ДБ не искали постове, Слави провалил преговорите

От партията смятат, че най-важно е да се актуализира бюджета
19 авг 2021 22:55, Петя Славова
78

Най-важната задача на този парламент, колкото и да продължи да съществува, е актуализацията на бюджета. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

"Радев решава кога да разпусне парламента, така че от него зависи дали ще даде достатъчно време за актуализацията на бюджета, ако не се сформира редовно правителство", добави депутатът.

Той очаква актуализацията да стане заложник на предизборна кампания и да се стигне до наддаване между различни парламентарни групи кой повече пари ще даде на пенсионерите, за бедни хора, на бизнеса.

"Актуализацията на бюджета може да предизвика финансова криза, без никой да я цели. Ако се остави на следващото Народно събрание да го актуализира, може и да няма време за това през ноември, и така през 2022 г. да се борави с бюджета за 2021 г.", предупреди Владислав Панев.

Депутатът не вижда как би могло да се формира редовно правителство в 46-ото НС.

"И да подкрепим третия мандат, не виждам как ще излъчим правителство, след заявката на ИТН и ГЕРБ, че няма да го подкрепят. Те имат 128 депутата. И когато всички партии се обявяват в опозиция, кой ще е в управлението", попита народният представител.

Според него обаче, когато няма правителство икономиката и доходите на хората не страдат. И даде като пример Белгия и Израел, които с години са били без правителство.

Панев отбеляза, че диалог между партиите има, но изказвания на Слави Трифонов обърквали преговорите.

"Диалог има, но когато Слави Трифонов говори от канапето, това втвърдява позициите на депутатите. Тогава трудно може да се направят нужните крачки за бъдещето на България. Ще трябва да сваляме стените с ИТН и други партии, а не да изграждаме нови. Всеки си има своята правда, но не може с 65 депутата да правиш сам промени. Когато липсва елементарна логика, трудно могат да се намерят решения, които да бъдат в интерес на България и да са с на логическа основа", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

И беше категоричен, че от ДБ не са поставяли условие за постове в преговорите с ИТН, а несъгласието с предложените имена за министри били тълкувани като желание да сложат техен човек, който да оглави даденото министерство.

Ако има предсрочни избори наесен, Панев не прогнозира да се стигне до Виденова зима.

"Ако има тежка зима тя ще е заради вносни фактори, заради таксите за въглеродните емисии, заради САЩ. Проблемът е в политическата криза, чувствам се като хамстер, който върти колело и всичко е тотално безполезно", подчерта Владислав Панев.

Според него страната няма да страда от избори през 3 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадецо, изрекохте най-ваклите агнета на запад и тук останаха краставите магарета с Дънинг-Крюгер синдром.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че искаха постове, само че не си го признаваха. Те искат другите да им предлагат постове, едва ли не насила. Подобно на РБ по времето на второто правителство на ГЕРБ, никой не знае точно какво искат, на чия страна са, какво точно правят и т.н. Хем са в правителството, хем са опозиция, говорят едно а правят друго и т.н. С една дума, неадекватни.
19
12
 
19
 
! Отговори
Българин от Канада преди 2 години
Абе хора,вие разбиратели какви ги вършите?Шеги ли си правите с живота си и живота на децата ви?Що за безумие е да вярвате на някакви мошеници -провалени политици и улични мераклии за власт?Как може да вярвате на един Радев с юмрука (този за мен не е никакъв президент)той е опасен за държавата,обграден с ченгета ,олигарси и хора на КГБ.Ткъмо България дръпна нагоре и вие съсипахте всичко.Какво искате от Борисов и ГЕРП и вие не знаете. Като слепци сте накъдето ви повлекат мошениците на там вървите
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България он еър търсили баланс :)))))))))) Да не го търсят .Аз го намерих. България трябва да напусне ЕС преди да сме изчезнали като нация а не да ни рекрат как трябвало да умрем в името на брюкселско робство. Ето ви го баланса .
17
8
 
1
 
! Отговори
ДА ПУКВАТ с маските1 преди 2 години
Нека да пукват, за да НЕ носим маски в Магазините.Като убият някой който приказва за корона- вируси или арабин, ***, китаец, хем РАЗЧИСТВАТ всякакви ВИРУСИ, хем СПАСЯВАТ България..Някакъв Турски башибозук- Танер Кадир Тюркоглу е дал ПОДКУП на Слави Трифонов да го сложи за ДЕПУТАТ..Тоя турчин ПРЕХВЪРЛЯ Ислямски башибозуци през Турската граница и пренася ВИРУСИ.. Ако убият тоя турчин- Танер Кадир Тюркоглу, ще вземат 10 милиона лева и ще РАЗЧИСТЯТ 10 милиона вируса.
16
6
 
2
 
! Отговори
Да ПУКВАТ с маските2 преди 2 години
Хората се разболяват от РАК и Левкемия от мобалните фирми- А1, Вииваком и теленор, но тия ИЗОБЩО НЕ ги интересува... А тръгнали да ни занимават с някакви китайски ВИРУСИ, арабски маски и китайски ТЕСТОВЕ и китайски ВАКСИНИ, които искали да ПРОДАВАТ, за да ни ОГРАБЯТ..Аз ГЛАСУВАХ да махнат Б.Борисов, ЗАЕДНО с ВИРУСА, но тия от Служебното правителство, явно искат САМО да седнат на неговото място за да крадат пари, вместо да махнат маските..
15
6
 
17
 
! Отговори
ЗАЩО преди 2 години
Корифеят на правната мисъл Христо Иванов НЕ отиде на изслушването на Иван Гешев ? Нали е много най ? Защо не присъства ?
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо Иванов не иска постове, но Христо Бойкикев иска като истински комунист. Какво раздвоение на личността
13
4
 
5
 
! Отговори
Шомпол преди 2 години
Ами ИБНИГО дали е цензурирано
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българският парламент...е сборище на най-големите амбиции, на най-злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България" Атанас Буров
11
7
 
12
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Учиндолският дънгалак работи яко за Торбалан и изобщо не се учудвам. За това и от тях излезна това срещу Кирето .Симулират държание уж са врагове,а фактите категорично говорят друго.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямах представа, че ваксъра Симидчиев е в листите иначе никога нямаше да гласувам за ДБ.
9
4
 
20
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Всички сте един дол дренки бе.Вие не можете , вие не знаете да управлявате, криете невежеството и.страховете си като хвърляте обвинения едни срещу други
8
3
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Само *** ще ви оправи всички
7
19
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Славун Итанъто е...наемник на Боко Кюлчето,спонсориран финансово и от Пеефски.Що му е да обединява...протестърите и така си живурка добре.Провала е напълно...умишлен,последствията за партията и гласувалите за него,не го интересуват.Политическият...клоун си изигра номера.Вече може да слезе от...сцената.
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правната нула Христо Иванов и той ли не иска постове?
5
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ е партия изцяло финансирана от чужбина.
4
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави вкара държавата в катастрофа
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чу се, че Джон Траволта Канадеца щял да става новия Христо Иванов. Готвят го да е лидер на партията. Тези ще се самоизядат до новите избори.
2
6
 
19
 
! Отговори
Лъжат преди 2 години
Та ушите им пукат. Жалки службогонци.