Работници на протест, Комитова: Платили сме авансово милиард

Неплащането на служителите може да е мениджмънт на фирмата, уточни тя
10 сеп 2021 10:05, Петя Славова
214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътните фирми излязоха на протест пред НС. Някои от тях не са получавали по около 2-3 месеца заплати и разчитат  на кредити и роднини за да оцелеят. Демонстрантите се надяват да има чуваемост от управляващите.
Още по темата

Малка част от средствата са усвоени, заяви регионалният министър.

"Разбирам, че протестиращите са във фирма, която работи на "Хемус", но там работят много фирми. Ще проверя коя фирма представлява протестиращите строители, които са се събрали днес пред НС. За АМ "Хемус" са раздадени 1 милиард лева като аванси на фирми, които ще участват в строителството. Парите са във фирмите и са дадени преди 2 години по времето на г-н Николай Нанков и г-жа Петя Аврамова. Нека фирмите отговорят къде са тези средства. Съвсем малка част от тях са усвоени", каза пред Нова тв регионалният министър Виолета Комитова.

Тя поясни, че не разбира от кого протестиращите си търсят парите – дали от регионалния министър или от работодателите. "Те имат договори. "Ако фирмата се легитимира, ще видим колко пари сме им платили и защо хората не са получили заплати", обеща министърът и допълни, че не иска работниците да не си получават заплатите.

"Слушах в предишната политическа кампания, че АМ "Хемус" ще се завърши до 2024 г. Търсех документи в Регионалното министерство за този срок. Накрая установих, че имаме договори за строителство на отсечките 1-3. Г-н Нанков и г-жа Аврамова са сключили договори тези 51 км да се построят за 60 месеца. Тоест, това е по 1 км на месец. При останалите отсечки обаче нямаме разрешение за строеж. В последните три участъка дори не е ясно от къде ще мине трасето", каза още Виолета Комитова.

 По думите й много министри я нападат без основание. "Виждате, че срещу мен излизат много министри. Държат колективно да ме нападат. Това е акция на някаква глутница. Аз просто казвам истината", заяви регионалният министър.

По думите й, имаме договори за строителство, които отсечки са от 17 април 2019 г. до 2024 г.  "Там господин Нанков и госпожа Аврамова са дали тези отсечки от 51 км да се построят за 60 месеца. Те са си планирали по документи, което е по 1 км на месец. Това е реалистичният срок да се построи този път. За останалите отсечки дори не знаем откъде ще мине трасето.", обясни Комитова и покани Нанков на дебат да поговорят за магистралите пред обществото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистка. какво да я павиш такава. И министрите са против нея, но тя е БЕТОН . Желязна....Накрая някой ще я фрасне по главата...., защото без пари не можеш да си купиш дори хляб.
162
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде вадете кинтите герберите, нали подкрепяте тикват и магистралните олигарси?
161
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 174 Само с евтина помия и болшевишки лозунги не става, трябва си и малко акъл!
160
9
 
13
 
! Отговори
Боко е крадец преди 2 години
Боко е крадец - налял е пари в кухи фирми , взел е комисионна за чекмеджето и като е видял ,че губи кокала е оставил хората без пари. Банкянски *** е Боко.
159
5
 
8
 
! Отговори
джо преди 2 години
До анонимен 170 Тези ги дрънкай на баба си. Ти като поръчаш строеж се прави проекто-сметка. За материали..... за транспорт..., за труд..... и т.н. А не строителя , по някое време да ти каже.......дай още пари за труд ,че нещо тези свършиха.
158
9
 
10
 
! Отговори
Ядосан данъкоплатец преди 2 години
Я, марш обратно на обектите! Плащаме данъци, за да работите, а не да изпълнявате политически поръчки на Боко, Пеевски, и т.н. и да се правите на онеправдани, ааааа!
157
7
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
Явно т.лупа е сключвал договори без да знае, има ли пари за плащания или не. Само и само да обикаля и да показва как се строи навсякъде.
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е скрита помощ от държавата за да са конкурентни и се прави навсякъде по ЕС за протекционизъм. Просто плащанията вървят с по един два етапа напред, като аванс за следващ обект и така нашите фирми са конкурентни щото те нямат свободни пари, а държавата ни все още не печата евро на хартия. Правят се и малки лотове по 20 км. за да се откажат големите мултинационали, които имат и пари за гаранции, че и за други неща... Новите сега ще правят същото инак ще ни строят турци и гърци и то зле...
155
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите са ви в чекмеджето на Бойко Борисович. Там си ги търсете!
154
4
 
11
 
! Отговори
джо преди 2 години
Точно така, никакви пари докато не се отчетат фирмите до стотинка. И собствениците да покажат за какво са ги харчили. Щото сметката им е без кръчмар.
153
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ААА *** ТОЯ АВАНС 1 МЛДР НЕ Е ЛИ ОТ ДЖИПКАТА БЕ? ЗАЩО ГО ТЪРСИТЕ ОТ БЮДЖЕТА?
152
6
 
18
 
! Отговори
и другото преди 2 години
В България не можеш да строиш без ПОДКУП , КОРУПЦИЯТА Е ДО МАРС !
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаете къде са парите ,но се правите на ударени.
150
2
 
5
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До Платен протест.. Не са 70% , а ПО-точно са 75% !
149
1
 
9
 
! Отговори
напротив .. преди 2 години
До АЗ... И най-малкият ред е РЕД !Но в България до сега , всичко е хаос !
148
5
 
11
 
! Отговори
Истината! преди 2 години
И уличните кучета вече знаят , че се караде ''ОФИЦИАЛНО'' ---75% от поръчката !Е, как с 25% се строи КАЧЕСТВЕНО !В дугите държави е обратното , крадат 25% , а със 75% се строи !НЯКОЙ БИ ЛИ МЕ ОБОРВАЛ ?
147
16
 
21
 
! Отговори
УАСГ преди 2 години
ВТази Виолета Комитова е доцент в Университета по архитектура,СРАМ И ПОЗОР за строителната гилдия !! По нейно давление спря строителството на аутобан ХЕМУС !?! Ректорът е готов да я УВОЛНИ заради уронване престижа на строителния бранш !! Вън Комитке- от нашата Алма матер !!
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в БГ се приказва за усвояване а не за използване по предназначение на средствата.....мейби това е стандарта.....хахахаха :))) Ама нека да дават от ЕС, ще ги ПРИСВОИМ средствата :))
145
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платила 1 милиард??? Или откраднала 2 милиарда заедно с Канадеца и Ококорения??? Комитова, къде са парите оставени от Борисов за строеж на магистрали??? Знаем в коя фондация прехвърлихте парите...
144
14
 
13
 
! Отговори
"мениджмънт на преди 2 години
Другарко Комитова и вие ли сте учили в хАрвард ? На български се казва УПАВЛЕНИЕ на фирмата !