ДБ не искали постове, Слави провалил преговорите

От партията смятат, че най-важно е да се актуализира бюджета
19 авг 2021 22:55, Петя Славова
78

Най-важната задача на този парламент, колкото и да продължи да съществува, е актуализацията на бюджета. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

"Радев решава кога да разпусне парламента, така че от него зависи дали ще даде достатъчно време за актуализацията на бюджета, ако не се сформира редовно правителство", добави депутатът.

Той очаква актуализацията да стане заложник на предизборна кампания и да се стигне до наддаване между различни парламентарни групи кой повече пари ще даде на пенсионерите, за бедни хора, на бизнеса.

"Актуализацията на бюджета може да предизвика финансова криза, без никой да я цели. Ако се остави на следващото Народно събрание да го актуализира, може и да няма време за това през ноември, и така през 2022 г. да се борави с бюджета за 2021 г.", предупреди Владислав Панев.

Депутатът не вижда как би могло да се формира редовно правителство в 46-ото НС.

"И да подкрепим третия мандат, не виждам как ще излъчим правителство, след заявката на ИТН и ГЕРБ, че няма да го подкрепят. Те имат 128 депутата. И когато всички партии се обявяват в опозиция, кой ще е в управлението", попита народният представител.

Според него обаче, когато няма правителство икономиката и доходите на хората не страдат. И даде като пример Белгия и Израел, които с години са били без правителство.

Панев отбеляза, че диалог между партиите има, но изказвания на Слави Трифонов обърквали преговорите.

"Диалог има, но когато Слави Трифонов говори от канапето, това втвърдява позициите на депутатите. Тогава трудно може да се направят нужните крачки за бъдещето на България. Ще трябва да сваляме стените с ИТН и други партии, а не да изграждаме нови. Всеки си има своята правда, но не може с 65 депутата да правиш сам промени. Когато липсва елементарна логика, трудно могат да се намерят решения, които да бъдат в интерес на България и да са с на логическа основа", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

И беше категоричен, че от ДБ не са поставяли условие за постове в преговорите с ИТН, а несъгласието с предложените имена за министри били тълкувани като желание да сложат техен човек, който да оглави даденото министерство.

Ако има предсрочни избори наесен, Панев не прогнозира да се стигне до Виденова зима.

"Ако има тежка зима тя ще е заради вносни фактори, заради таксите за въглеродните емисии, заради САЩ. Проблемът е в политическата криза, чувствам се като хамстер, който върти колело и всичко е тотално безполезно", подчерта Владислав Панев.

Според него страната няма да страда от избори през 3 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави надали някога ще каже кой е неговия суверен. Със сигурност това не е българският народ.
40
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави ни предаде. Целта беше да вкарат убииците Бирисов и Гешев в затвора. Нищо не направиха. Повече няма да гласуваме за никой.
39
2
 
11
 
! Отговори
мумията е жива преди 2 години
Дали ги е провалил слави или някой представящ се за него никой не знае. управлява ви по смс някакъв био робот живеещ в барокамера дето никой не го е виждал скоро.
38
1
 
5
 
! Отговори
Хамстер преди 2 години
Наистина прилича на такъв.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична Бъгария е прекрасно мото, но партия "Демократична България" е "демонично" :((( Не знаят къде се намират в политическото пространство.
36
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Не се тревожете другари! Каквото и да се случи - Пак ние от партията столетница БКП рамо до рамо с верните ни другари от ДС ще продължим да управляваме, както управляваме от 1944г. до сега. Най- много пак да сменим името на някоя партийка, и някой друг артист дето да ви говори хубави неща от синият екран, но няма да дадем власта без бой. Така че напразно се тревожите и се карате по форумите. Ние следваме най- правата линия, априлската линия, и никой неможе да ни попречи.
35
13
 
5
 
! Отговори
Ит.н.,ГЕРП, ДПС ??? преди 2 години
Глей ти ква опозиция... първата и втората партия спечелили изборите плюс ДПС (2/3 от НС) са опозиция... най после се сбраха ЯВНО... Славче, Доган и байХ0я!!! Славче се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА... залезе преди да изгрее... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП... за политик не ставаш Славе, ти си будалаааа... А иначе Славе е най важен в Бг...без него не може ни управа, ни опозиция... ТИ ДА ВИДИШ!!!А и гаргамелите да не се дуят кат пуяци, знаем как ни приватизираха с командира, а и как забатачиха ИЗБОРА на ново правителство...
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се забрани на членове на партии да коментират тук. Никой не се интересува от скапаните ви крадливи партии, нито от мечтите ви да крадете като дойдете на власт.
33
5
 
20
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Всички видяха, че Христо Иванов се извъртя и подложи крак на ИТН и даже се опита да извива ръце за постове и накрая остана с празни ръце и той. Изобщо не ми дреме какви лъжи ще напишете след мене, всички го видяха.
32
5
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
елате обяснете на децата ми как така Армията ни и Народа ни нама загубена битка...и няма спечелена война...защо нямаме армия...а чиновници...защо нямаме самолети...а лимузини,защо няваве образование ...а академици,защо нямаме адекватно медицинско...а събирачи на пари..."лекуващи"...здрави сърца,защо нямаме...пожарни...бре...защо селата ни нямат ...вода бре...объркали сте Народа...не ставате...бегайте...ако ви бачка чувството за самосъхранение!!!Бог да пази България!!!
31
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и вие с вашият прокопиев...ама слави се изложи...опита се да мине борисов с налагането си...България не е ...джамахирия...колкото и да не ви се вярва!!!избори...и гледайте!!!...гаврите се с животите на милиони братя българи...и няма да ви помогнат никакви мантри...избори...и се плажете от тях...итн...и да...да си ги мерим бре...империи сме погубвали...вие...его!!!Бог да пази България от...спасителЕ!!!...гледащи лошо...по-тв-та..елате живейте с пенсията на майките и бащите ни...ко.е.ета...
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владислав Панев е син на известен партиен секретар.
29
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибанът СЛАВИ и неговият пророк Тошко Африкански искат да наложат Чалгариата и талибанските закони.
28
1
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Ти пък си много умен
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ДБарките съвсем изнасяла и ни имат за късопаметни
26
5
 
8
 
! Отговори
Тахомир преди 2 години
Пълни глупости! Въглеродните такси НЕ СА вносен проблем, това е политиката на ЕС т.е. НАШАТА политика! Като се пише политик и демократ да вземе да си научи уроците! Аман от *** зинали за кокала!
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейй смешници . Вярно ли и вие сте телевизия ? Ши еи дават ли пулицар ??? :)))))
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов беше великолепен диспечер на бизнес-интересите на българския бизнес. Българският бизнес не е перфектен, но той дава основен приход за НАП и НОИ.Държавата я убиват системно американците, защото тази територия им трябва БЕЗ БЪЛГАРИТЕ, А ВИЕ СТЕ ПРОС-ТИ И НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ .
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадоха му пари на Трифонов за Сървайвър, Мюзик айдъл, а те са пропагандиращи западния стил на живот формати. Не им пука на Запада дали тук ще има българи.За тях е важна територията и да няма руско влияние. И проста-кът си повярва, че е ценен.
22
5
 
8
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Прецедента щял да подава молба за членство в ВМРО хо хо хо ама Къръдая добре му отговори с пра пра пра