Бивш НДСВ депутат: Упреците за стари муцуни са неоснователни

ИТН трябва да намерят добрия тон, смята доц. Борислав Великов
19 юли 2021 11:03, Петя Славова
62
Бивш НДСВ депутат: Упреците за стари муцуни са неоснователни
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов смята, че е било неправилно кандидатурата на Николай Василев да се оттегли.

Той коментира пред БНТ, че според него Николай Василев е щял да бъде един успешен министър-председател.

"Това, че е бил в НДСВ, също не е някакъв черен печат, който да му е сложен, тъй като той беше един от успешните министри и в 39-ото Народно събрание и по време на 40-ото Народно събрание", допълни той.

По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на ДПС е имало някакво значение, но това не значи, че то е било определящо.

Още по темата

"Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни също е неправилно, тъй като той е на около 50 години - точно в зрялата възраст за един министър-председател, с много опит, през всичките години, когато не е бил в управлението, се е занимавал с финасови и икономически въпроси, ясни са му и капиталовите пазари", каза още доц. Великов.

Според него, в петък на пресконференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 приоритета. Доц. Великов смята, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него дружества, които са във финансовата и икономическата сфера.

 "За сега "Има такъв народ" и Слави са толкова непредвидими, че не може много да им се отрази към момента. Ако обаче това оттегляне е и цената на известно, не чак унижение, но неблагоприятно въздействие върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат сменени по-нататък от проектосъстава, е да се постигне малко по-голяма отстъпчивост по отношение на повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха протеста и промяната - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", това би било може би положително", коментира той.

По думите на доц. Великов от "Има такъв народ" постепенно трябва да намерят добрия тон - и политически, и по отношение на поведение към журналисти.

Той смята, че все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11===напомня ми на филма "дъстин сам в къщи"!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН - искат мажоритарен вот на думи. На дела точно обратното - вадят мухлясали НДСВ кадри за които никой не е гласувал. И все пак да не забравяме прословутите заменки, батко и братко, хидроинженерната кариера на доганя, все далавери от времето на полиглота с очилата.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко изглежда много добре на снимки
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкия мук какво направи когато беше във властта, просто питам от любопитство ? Затварям си очите за БТК, кажете другите му "постижения" :))
7
0
 
8
 
! Отговори
От гледна точка преди 2 години
на гражданин и потърпевш от дейността на правителството съм на мнение, че налагащата се напоследък в политиката тенденция за управление с МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО , където само можеш да гадаеш къде какво задкулисие се реализира ме плаши. Бойко поне беше ясен - той е и е ГЕРБ и си носят последствията. Докато това сега... Па и Боко реши, че и за него така е по-лесно и го устройва и си сложи сламен човек. Не отива на добре работата.
6
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Абе дрън дрън,това-онова.....А ситуацията около така наречената "политпартия ИТН" е ТОЧНО Хайтовото:..-"Една работа,като не ти е работа,недей я барем зафаща"....Кой ги ПОДКУСТРИ тия да са забръчкат в далаверите,поне на мен не ми е ясно..
5
1
 
11
 
! Отговори
Четеш ли внимателно? преди 2 години
нДСв
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи образи се въртят на въртележката. Ако не е тоя, ще е оня. Кой от кой по-неподходящи. А Борисов още се мисли за цар. Земи единия, удри по другия. Следващия кандидат, ще е я Борисов, я Герджиков, я Близнашки или който и да било омръзнал до втръсване, алчен пекинез.
3
1
 
18
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 2 години
Каква стара муцуна може да е Никито Василев - 8 год министър ?!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стари муцуни от партия, създадена в сараите, се появяват в нова партия, за която има съмнения, че е създадена в сараита, за да "изчегърта" друга сарайска партия. Цирк български.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се се - в кабинета на ИТН имаше петима души министри или зам-министри от времето на НДСВ, но това е случайно....