Тошко Йорданов: Готови сме и за избори!

ДБ и "Изправи се! Ние идваме!" са на ход, посочи той
29 юли 2021 19:00, Красимир Ангелов
101
Тошко Йорданов: Готови сме и за избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" са на ход. Ние сме готови и за избори", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Ние от миналия петък водим разговори и консултации. Не знам какво е станало с ДБ. Не разбирам защо Христо Иванов излезе и прочете тази странна декларация", каза още Йорданов.

Още по темата
Той е категоричен, че още по време на разговорите е станало ясно, че ИТН и ДПС нямат никакви допирни точки.

"Ние с ДБ постигнахме абсолютно съгласие по темата, че трябва да има дълбока съдебна реформа. Ние постигнахме пълно съгласие и после се появи Христо Иванов, който започна да ни обвинява във връзки с ДПС. Кой саботира тези промени? Кой ще спре процеса в момента – не сме ние", попита Йорданов.

Той добави, че ако се стигне до предсрочни избори за втори път, отговорността ще е изцяло на ДБ и ИБГНИ, тъй като точно от тях ИТН е поискала политическа подкрепа.

"Ние сме заявили какво правим, постигнали сме договореност по политиките. Искат ли това нещо да се реализира или не – топката е в тяхното поле", каза Йорданов.

Той допълни, че министрите в кабинета на ИТН ще бъдат професионалисти без политическа обвързаност, които не са били министри, не са били част от НДСВ, ГЕРБ или БСП.

"Експерти, млади – или по-стари хора, но образовани, доказали се експерти", каза Йорданов.

Той каза още, че проектоминистрите са обсъдени като политически фигури с ДБ и с останалите партии, но конкретни имена не са коментирани, защото "не били попитали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Не знам за какво са готови ,но ако мислят ,че сега не им стига прежда за единия ръкав да изплетат пуловер ,на следващите избори ще имат само за половин яка.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само такива откачалки като този ни липсваха в политиката. Ако се стигне до 3-ти избори, ИТН ще го отнесе и ще се самозатрие като партия
3
4
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Румен Радев вече да купува тировете, с които да докарват нужния брой писма, с изборни бюлетини, на уж гласували от чужбина българи. Само така БСП ще вземе властта - щото с гласуването с машини не стана нищо...
2
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И АЗ ИСКАМ НОВИ ИЗБОРИ И ДА СА 2 В 1 , ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ КУП ПАРИ!
1
2
 
18
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Това дребно недоразумение, ако се яви само на избори, ще вземе около 10% от вода за Божков.