Държавата плаща 220 млн. лева на пътностроителните фирми

Ще се издължи изцяло в следващите две години
Обновена: 10 сеп 2021 12:46 | 10 сеп 2021 12:45, Камелия Цветанова
36
Държавата плаща 220 млн. лева на пътностроителните фирми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната комисия по бюджет и финанси реши да отпусне допълнително 220 млн. лева на пътностроителните фирми през актуализацията на бюджета за 2021 година.

Още по темата


Предложението направи финансовият министър по време на второ четене на проекта, но беше "припознато" от депутатите, предаде БТА.

Парите са част от дължимите от Агенция "Пътна инфраструктура" 1.3 млрд. лева към фирми от бранша. Останалата част от задълженията към фирмите ще се плащат на две равни вноски през 2022 и 2023 година, обявиха депутатите.

Работници от фирми от строителния бранш днес протестират по улиците на София и пред сградата на Народното събрание с искане да им бъдат изплатени изработените пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
До Dinosaurus преди 2 години
Абре динозавъре! Абре ти май и да помниш не можеш бре! Че ние дадохме 1.8 милиарда лева за АМ Хемус бре! Преди 3-4 години ги дадохме бре!!! На кук ги платихме бре! Къв голям проект без пари е почнат бре!? Като тое е платен тоз проект още преди да е почнат даже! Земи се стегни малко и помисли!!! Ако можеш де!!!
6
6
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Работиш 2021 г, проектираш и построяваш голям инфраструктурен обект, който е в интерес на половин България ... и чакаш да ти платят 2023 година! през това време фотосинтезираш - ти и семейството ти, а Комитова прави незаконни къщички на специални хора и безчинства от министерското кресло. За нея всички са студентчета и всичко е студентски курсови работи, тя е като Славуца - живеат зад екран или катедра
5
5
 
7
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абе въпроси имам аз! Та държавата даде накуп наведнъж 1.8 милиарда лева, на фирма частна, за строежа на АМ Хемус! Преди 3-4 години беше това по време на управлението на герб. Сега като гледам и АМ Хемус няма и пари няма? Та що не земем да попитаме де са тия пари или де е АМ Хемус?
4
3
 
7
 
! Отговори
България ще преди 2 години
има магистрали , обаче друг път.
3
7
 
18
 
! Отговори
УАСГ преди 2 години
ВТази Виолета Комитова е доцент в Университета по архитектура,СРАМ И ПОЗОР за строителната гилдия !! По нейно давление спря строителството на аутобан ХЕМУС !?! Ректорът е готов да я УВОЛНИ заради уронване престижа на строителния бранш !! Вън Комитке- от нашата Алма матер !!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пари отде, нали нема?
1
8
 
22
 
! Отговори
Крадците на Радев преди 2 години
Слугите на Радев Кирчо и Асенчо откраднаха парите от Хемус ! Къде са парите ?!