НЕ ПРИПИСВАЙ ВСИЧКО НА ПРЕЗИДЕНТА КОЙ ПОДПИСА ЗА ГРИПЕНИТЕ ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО. КАК НЕ ВИ ОМРЪЗНА ДА СЕ БЪРШЕТЕ ПОСТОЯННО С ПРЕЗИДЕНТА. АМА БОЙКО СААМАТА ЧЕСТНОСТ, ПОЧТЕНОСТ И КРАДЕЦ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ.
38
0
 
5
 
! Отговори
Младши адвокат преди 2 години
До Анонимен 25Има изтекла давност от 10 години - "заплаха за убийство". Давността може да се продължава по висящо производство.......
37
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
МНОГО ДОБРЕ ГО КАЗА АКО Е ИМАЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ТРЯБВАЛО Е ТОГАВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ. АМА КОЙ ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВА КАТО ТОЙ ДЪРЖИ В РЪЦЕТЕ СИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД, ПРОКУРАТУРАТА, СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА КОЙ ПРОГНИЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ЛИ МАРКОВСКИ.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарите чалгари да оставят Борисов, защото той не управлява, а само с него се занимават. Др. Радев чегърта и повишава цените на тока, парното, водата и всичко останало. Същевременно намалява пенсиите, защото нямало пари, а имаше да дадат бонус от 34 милиона на някакви Албанци, които щели да правят ел. коли. Историята с Грипените се повтаря, защото трябва и за него комисионни. Това е другари чалгари, ако ви харесва.
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да е необичаен?Да не е Господ?За много по-малко кражби и престъпления в други страни вкарват м-р председатели в затвора, тук престъпниците се мислят за богопомазани и ги галят с перце.
34
5
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
ГЕРБ е единствената партия, която след управление запазва своята сила! За по-ниският резултат влияят ...пандемията, цялата впрегната държавна машина на превратаджиите, и парите на Черепа! Да не говорим за сервилните медии, които цяло лято миналата година бълваха помия срещу ГЕРБ, а сега за всички безобразия мълчат като ***!
33
10
 
9
 
! Отговори
Оставка Бойко преди 2 години
ГЕРБ загуби катастрофално изборите. В парламента между 2017 и 2021 години, ГЕРБ имаха 95 депутати, сега имат 63 депутати, което е с една трета по-малко. При такъв резултат цялото ръководство подава оставка, поне така правят в нормалните държави Може би Бойко още не е постигнал целта си - ГЕРБ да отпадне от парламента.
32
2
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
А ще има по-съвременни разпити🎃
31
3
 
9
 
! Отговори
прагматик преди 2 години
"нямат никаква юридическа стойност" - имат политическа, и то голяма. Пък и не му е чуждо дознатели и следователи да си превишават правата когато и както им щукне.
30
22
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
"Вожда '' на ГЕРБ още ли не е разбрал , че вече е обикновен гражданин , нека излага себе си , ама постоянно излага И ГЕРБ !
29
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адв. Марковски и баща му са на хранилката на Герб от доста време, това е публично известно. Едни от най-слабите адвокати в държавата.
28
13
 
10
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Нека да го разкарват всеки ден , ''вожда'' трябва да сваля от килата , важи и за адв. Марковски !
27
13
 
8
 
! Отговори
Да, ама не! преди 2 години
Срокът на давността тече тогава, когато поне по принцип е възможно да има обективно разследване. Когато деянието е извършено през периода 2009 г. - 2012 г. от лице, което само Бог би могъл да накаже през периода юли 2009 г. - април 2021 г., тогава срокът на давността започва да тече от април - май 2021 г.
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ясно, рашкови пиратки - бум, бум, бум, фъс-с-с-с и силно кудкудякане на тролите (ср.р)!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Младши адвокат Съвет :Ако смяташ, че няма давност скъсай си дипломата.
24
4
 
11
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Десетки хиляди граждани добросъвестно се явяват в МВР за даване на сведения по преписки и като свидетели по досъдебно производства и това е задължение на всеки гражданин на РБ. Голямо ореваване, голямо тръшкане.
23
7
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Изявленивто на Марковски го прочетох в следния вид:Господин Борисов, знам че си имате адвокат и сигурно е квалифициран, но знайте че винаги можете да разчитате и на мен. Все пак Марковски е един от най-изпечените търсачи на вратичка във вратичката в закона. Законна мутра.
22
5
 
12
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИЯ ТУЛУПОВА преди 2 години
За мен Б.б. е божество, красив като Аполон и мъдър като древногръцки философ. Както Христос - спасителя е обикалял на магаре, така и Б.Б. обикаляше с джипката и раздаваше божието откровение. През 29 секунди цункам портрета му
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ало Ваньо беше отдавна. Не питайте мутрата и за него.