Адв. Марковски: Разпитът на Борисов е необичаен

Явно целите са други, смята адвокатът
Обновена: 16 юли 2021 09:53 | 16 юли 2021 09:45, Красимир Ангелов
64

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бе разпитан вчера в Главна дирекция "Национална полиция" по 3 сигнала в периода 2009-2012 г. Имат ли давност подобни сигнали?

"Давност имат престъпленията, извършени по действащия Наказателен кодекс. Има разумни срокове за извършване на разследване и проверка. Случилото се с Борисов, да бъде призован по сигнали с такава давност, е необичайно", заяви адвокат Димитър Марковски в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той е категоричен, че подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност. Недопустимо е да се пресъздават със слухове твърдения за извършени престъпления, настоя адв. Марковски.

"Ако е имало данни за извършени престъпления, е следвало да бъдат събирани доказателства и да се върви по досъдебно производство. Да се привиква Борисов след толкова години, това означава, че има някакви други цели", каза още юристът пред Bulgaria ON AIR.

"В последния момент да се търсят решения имунитетът на народния представител да бъде снет, това е необичайно съвпадение на обстоятелства. Като че ли имат някакви цели извън законодателството", посочи Марковски, но добави, че в случая не може да се говори за уронване на престижа на Борисов.

"Г-н Борисов си има своите права и задължения като човек, който е призован като свидетел. Има право на защитник, той си е организирал защита с квалифициран колега. Няма нищо незаконно при извикването на Борисов. Сроковете, които са изтекли от заявените събития, са малко необичайни, но този анализ може да бъде направен и от самия г-н Борисов", коментира още адв. Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много наивно, някои хора очакват, че за два месеца ще се докажат кражбите. Не виждате ли, че няма милиарди, но няма виновни. Не са вложени по предназначение, за това не са нужни ревизии, виждаме го и го усещаме. За тези години управление, са се оплели, узаконили и въобще неща, които дори не ни минават през ума. Жалкото е, че когато се тръгва в правилната посока, на хората им се внушава "комунизъм", реваншизъм и какво ли не, с цел отклоняване от истината. А народа вярва, страхува се от промяна...
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Чехия, ако сикаджията влезе втори път в панделата, не му завиждам.
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пачки са с двойно предназначение, един път за снимки и втори път за плащане на метежници, хитро а.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това му е работата. Той е адвокат. Защитава всякакви.
16
4
 
13
 
! Отговори
Младши адвокат преди 2 години
Според адв. Марковски, ако една заплаха за убийство е извършена преди време или по време, когато въпросното лице, което отправя заканата без свидетели и е на власт - има давност. Значи ако си убил преди време, но сега те заловят, си ходиш по живо по здраво. Има давност. Браво! Няма повече нужда от коментар...
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъвто Клиентът такъв и Адвокатът
14
14
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Прав е адвокат Марковски! И за най непредубедения е ясно че това е по поръчка на разединителя Радев , който чрез имотния крал Рашков действа на принципа тоя чул , оня казал!Стари комунистически прийоми от близкото минало , отдавна отречени!
13
7
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Асан === Пачките и кюлчетата Мата Хари отдавна ги е върнала на Фигуранта, а той съответно на Черепа. Бяха и дадени, само за да композира чекмеджето, да го щракне и после си ги е върнала жената :))) Ти защо си мислиш, че фашста Рашков изобщо не говори за това измислено чекмедже? Ами защото и той, колкото и да е злобен комунист, знае, че е фейк
12
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Стефан Стамболов са му направили същия номер с чекмедже във вилата му, само че вместо евра е имало франкове, поинтересувайте се, не е от сега тоя фокус.
11
1
 
2
 
! Отговори
Мандрахерц преди 2 години
Як ПР... Браво!
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два месеца ревизии, са това ли се хванаха, друго няма ли?
9
10
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Паччките и и златото у чекмеджето са пресни :)))Там да наблегнат, хванете Мата Хари да изпее :)))
8
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Необичаен е да. Tyлyпa беше свикнал да деребейства без никой да го закача.
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво, трябва да се остави на Рашо аллкашо да се гаври с него ли?
6
12
 
18
 
! Отговори
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА преди 2 години
Или осъвременено - гузен с адвокат ходи
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си помислих че са открили корупцията и откраднати милиарди, а то кокошкарски работи, нали е крадец, къде са парите.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво го викат, като нароченият за изяждане отрича да са го заплашвали с готвене? И викат Б.Б. на база ЕЖК. По-голяма пародия от това, здраве му кажи!
3
1
 
15
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Нека си полафят в районното, да пият кафе.
2
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, армия от "адвокати" зад Баце. Менко Менков официален, Димитър Марковски и той в кюпа с ласкаво изказване. Е със сигурност не му е чиста работата на Баце.
1
11
 
18
 
! Отговори
Конфуций преди 2 години
Като е станало отдавна - значи не се брои за престъпление.Щом този "адвокат" така се изказва, сами може да се досетим дали му е чиста работата