Бивш НДСВ депутат: Упреците за стари муцуни са неоснователни

ИТН трябва да намерят добрия тон, смята доц. Борислав Великов
19 юли 2021 11:03, Петя Славова
62
Бивш НДСВ депутат: Упреците за стари муцуни са неоснователни
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов смята, че е било неправилно кандидатурата на Николай Василев да се оттегли.

Той коментира пред БНТ, че според него Николай Василев е щял да бъде един успешен министър-председател.

"Това, че е бил в НДСВ, също не е някакъв черен печат, който да му е сложен, тъй като той беше един от успешните министри и в 39-ото Народно събрание и по време на 40-ото Народно събрание", допълни той.

По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на ДПС е имало някакво значение, но това не значи, че то е било определящо.

Още по темата

"Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни също е неправилно, тъй като той е на около 50 години - точно в зрялата възраст за един министър-председател, с много опит, през всичките години, когато не е бил в управлението, се е занимавал с финасови и икономически въпроси, ясни са му и капиталовите пазари", каза още доц. Великов.

Според него, в петък на пресконференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 приоритета. Доц. Великов смята, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него дружества, които са във финансовата и икономическата сфера.

 "За сега "Има такъв народ" и Слави са толкова непредвидими, че не може много да им се отрази към момента. Ако обаче това оттегляне е и цената на известно, не чак унижение, но неблагоприятно въздействие върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат сменени по-нататък от проектосъстава, е да се постигне малко по-голяма отстъпчивост по отношение на повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха протеста и промяната - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", това би било може би положително", коментира той.

По думите на доц. Великов от "Има такъв народ" постепенно трябва да намерят добрия тон - и политически, и по отношение на поведение към журналисти.

Той смята, че все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо,... преди 2 години
Ще кажа,...в света няма др.измислено от еднопартийно,ако не може да се състави идва ред на КОЛИАЦИОННО правителство!...Славчо е измислил трето!...ай стига бе ?МАМА ме е учила,да уважавам опонента,какъвто и да е! Да вляза в неговото мислене!...и още да избягвам стари моми,ергени и хора с недъзи,защото са озлобени на обществото!
30
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами защо има такива ***-о-ти не кажат кои им даде списъка с министрите защокрият и не казват веднага ще стане ясно кои и за какво се бори
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен Майчето ми е симпатична, не е като Нинчето антипатична, не знам за какво ревете против нея, да не е била премиер в некой друг живот :))
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от НДСВ са *** , като почнеш от"царя", Милен Велчев "биволското око", Николай Василев "Ники Маус", Бойко Методиев Борисов, Лъчо Мозъка, оня зеленчук Каролев т.н.
27
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До тука бехте с модерния Берарус, от тука на татък ще сте фпенска гвияна
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв го държи Малкия Мук при Дългия кютук, еггасси ?!
25
1
 
3
 
! Отговори
Az преди 2 години
Какво значи 240 приоритети? Разбирам 240 проблема за решаване.Нали за това е приоритет - нещо с особена важност с което трябва незабавно да се занимават
24
1
 
11
 
! Отговори
Пешо Суджука преди 2 години
Упреците не бяха срещу старите муцуни, а срещу зависимите муцуни. Има огромна разлика.
23
2
 
7
 
! Отговори
Колкото преди 2 години
и да е несъвършена Конституцията, там е заложен механизъм за самолекуване на демокрацията - това е разделянето на властите. Нормално политиците ламтят за цялата власт, но народа винаги гледа със избора си да ги отдалечава от това, защото е вредно за него. Политическата криза, която Радев създаде е катастрофална за демокрацията - той разкъса механизма за самолечение и продължава да го прави. Единствения начин да се спаси България е той да бъде отстранен. ИТН само показват това в криво огледало.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Само като гледаш Тошко какви физиономии прави, и ти стига. Може би трябва да опита с левия профил.
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Майчето е устата, всеки мъж би се чувствал неудобно с нея, требват такива хора в политиката :)) Това че има минало, кой нема, кажи ми ? :))
20
2
 
5
 
! Отговори
Политиците преди 2 години
не са дорасли до мъдростта на народа български. И на тези избори и на предишните хората им казаха " трябва НС да е коректив на правителството" . Обаче те го разбарха - "дърпайте кокала за себе си" и започнаха да се джафкат, чагъртат и чертаят линии и саботират парламентаризма, без въобще да се съобразяват с избора на хората, които ясно показаха, кои са техните фаворити. Дали ИТН са НДСВ или чалга или нещо друго - хората са ги предпочели - това е демокрацията.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обърках се но ме разбрахте :)) Имат 65 гласа, требват им 56 за да са мнозинство, сори :)))
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали голямата борба беше разбиване на статуквото и нови хора! Само като видях Майчето как яхна стоящите и блокирващи транспорта в София и ми стана едно тъпо. И хоп баш реформатора от фейсбук изкара още по-ненавиждани хора. Добре, че не покани и Миленчо, *** джууки, че още му помним обръщането на външния дълг в евро, за малко над милиард загуби за държавата от смените в курсовете на валутите. И не знам какво си е харесал за министър на спорта едно тъмно момче от Плевен, ама здраве да е.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че гласувахме мъдро. Проекта на Трифонов нама да го бъде, в същото време герб са в канала.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сутрин като си пусна теуевизоро и гледам парад на грозотата. После се поглеждам в огледалото вече се мисля за убавец и така денят ми започва с приповдигнато настроение.
15
0
 
12
 
! Отговори
Слушах го тоя преди 2 години
Надал се е завалията на някой пост, ако киндерсюрприз стане премиер. Разтягаше локуми за "висок професионализъм" на Кендерсюрприз и се мъчеше да оправдае простотията на белославчовците.Алооу, другарю от нДСв, как да не са стари муцуни бе? На Киндерсюрприза още му ядем попарата с вносните ЕРП-та, помним алъш-вериша с БТК-то, дето го продаде под стойността само на сградния фонд на дружеството. Разправя, че уволнил Дебелян - да, ама на него му хариза Булгартабак.Стари ..Рви - нов Чардак, айде бе!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едни основателни за други не, но всички им сърбахме попарата, а ако бе обявен като премиер преди изборите, щеше да се види точното мнение на избирателите.Сега остават само заинтересовани коментатори да приказват по медии. Но тези които ги помним, им дадохме оценка на едни избори. От колко години не са в парламента, а?
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Василев който има дългове е подходящ за премиер, според сценаристите, значи Славчо е "лидер" :)) Иначе Тошето си е луд, ама нали требва да покаже лоялност към Дългия :)) Чекаме "новия" кандидат за премиер, нищо че имат 56 гласа,нищо че им требват още 61 гласа за да са некаква определща сила... хахахаха :))
12
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
хората са излъгани. Искат да върнат хора на власт, които са за затвора...Всичко е за пари в тази политика.