Хаджигенов: Битите на протеста свалиха диктатурата на Борисов!

В парламента са и част от пострадалите от полицейското насилие
320
Хаджигенов: Битите на протеста свалиха диктатурата на Борисов!
Снимка: БГНЕС

Доста емоционално започна извънредното заседание на НС, на което ще бъде изслушан МВР шефа Бойко Рашков за изтеклите кадри с полицейско насилие на протеста на 10 юли миналата година.

В началото на заседанието председателят на НС Ива Митева съобщи, че в залата са и част от пострадалите от полицейското насилие Евгени Марчев, Жоро Геогиев и Цветелина Цветкова, а депутатите ги аплодираха.

Николай Хаджигенов от ИБГНИ коментира, че това не са обичайните жертви на полицейско насилие.

"Те не просто оцеляха, но и победиха, именно те свалиха диктатурата на Бойко Борисов“, отсече той.

Виктория Василева от ИТН коментира, че протестиращите през миналото лято поискаха прости неща – „оставката на Иван Гешев и спирането на захранването с кюлчета на чекмеджетата“.

"Ние бяхме там всяка вечер, видяхме всичко от първия ред. Кадрите, които излязоха преди няколко дни не са нови, а са официални, любителки кадри на насилието излязоха още на 10 юли, видяхме как без никаква провокация младежи бяха занесени пред колоните на МС и бяха бити от няколко озверели полицаи, но не всички полицаи трябва да бъдат слагани под еднакъв знаменател, защото имаше и такива, които бяха част от протеста", каза тя.

Според нея единствената вина на тези хора бяха че тези млади и образовани хора милеят за родината си.

"Дали тези хора не са били подготвени професионално, дали са били принудени да постъпят така,това са въпросите", отбеляза тя по повод на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
25
 
! Отговори
11 преди 2 години
Свалили, трънки и глогинки...
254
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И докараха мутрите на власт , Опс цървулите.
253
2
 
36
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Има доста по важни въпроси за решаване но цялата държавна машина се занимава с делата на Хаджигенов който е на път да ги загуби и клиентите му да бъдат осъдени и глобени с не малки суми. В това време изчезнаха едни 1,5 млрд. Прецедента рева за актуализация за да може да се покрият следите. Киро и Асен ни убеждават колко много пари има но няма какда ги ползват без актуализация, а народа им вярва, за съжаление. През това време инфлацията и врътките с тока изядоха увеличението на доходите, честито.
252
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОГешев е назначен за следовател от Б. Рашков. Той му е бил протеже но сега не се харесват. Рашков е аресивна и брутална натура и е нормално някой толкова близък с времето да го намрази. Имат си лична вражда. Същото е и между Рашков и Борисов заради мястото на главния прокурор. Навремето ББ си избра Цацаров а не Рашков и сега Рашков си отмъщава.
251
2
 
33
 
! Отговори
Тъжно! преди 2 години
Някакво ляво наклонено пишман адвокатче си позволява да отхвърли законите в държавата и да прави каквото си иска без санкции!!! Това е тъжно , но е ужасно - този гъзолизец иска да управлява държавата !!! Кой иска да го управлява такова изкривено джудже ??? Суверенът се побърка от вируса !
250
5
 
29
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Хаджигенов е адвокат на голяма част от битите (съвсем заслужено) пикльовци. И е в конфликт на интереси като председател на тази комисия. Той размаха тоя диск дето вече се е представял като доказателство в няколко дела. Обаче хората който защитава ги съди държавата за хулигански прояви, подстрекаване към безредици и насилие и др. но адвокат Хаджи генов няма да може да ги отърве в съда и за това оправдава хонорара по този начин с политика. Много са гносни неолибералите, все едно са деца на БКП.
249
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви сваляне на ГЕРБ нямаше. На изборите на 4 април бяха първи след приключен мандат. На вторите - с минимална разлика след ИТН. Госпожите не успяха да вземат много над 5%. Ама сега го играят колко страшен враг бил ГЕРБ, та някой белким да им повярва, че и хвърлянето на домати, било революция
248
0
 
22
 
! Отговори
Найса преди 2 години
Алоооу, полицаите,къде ви е синдиката да ви защитава сега???
247
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно изрусено дребно момче го интервюираха от НС. Изглежда е било от битите. Личи му, че просто е отишал да се поразходи по жълтите павета и да покрещи. Въобще не го интересува за сега кой е Премиер и кой Президент.
246
2
 
27
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Хаджи Гено ,язък ви за яйцата ,доматите и рибата ,язък за носените ,,деца,, и бити зад колоните ,язък за бирите и из=кани по жълтите павета като за нищо не ставате .
245
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам новата власт Синьо-червени комунисти(обединени) да ги Признае за Активни борци против диктатурата на Бойко и да им даде-Народна пожизнена пенсия, безплатно ползване на Почивните бази на властта и Безпклатен градски и извънградски обществен транспорт-да учат безплатно Рабфаг и т.н до идването на комунизма!
244
1
 
21
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Доста пресилено заглавие!Младите почти винаги са наивни и доверчиви и това се използва редовно от хитри политици с много парици!А повечето млади остават с пръст в устата.
243
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Употребиха и децата,само и само да се докопат до власт.
242
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** той Бойко ще се върне бе, споко и айде пак излез на палатка...
241
2
 
41
 
! Отговори
БОКО , ВЕРНО СБЪРКА. преди 2 години
ТРЯБВАШЕ ОЩЕ ПРЕЗ МАРТ РЕДОВНО ДА ВИ КЪПЕ С ВОДНОТО ОРЪДИЕ ......ЗА ДА СТЕ ГОТОВИ ЗА К-19...А , НЕ ДА ВАДИТЕ ПАВЕТА , ДА ПАЛИТЕ СЛАМА И ДА ХВЪРЛЯТЕ БОМБИ И КАМЪНИ ПО ПОЛИЦИЯТА ---А , ДНЕС ДА СЕ ПРАВИТЕ НА "ГЕРОЙ" У НС!...СМЕХ!
240
5
 
17
 
! Отговори
Симптизант на ГЕРБ преди 2 години
Изобщо не ме вълнуват вашите проблеми.Имам си заплатка в Эвро...бачкам в Германия и децата ми вече втори път заминават за Гърция на море...!САМОИЗЯЖДАЙТЕ СЕ БАВНО И СИСТЕМАТИЧНО .....КАКТО ВИ Е УЧИЛА ПАРТИЯТА БКП/дс....ТОВА МОЖЕ САМО ДА МЕ РАДВА---КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА?
239
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно този близо 1 кв.метър липсващи жълти павета пред министерски съвет от кои са били използвани по време на протестите. Това бяха"най-мирните" протести, а доматите, яйцата, паветата, спрейовете с лютив газ, може би са били използвани от фантоми.Ай сиктир бе!! Само здрав лобут трябва.
238
1
 
27
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Бели автобус , май вече е на път....ДА СИ ПРИБЕРЕ ВЕРСИЙТЕ , КАТО МАНОЛОВИЦА , СБАБИКЯН И хАДЖИГЕНЧО......А , с него идват , сметките за тока, водата , парното и цените на хран.стоки ...и на покрива му са талибаните ...ха,ха,хааааааа ....КОРНИ ДА ГОТВИ ДУПАРАТА , ЗА ДА ЗАПУШВА ДУПКИТЕ ПО ГРАНИЦАТА--ЩОТО , НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА!
237
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре ще е да бъдата следователите и обвинителите да си свършат работата. Днес надали ще има следователи да пречаждат за да приличата на прасета и прокурори хормонално да се изплешевяват за да приличат на . . Фантомашеф. инача здравния яко се ашладисал с косми ноили не ги е умил по-добре или съвсеме съвсем ги е скубалотзадникаса тасмърдинаговна. боц ботоксаугазеса
236
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешното е, че тези изводи се правят паралелно с 2013,когато Борисов подаде оставка, след като пак стана нещо подобно. Изглежда тогава оставката му "нахрани" гладните за Власт.Но след Орешарски явно народа пак го порази амнезията и отново дочака "гладните"! И през 2013 и през 2020-21 "намазаха" все едни и същи - КОМУНИСТИТЕ. Който не е запомнил Манолова през 2013-14, няма минало.Който не запомни Манолова и Дончева днес - няма бъдеще!