Петков направил нужното, за да се откаже от канадско гражданство

Не можело чужди администрации да решават кой да е в управлението у нас
136
Петков направил нужното, за да се откаже от канадско гражданство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на икономиката Кирил Петков заяви, че като български гражданин е направил всички необходими административни стъпки, преди да стане министър, за да се откаже от чуждото си гражданство. Той каза това пред журналисти преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, предаде БТА.

Още по темата


Според Кирил Петков не може административни актове на трети страни да предопределят участието на българи в управлението на България.

ГЕРБ-СДС атакуваха пред Конституционния съд указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство. Искаме да се установи ясно имал ли е двойно гражданство към момента на назначаването служебният икономически министър Кирил Петков, заявиха от ГЕРБ.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Не ме интересува гражданство , а какво прави за народа!
101
4
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Отива на съд,от там Радев го е легализирал и той е за съд.Голяма пробойна в радевия кораб.Честито редник Радев
100
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нека да представим следната ситуация.Явявате се на интервю за работа и казвате аз съм дипломиран лекар/инженер/архитект.Искат ви документ(диплома) да докажете своята квалификация,а вие отговаряте още я чакам дипломата.Малко е съмнително дали ще получите тази работата.Като възпитаник на Харвардския КОЛЕЖ(!!!) Петков би трябвало да знае,че постъпва незаконно,но си затрая с надежда да не забележат това нарушение.Ама наблюдателни хора винаги има...
99
2
 
9
 
! Отговори
Любомир преди 2 години
Навремето си бях подал нужните документи за първата ми шофьорска книжка, но докато излезе книжката, една вечер катаджиите ме хванаха да карам семейната ни кола. Познайте от раз какво ми се случи, въпреки всичките ми обяснения.
98
2
 
9
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Значи всъщност някой е дооста засегнат от действията на К.Петков. Накъде ли водят следите?? Дали не са към едни сараи? Следователно Шиша и неговите "домашни животни" бързо разкриха истинското си лице. Въпроса е един - за колко $$$$$?? Грозно! И не са свършили за 5 лв работа. Ще я караме без одобрен бюджет. Аман от комплексирани същества. Защото мъжете поемат отговорност, не се крият под дивана. " Достойните хора говорят високо и гледат в очите "
97
2
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Продажници и подло*и, ура другари. И не ми трийте коментара, демократи такива!
96
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подобре канадски гражданин да ни управлява отколкото герберско свинче
95
8
 
17
 
! Отговори
Край преди 2 години
КироКоро, на това ли ви учат в Харвард бе момче. Ми то това можеше да го научиш и във Филиповци.
94
10
 
21
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това е като да пуснеш молба за развод и докато трае делото да се оженил пак.Чивека е подписал декларация с невярно съдържание и носи и наказателна отговорност.Добре че лъсна що за шмекер е
93
4
 
12
 
! Отговори
K. Петков преди 2 години
моля всички граждани,да направят нужното да си платят данъците, пък ако не успеете пуснете запитване до НАП,те ще ви ги опростят!
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете, четете.Гражданството се прекратява от деня в който министър одобри заявлението за отказа, или е постановено от федерален съд.
91
14
 
11
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
Тези толкова късопаметни ли са???Я върнете на 2009 г.когато сименчо дянков се закле да спазва конституцията на Р България с дейстащо към нея дата американско гражданство и 3 месеца след като се закле в НС,обеща да се откаже от амер. си гражданство. Но доколкото сме запознати с обещанията на гробокопачите на България,изключително много се съмнявам даже и 3 месеца след клетвата(което е в разрез с К.),този шет не се е отказал.Така че първо външно министрество да провери дали оня се е отказал 2009 г
90
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята с "Юпи" тата се повтаря.
89
1
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Станислав Рангелов: Неграмотните на югоизток и на запад ако питаш мен изобщо не трябва да определят бъдещето в България..... освен ако не плащат здравни,пенсионни на нашата държава и харчат заплатите си тук за да може нашата държава България да прибира 20% ДДС. Ако все пак искат да гласуват няма лошо идват си тук и гласуват в секцията на място както правя аз :) Нали сме равни :)
88
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Off .... Не виждам защо трябва ние да зависим от чужди граждани. ----///----- Той НЕ Е чужд гражданин.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направил е нужното в нужника.
86
11
 
7
 
! Отговори
Станислав Рангелов преди 2 години
До НадблюдателИ това ли ти е най-големият проблем? Че имал гражданство, той си е българин! Ония неграмотните, дето не може да приказват БГ гласуват, но той не можело да е министър...Айде у лево!
85
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство се ползва с огромно доверие и подкрепа както от българите в България, така и от тези в чужбина. Всяка атака на СИК, Славчо и други изкопаеми от 90-те и соца срещу служебните само им качва рейтинга. Ако хората от служебния кабинет решат да направят партия и да се явят на избори, ще вземат огромен брой гласове. Искаме експертно управление, а не сикаджии, мутри, комунисти и шнорхели. Който успее да разбере това, има бъдеще в политиката.
84
8
 
8
 
! Отговори
имал нямал преди 2 години
изписахте му вежди.Ще има огромно бъдеще в България.Един ден премиер ще стане.
83
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Капана щракна. Кирито ще събори и президента. Май не останаха министри от временното правителство с чисто досие и чисти ръце.