Мария Капон: По-лошото от скъпи избори е лошо правителство

Петър Илиев? Искаме да видим боец като Бойко Рашков, каза депутатът от ИБГНИ
81

Имената на министрите в проектокабинета на Пламен Николов от "Има такъв народ" (ИТН) вече са ясни. Но от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) са категорични, че преди дадат своята подкрепа, е необходимо споразумение за политики.

"Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия. И то е за споразумение", заяви депутатът от ИБГНИ Мария Капон в студиото на "Денят ON AIR". Тя поясни, че не става дума за коалиционно споразумение, а за споразумение за политики.

Още по темата
"В парламента никой не е единствен. В крайна сметка - ако искат. Защото по-лошото от скъпи избори е лошо и скъпо правителство. Първо, споразумение за политики и след това да прегледаме кой може да изпълни споразумението", посочи депутатът от ИБГНИ.

И Мая Манолова, и Николай Хаджигенов са останали с първоначалното впечатление, че Петър Илиев ще бъде кандидатът за министър-председател на ИТН. Илиев впоследствие беше предложен за вътрешен министър, но това не е най-същественият проблем, смята Капон.

"За нас най-големият проблем е, че искаме да видим боец - истинска битка срещу олигархията, каквато може да провежда Рашков. Искаме да видим такъв министър, който да може да спира парите, точно така, както Кирил Петков", изтъкна депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Капон обясни, че решението ще бъде взето съвместно с всички платформи в коалицията.

"Искаме парламентаризмът да се възцари. Искаме да има истинска парламентарна република и да има прозрачно взимане на решения. Ние сме най-цветната и най-искрената група. Дори и за вътрешните ни скандали няма нужда някой да пуска слухове. Но в едно виждате, че сме категорични в момента", настоя тя и подчерта, че от ИБГНИ искат да видят уверения за битка и истинска промяна, а не подмяна.

"Нали не мислите, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - хора, стояли на протеста, ще позволят да има подмяна? Нали не мислите, че и Татяна Дончева ще позволи да има подмяна? Нали не мислите, че и Мая Манолова ще позволи това? Такъв компромис няма да се направи, ако ние не сме убедени, че това ще е промяна, а не подмяна", категорична е Капон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите на Мая всъщност са партията на Радев. Мутри вън е на Радев мотото. Тези от първия ден след изборите искат служ.прсвителдтво да остане. Спонсора им е Божков.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битка срещу олигархията на Рашков - тази леля с какво се друса?
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ СИ ОТИВАМЕ.
20
6
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Рошко де е Рошко
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имали 2 граждански платформи - Изправи се ! и Ние идваме !, Не знам какво да си мисля след тази чутовна мъдрост.....хехехехех :)))
18
5
 
9
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 2 години
До там ли стигнахме, еврейска снаха да ни води хорото, бре ?!
17
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мара Капон са пули като обрана еврейка :)))
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това философче от нищо не разбира. Един параван и сламен човек за скриване на същите хора. Сценарият е написан и е същият. Чалгарите са сороссоиди и либертарианци.
15
4
 
11
 
! Отговори
Е когато, преди 2 години
Учиндолския чалгар се окаже скрита лимонка на БСП и ДПС, по добре нови избори
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова - министър-председател на Република България!
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едни добро, за други лошо. И що Капон трябва да коментира през медии личните си разбирания.Да се погрижи, да съответства на електората си е по важната и задача, а не да ръси мозък в ефира.
12
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ти и Бойко туй онуй след пиано бара а??май май а???
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко в 18 часа на 3.08.2021 каза: "НЯМА ДА ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ".
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пригответе си повече бели автобуси за всеки случай.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър по ромските въпроси не може да има. Това е нарушение на конституцията. Лъжливите чалгарчета да си вземат Склададжията и да се махат. Шутовете се наиграха на партия.
8
4
 
3
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 2 преди 2 години
Вие ПУСКАТЕ разни араби, не.г.ри и китайци да се ВЛИЗАТ в РЕСТОРАНТИ, ДИСКОТЕКИ и футболни СТАДИОНИ, БЕЗ маски, а в същото време искате българите да носят маска като влязат в магазин да си купят нещо ????Трябва да СПРАТ климатиците в Парламента, за да НЕ харчите ток и за да видим на кой му е студено и кои оли.гоф.рени ще носят маски при 40 градуса жега...Всички с арабски маски да се МАХАТ от Магазините и парламента !!!
7
3
 
4
 
! Отговори
Отговарям просто преди 2 години
До Питам само - България я управляват еврейски кръгове. Затова все сме бедни. Мафиите са две и са еврейски. Но медиите са техни и нито дума за тях. Навсякъде по управленческите постове в България са евреи, прикрити с дву-сричкови български имена. Като стана дума за милиардите евра от ЕС и най- големите еврейски акули се размърдаха отдолу в бездната на тази стръв - и цяла България политически се разтресе.
6
7
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Бойко си го знаем Тиквата, ама Славчо се оказа Кратунчо. Ще е по най трудния начин ама няма как. Да се отива на нови избори и тогава нито Тиквата, нито Кратуната ще са първи.
5
2
 
17
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Каква е пък тая, да не е роднина на Ал Капоне? Все някакви партийни туристи, прескачат от една партия в друга, където е изгодно и успеят да се наместят.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарските калинки некадърници и ссороссоиди са същите като на Ники Василев. Сламен Николов, известен и като Склададжията-философ, е Чехлю номер 2. Сега негова строга господарка е Славуца Трифонова, представена от Малък Тошко.