Мария Капон: По-лошото от скъпи избори е лошо правителство

Петър Илиев? Искаме да видим боец като Бойко Рашков, каза депутатът от ИБГНИ
81

Имената на министрите в проектокабинета на Пламен Николов от "Има такъв народ" (ИТН) вече са ясни. Но от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) са категорични, че преди дадат своята подкрепа, е необходимо споразумение за политики.

"Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия. И то е за споразумение", заяви депутатът от ИБГНИ Мария Капон в студиото на "Денят ON AIR". Тя поясни, че не става дума за коалиционно споразумение, а за споразумение за политики.

Още по темата
"В парламента никой не е единствен. В крайна сметка - ако искат. Защото по-лошото от скъпи избори е лошо и скъпо правителство. Първо, споразумение за политики и след това да прегледаме кой може да изпълни споразумението", посочи депутатът от ИБГНИ.

И Мая Манолова, и Николай Хаджигенов са останали с първоначалното впечатление, че Петър Илиев ще бъде кандидатът за министър-председател на ИТН. Илиев впоследствие беше предложен за вътрешен министър, но това не е най-същественият проблем, смята Капон.

"За нас най-големият проблем е, че искаме да видим боец - истинска битка срещу олигархията, каквато може да провежда Рашков. Искаме да видим такъв министър, който да може да спира парите, точно така, както Кирил Петков", изтъкна депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Капон обясни, че решението ще бъде взето съвместно с всички платформи в коалицията.

"Искаме парламентаризмът да се възцари. Искаме да има истинска парламентарна република и да има прозрачно взимане на решения. Ние сме най-цветната и най-искрената група. Дори и за вътрешните ни скандали няма нужда някой да пуска слухове. Но в едно виждате, че сме категорични в момента", настоя тя и подчерта, че от ИБГНИ искат да видят уверения за битка и истинска промяна, а не подмяна.

"Нали не мислите, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - хора, стояли на протеста, ще позволят да има подмяна? Нали не мислите, че и Татяна Дончева ще позволи да има подмяна? Нали не мислите, че и Мая Манолова ще позволи това? Такъв компромис няма да се направи, ако ние не сме убедени, че това ще е промяна, а не подмяна", категорична е Капон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и слави...ще сваляш борисов ни лъжеш......как с...човече прогледнах...лош актьор си...откровен страхливец си..."с пози и гледане лошо".....и мразя гроб-дпс...в чийто лапи си попаднал най вероятно...няма да те питам как се финансирате...ще е от членски,ама не за да се заяждам...а да знаем кой кой е...Чиста и Свята Братя!!!Бог да пази България...от...политиците и олигарсите...Апостола е обикалял и говорел с...слави ни нарежда по фейса...като борисов...Избори...или сме на площадите!!!ще ни бъде..
42
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименпротестираше Народа ни гроб-дпс ***...или си кгб...а може би сръбските...все едно...Народа ни протестираше...не слави...не иванов...,и това бе репетиция...Народа ни е основният обект и субект...все ни игнорирате и гоните лични и на началниците ви интереса...свърши се...парите ви и офшорните ви нямат значение...Народ сме...Цяло сме...няма ляво и дясно...фили и фоби...просперитет за България...или идваме за вас...предалите ни...Съд!Чиста и Свята ни завеща Апостола...ще го продадете
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестантите на Божков и чалгаджиите на Слави не ставате за управници.В поведението на едните и другите,виждам нискостебленни интересчии,подплатени с парите на Божков и Цветан Василев!
40
8
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и минусите на хакерчета,служби,душевно болни...са без значение...упражнявайте се...с минусите!
39
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
итн се дънят...шокират Народа,какви заявки и послания по врме на протестите...и какво поведение сега когато са първи,оставете партиите...обяснете на хората гласували за вас...какво правите по-дяволите?слави...новият хитлер ли ще е!новият борисов?хора...правите страхотна грешка...Избори...ние ги плащаме!Избори за да ви върнев в тв-та ви!!!!къде са идейте,ценностите,политиките,пътя?голяма грешка сте...итн!!!и гроб-дпс да не потриват ръце...никога повече гроб-дпс!
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, я се скрий! Тази е готова по корем да лази, само да е във властта.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капон преди 10 години искаше да бъде вицепремиер на Борисов. И като не му стана вице, ми стана кръвен враг. Жалко, че българите са с къса памет.
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мария Капон го играе много много сърдита на ГЕРБ. Иска съд и присъда. Сърдита им е, че не я искаха 10 години. И за да е в крак с модното говорене.
35
4
 
5
 
! Отговори
akudд преди 2 години
kapon teb i drugi ot twoqta kilogramowa kategoriq NE iskam da wivdam
34
4
 
16
 
! Отговори
A преди 2 години
Най-лошото е , че си се намъкнала в парламента ***.
33
5
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
всичко и всеки ше подкрепите само да сте в НС за да вземате заплати за нищоправене .
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-лошото са политици като Капон. Нагли връзкари.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Тия от днешния списък са слаби.Ако е за комунистическо правителство и сега си имаме комунистическо правителство.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип гледам целите видеа на "Русата", обаче госта като каза че имало две фракции - "Изправи се и другата групировка Ние идваме", просто ме изгуби членката на Нема такава държава :))
29
2
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Министър по р.омски въпроси не може да има, защото това означава отделяне на ромите от всички останали фора. Ставаме за смях на Европа и Света! Все едно сащ да имат министър по афроамериканските въпроси!
28
3
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Лъжата, лъжата е път към самотата, по криви пътеки отвежда тя всеки, лъжата лъжата е път към самотатаПесен от моливко и сръчко
27
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Моливко и сръчко
26
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
А Радев е шпионина Зирка, а кучето му Рашков е петното. Бъл бъл е Бабикян.Ако сте слушали тази приказка щяхте да знаете за моливко и стъпки и за лъжата
25
8
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Рошко е кученцето от филма куче в чекмедже.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави започна с изчегъртването но на протестните партии.