Хаджигенов: Битите на протеста свалиха диктатурата на Борисов!

В парламента са и част от пострадалите от полицейското насилие
320
Хаджигенов: Битите на протеста свалиха диктатурата на Борисов!
Снимка: БГНЕС

Доста емоционално започна извънредното заседание на НС, на което ще бъде изслушан МВР шефа Бойко Рашков за изтеклите кадри с полицейско насилие на протеста на 10 юли миналата година.

В началото на заседанието председателят на НС Ива Митева съобщи, че в залата са и част от пострадалите от полицейското насилие Евгени Марчев, Жоро Геогиев и Цветелина Цветкова, а депутатите ги аплодираха.

Николай Хаджигенов от ИБГНИ коментира, че това не са обичайните жертви на полицейско насилие.

"Те не просто оцеляха, но и победиха, именно те свалиха диктатурата на Бойко Борисов“, отсече той.

Виктория Василева от ИТН коментира, че протестиращите през миналото лято поискаха прости неща – „оставката на Иван Гешев и спирането на захранването с кюлчета на чекмеджетата“.

"Ние бяхме там всяка вечер, видяхме всичко от първия ред. Кадрите, които излязоха преди няколко дни не са нови, а са официални, любителки кадри на насилието излязоха още на 10 юли, видяхме как без никаква провокация младежи бяха занесени пред колоните на МС и бяха бити от няколко озверели полицаи, но не всички полицаи трябва да бъдат слагани под еднакъв знаменател, защото имаше и такива, които бяха част от протеста", каза тя.

Според нея единствената вина на тези хора бяха че тези млади и образовани хора милеят за родината си.

"Дали тези хора не са били подготвени професионално, дали са били принудени да постъпят така,това са въпросите", отбеляза тя по повод на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
11
 
! Отговори
Не съм гербер преди 2 години
До ГерберКато дойде времето да им бием шута на комунистите и социалистите , социалдемокретите , зелените и бембените , идийотите и мутрите и аз ЛИЧНО ЩЕ ДОЙДА ДА СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА КАТО ГРАЖДАНИН И ДАНЪКОПЛАТЕЦ!
234
1
 
35
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
Какви права търсите от тия пикльовци , след като не са се явили при прокурорката да внесат жалбите си?Рашков колко им плати за да дойнат в народното събрание! Егати простащитата ви!
233
1
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Доживяхме! Парламентът стана на крака да аплодира едни хулиганчета и то не дребни.Единият се подхилкваше,сигурно си викаше:"Ег*ати държавата щом ние сме й героите!"
232
28
 
2
 
! Отговори
Пиян - залян преди 2 години
Тролчета , герберастки , агонизирайте като за последно ! Мутренското чекмедже - джипка е история , която някой ще пише от затвора !
231
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичко излъчено през юли 2020 се вижда насилието и само човек,който не разбира от право и не знае какво е престъпление от общ характер може да постанови отказ да образува досъдебно производство. А това,че по време на проверката някой не се е явил е бля блясамо търсене на повод и въртене в порочен кръг. А нещата са ясни- има престъпление,образуване на ДП,събиране на доказателства,обвинение,съд и да сме забравилидо сега. Това са престъпления,които се разследват за месец ,не повече!
230
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неолибералът е умен човек. Но е подчинен на ***.
229
2
 
26
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 237. Ха-ха, колко си скаран с истината. И тиквата и ние се кефим страшно да ви гледаме сеира как се мъчите, докарахте държавата до тотален хаос и скоро ще се кефим как не ние, а другите от народа ще изхвърлят с камъни и сопи и жалкия фигурант и некадърното му правителство. Само гледай.
228
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е в депресия - мълчи като пън. Тиквичките са в истерия - корабът потъва, а те не можаха да ударят келепира, затова така са изперкали.
227
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куки - садисти. Куки - извратеняци.
226
26
 
3
 
! Отговори
Паисии преди 2 години
О ти *** - герберасте каде е твоят вожд - рапонии , в заичарника ли е сега
225
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖАЛКО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ТОВА КОЕТО НАТВОРИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
224
2
 
26
 
! Отговори
Тоя лъжец преди 2 години
Е адвокат на тия ,,деца" и не е разришил да дадат показания в прокуратурата,защото според него нищо нямало да стане.Днес те пак мълчаха.Това го каза днес пред Цънцарова.Тези мошеници пак са скалъпили поредната мръсотия.,,Децата "изобщо не са били мирно протестиращи щом не са подали жалби и продължават да мъчат
223
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАДЖИГЕНОВ КОГА ЩЕ ПОНЕСЕ СВОЕТО НАКАЗАНИЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ЗАМЕРЯШЕ ПОЛИЦАИТЕ С КАМЪНИ И ПРАШКА.
222
1
 
30
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА ХУНТАТА преди 2 години
ДНЕС ГЛЕДАХМЕ НЕЩО НЕМИСЛИМО- БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ АПЛОДИРА ТИЯ КОИТО ИЗВЪРШИХА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ- ХВЪРЛЯХА КАМЪНИ, ПАВЕТА, ПАЛИХА СЛАМА И ЗАМЕРВАХА ПОЛИЦАИТЕ С ДИМКИ И ЗАПАЛЕНИ БУТИЛКИ И ПОРУГАХА БГ ПОЛИЦИЯ
221
4
 
18
 
! Отговори
Полицай преди 2 години
От 1-ви септември охраната на Президента и министрите се поема от руските служби ! Честита диктатура, мЪдурквци!
220
2
 
28
 
! Отговори
Даааа! преди 2 години
Наесен , когато тълпите безработни, вирусни, бедни, *** тръгнат да щурмуват Мин. съвет и Президентството, тогава полицаите ще си бъркат в носа и ще гледат сеир как протестиращите налагат с тояги и камъни същите дупетати - днес съдници за насилие ! Е, волът като рие ,пръстта пада на гърба му ! ( умен е народът )
219
21
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Нищо не е свалено купища - герберасти са си по постовете
218
18
 
3
 
! Отговори
Дикеатурата може преди 2 години
Да е свалена, само ако диктатора е избягал или е в затвора .А тука така се е окопал другото е че беше много роболепен към Меркел,,,,
217
2
 
18
 
! Отговори
тито преди 2 години
До Анонимен , ком. 221........щом ще ги ринеш бг полицаите , да си внесем американски или белоруски / може и руски / , да не стават грешки !!
216
27
 
5
 
! Отговори
Бай Онзи преди 2 години
До "анонимен" - гробарска подлого тиквата не дава по 50 лв на пенсионерите ! Тези пари са от народа български !! Парите на тиквата са в чекмеджетата и ти , галошкьо никога няма да ги видиш ...