Работници на протест, Комитова: Платили сме авансово милиард

Неплащането на служителите може да е мениджмънт на фирмата, уточни тя
10 сеп 2021 10:05, Петя Славова
214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътните фирми излязоха на протест пред НС. Някои от тях не са получавали по около 2-3 месеца заплати и разчитат  на кредити и роднини за да оцелеят. Демонстрантите се надяват да има чуваемост от управляващите.
Още по темата

Малка част от средствата са усвоени, заяви регионалният министър.

"Разбирам, че протестиращите са във фирма, която работи на "Хемус", но там работят много фирми. Ще проверя коя фирма представлява протестиращите строители, които са се събрали днес пред НС. За АМ "Хемус" са раздадени 1 милиард лева като аванси на фирми, които ще участват в строителството. Парите са във фирмите и са дадени преди 2 години по времето на г-н Николай Нанков и г-жа Петя Аврамова. Нека фирмите отговорят къде са тези средства. Съвсем малка част от тях са усвоени", каза пред Нова тв регионалният министър Виолета Комитова.

Тя поясни, че не разбира от кого протестиращите си търсят парите – дали от регионалния министър или от работодателите. "Те имат договори. "Ако фирмата се легитимира, ще видим колко пари сме им платили и защо хората не са получили заплати", обеща министърът и допълни, че не иска работниците да не си получават заплатите.

"Слушах в предишната политическа кампания, че АМ "Хемус" ще се завърши до 2024 г. Търсех документи в Регионалното министерство за този срок. Накрая установих, че имаме договори за строителство на отсечките 1-3. Г-н Нанков и г-жа Аврамова са сключили договори тези 51 км да се построят за 60 месеца. Тоест, това е по 1 км на месец. При останалите отсечки обаче нямаме разрешение за строеж. В последните три участъка дори не е ясно от къде ще мине трасето", каза още Виолета Комитова.

 По думите й много министри я нападат без основание. "Виждате, че срещу мен излизат много министри. Държат колективно да ме нападат. Това е акция на някаква глутница. Аз просто казвам истината", заяви регионалният министър.

По думите й, имаме договори за строителство, които отсечки са от 17 април 2019 г. до 2024 г.  "Там господин Нанков и госпожа Аврамова са дали тези отсечки от 51 км да се построят за 60 месеца. Те са си планирали по документи, което е по 1 км на месец. Това е реалистичният срок да се построи този път. За останалите отсечки дори не знаем откъде ще мине трасето.", обясни Комитова и покани Нанков на дебат да поговорят за магистралите пред обществото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова, само за сведение, трасето дето не го знаеш откъде ще ми е, вече е там. Ей заради такива като тази госпожа и обкръжението й в БГ магистрала се строи над 30 години.
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май в репортажите видях един голям крадец на протеста, май беше и шеф на АПИ.
181
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите си ги търсете от шефовете си и от вожда! Когато лапаха авансите не реваха.
180
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойчето си е взел парите предварително, а сега лъжат хората, че не са им платили!
179
5
 
0
 
! Отговори
Kuku преди 2 години
За пореден път разбрах, без пари не се строи
178
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЮБИМЦИТЕ НА БУДА, НА КОИТО СА ПРИВЕДЕНИ МАНГИЗИТЕ АВАНСОВО ПРИНУЖДАВАТ РАБОТНИЦИТЕ ИМ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД НС, КАТО НЕ ИМ ИЗПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ. ВИДЯХМЕ КАК СТРОЯТ С ДЕСЕТКИ МАШИНИ СТРОЕНИ ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА ЗА ПАРАД НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА АМ "ХЕМУС"!!! НЕ СА ОТЦЕЛИЛИ МЯСТОТО - ДА ХОДЯТ ПРИ БУДА ДА ПРОТЕСТИРАТ!!!
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Муравей Радев __ДАЖЕ СИ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА, КАКВО Е АУТОБАН, НО КРЯКАТЕ ЗА НЯКАКВИ КОЗИ ПЪТЕКИ, ЧЕ СА АУТОБАН!!!
176
6
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кога, къде, колко, Лъжете а не ви ръстът носовете! Малко време на Влас и вече започнахте да крадете и лъжете ! БАЛОНИ,БАЛОНИ!
175
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези работници нямат договор с държавата. Държавата не им дължи нищо.
174
1
 
7
 
! Отговори
До 188 преди 2 години
Прав си,че ако е строено при станишев, той е виновен ако построеното е некачествено. Кой има вина ако не потърси фирмата когато се появят повреди, да ги отстрани? Та кога са се появили повредите? Кой не потърси фирмата да ги отремонтира в гаранционния срок? Кой изчака да изтече гаранцията та да плати ремонта с държавни пари? Кой вместо да ремонтира сложи знаци за ограничение на скоростта?
173
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 186 Ремонтирали са участъка от м-ла Тракия...Чирпан-Стара Загора! Единствения построен от Станишев с фирма на Черепа! Качеството му беше за третокласен път ! Осведоми се ,преди да се изхождаш!
172
6
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Искали си парите?! За свършената работа?От кого е свършена, защо не казват?Къде са авансите за над милиард, защо не казват?! За тия аванси каква работа са свършили?!Аман от Бокови лъжи и ***.ове които ги повтарят непрекъснато!!
171
11
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 184 Само вие, необолшевиките ли не сте разбрали, че хората си искат парите за вече извършена работа! Само комунистите са *** и смятат ,че не са длъжни да плащат на хората това което са си изработили!
170
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко буни протестите във всички браншове.Хора,употребяват ви за политически цели,не им вярвайте,защото те са се нагушили предварително,но не са платили на вас.Търсете си парите от вашите работодатели.
169
2
 
15
 
! Отговори
МДА преди 2 години
Лицето Лазар Асенов Лазаров, бивш Председател на УС на АПИ = на лицето Лазар Асенов Лазаров, шеф на браншовата камара на Пътокопачите на БХ! Същият беше отстранен с триста зора от топлото местенце заради трагедията с 20 жертви с падналия автобус, заради некачествен асфалт. На същия, от кумова срама, прокуратурата повдигна някакво обвинение.. и дотам. Подписал и раздал милиардите аванси от страна на АПИ, сега същият води протестите от страна на "нашите" фирми.Никви мръсни номера, а?! Крадци!!
168
12
 
7
 
! Отговори
Муравей Радев преди 2 години
ВКиро Харварда Канадеца е декларирал 1 МИЛИОН ЛЕВА !?!?!? ОТКЪДЕ БЕ *** ?? Ясно откъде- свил е от парите за аутобан ХЕМУС !!
167
5
 
13
 
! Отговори
Ама вярвал си е !!! преди 2 години
Вярвал си е БуЦи че ще е на власт , дълги години , въртял си е схемите и се оказва че пари няма ....ама къде са парите , ама кой ще ги проследи , рано или късно ще стане и ще лъснат долните му схеми с партията отроче ГерП !!! Държа да е при бай Ставри а не при Божков в Дубай....
166
6
 
5
 
! Отговори
Ку- Кутев преди 2 години
До Боко е крадецБраво Другарю. Точно така. Да е жив и здрав Другаря Радев. Таз година полу-асфалти,догодина цели асфалти и така докато преизпълним петилетката.
165
9
 
7
 
! Отговори
Радев преди 2 години
- Подкрепям протестите на народа ! Кой ги назначи тия бе.... веднага вън !
164
3
 
5
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Ооосставка, оооссставка.. !