Румен Радев: Този път трябва да има правителство

Задачите и посланията са същите, както от преди три месеца
Обновена: 21 юли 2021 09:14 | 21 юли 2021 09:13, Камелия Цветанова
72
Румен Радев: Този път трябва да има правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев е убеден, че този път парламентарно представените сили трябва да съставят правителство.

Още по темата
Той влезе в сградата на НС за тържественото заседание на 46-ия парламента минути преди 9 ч.

"Задачите и послания са същите, както преди три месеца“, посочи държавният глава.

България не може да си позволи да пилее повече историческо време, трябва да имаме кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа, подчерта държавният глава.

Той заяви, че в момента, в който Народното събрание се конституира, ще стартира процедурата по консултации.

Относно доклада на ЕК за състоянието на правосъдната система, той коментира, че оценките са тревожни.

"Тревожните констатации и от страната, и от чужбина за състоянието на провосъдната система, за корупцията, трябва да доведат до промени",каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
14
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Ами то и предните избори трябваше да има правителство.Какво е по различното сега.Радев,продължаваш да дрънкаш клише след клише.До тук само разклатихме държавата,създаваме криза след криза и декларираме добри намерения.
41
0
 
4
 
! Отговори
Димитрии преди 2 години
Политиците трябва да спазват обещанията си.Щом си обещал коалиция никога с ГЕРБ БСП и ДПС и тези три партии имат 120 или повече депутати да станат и да кажат не можем да съставим правителство. Иначе са като всички досега обещавам едно правя друго.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гуфу "Защо тогава в речта си направо призова за предсрочни избори а сега дори не се изказа." Щото тогава му трбяваше служебно на военната хунта, за да му разчисти политическите противници, а сега му трябва редовно, за да легитимира разчистването.
39
2
 
13
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Че защо сега да има? Какво е по-различно от 4-ти април? Същата конфигурация. Защо тогава в речта си направо призова за предсрочни избори а сега дори не се изказа. Честито да ние нова тройна коалиция и отново ДПС на белия кон. Ако, че не се изказва това си е проект на Радев от където и да го погледнеш.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо няма "имате две седмици". Или "приоритетите" вече не са срочни?
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, защо не коментираате, че днес Радев напусна по рано без да произнесе реч пред новия парламент. Ами напусна, защото Славчо и Доган го прекараха за втори мандат. След това го чака на гюме Гешев и бай Ставри.
36
2
 
9
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 2 години
До Призив..... За какво да го уважавам др. президент? Че защитава само БКП*БСП?
35
20
 
2
 
! Отговори
Призив преди 2 години
Българи юнаци да уважаваме президента си.Който не го уважава значи не уважава себе си.
34
22
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ преди 2 години
Пищенето на комунистите от ГЕРБ е добър атестат за добре свършената работа на президента Радев и служебното правителство.На последните избори ясно се видя, че комунистите от ГЕРБ губят почва под краката си и вече са втора сила.Във хората все още има страх от саморазправа и затова избирателната активност беше ниска. Комунистите са свикнали да заплашват те създадоха мутрите такова беше и тяхното 12 годишно управление начело с комуниста и бивш шофьор на мутрите Борисов.
33
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е другарят Радев,по отвошение на корупцията и правосъдната система.Ако Темида бе работеща,нямаше да позволи комунистите да си създадат червени олигарси.По инерция и другарят Радев даде втора заплата на любовницата си Деса,като командир на ВВС.Всичко смърди по високите етажи на властта.Сега комунистите целят да проветрят маранята от Божковци и сие мафиоти и да ги върнат изкъпани, чисти като ангели!
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "Хайде стига бе гер..бав ***, точно бойковистите да говорят за нац предателство а бб да ходи да се моли на ердоган за гласове от турция, пфу.." До едно известно време ДС тактиката на новото ОФ да крещите "гербераси" и "бойковисти" работеше, но полека лека лъсва факта, че вие разботите за нещо СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО, а не за премахването на проблемите свързани с управлението на ГЕРБ.
31
4
 
23
 
! Отговори
Поручик преди 2 години
Тоя да не е в казармата та заповядва ?
30
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Радев твърди нещо, значи е точно обратното. "Рибата се вмирисва откъм Радев" - народна поговорка!
29
6
 
24
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Резидента разби демократичните устои на държавата, сега се чуди защо не се получава със съставянето на правителство
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29Хайде стига бе гер..бав ***, точно бойковистите да говорят за нац предателство а бб да ходи да се моли на ердоган за гласове от турция, пфу..
27
0
 
3
 
! Отговори
Баннат преди 2 години
Язък
26
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но теб трябва да те няма
25
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство разчисти терена от конкуренти за президентския мандат и сега му ТРЯБВА бутафория на нормално, за да изглежда, че има нормалност в политическия живот, за да се "легитимира" избора му, и да не изглежда така, че назначени от него министри и свързани лица мачкат противниците му. Затова "трябва" да има правителство. ВСИЧКИ, които гласуват ЗА такова са национални предатели. Помнете им имената. Ще се наредят до това на Георги Димитров.
24
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия така се развихриха, така се оплетоха в лъжи, че от днешна гледна точка точно СЕГА е моментът да им покажем, че те са истинските предатели на България и българите. Самият факт, че Рашков беше избран на този пост показва, че Радев не желае оправяне, Радев иска реваншизъм от фашистки тип.
23
6
 
47
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Така е Румба, този път трябва да има, защото ако няма наесен ще имаме избори 2 в 1, а теб това не те устройва ... поне дотогава някой друг трябва да поеме горещият картоф от служебното ти правителство, защото рашкоФците и кацароФците много бързо изпаднаха в несъстоятелност и опротивяха на народа и е крайно време някой да поеме щафетата от тях, за да не го отнесеш ти ... !!!