Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112

Гласуват реформите в съдебната система
10 сеп 2021 13:07,
97
Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112
Снимка: БГНЕС, архив

Със скандал започна днешното заседание на Правната комисия към парламента. На него се обсъждат предложенията  Бюрото за защита на свидетели да бъде прехвърлено от главния прокурор към Правосъдното министерство, както и закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Преди това обаче депутати от ГЕРБ поискаха в дневния ред на заседанието да бъде включен проект за промени в Изборния кодекс. Предложението бе отхвърлено от председателя на комисията с мотив, че дневния ред вече е гласуван.

Това доведе до недоволство.

„Виждаме, че снощи при нарушаване на всички правила в почивката свиквате правна комисия, за да бързате, а всъщност важно е да организираме изборите така че всеки гражданин да има желание да гласува. Вие просто нямате желание ... Това се прави да се угоди на президента, НС работи на ръба на Конституцията, каза Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Още по темата
А след това се стигна до обиди и обвинения.

„Реформата, която искате да направите за ден - за два е важна. Защото ще паднат актове на олигарси и вие сте за това”, заяви Ана Александрова от ГЕРБ-СДС.

След спор и напрежение депутатът от ИТН Радостин Василев заплаши, че ще се обади на телефон 112 заради негова колежка от комисията.

Темата за реформата коментира и главния прокурор.

„През последните дни слушам политическото клише - „юридическа реформа”. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, за която цената ще платят българските граждани, какво обикновено. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо”, посочи Иван Гешев.

За да бъдат приети окончателно промените, трябва да бъдат гласувани и в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
17
 
! Отговори
Баста преди 2 години
Нищо няма и да направят.Миналата година се радвах на младите хора, искащи промяна към по-добро,протестриращи срещу нередните (безспорно) неща във властта,не едно и две през годините.След резултатите през април вече стана ясно каква каша ще се получи насетне и тя се получи.Тези ***..йки е...аха .... на позитивната енергия на протеста,хвърлиха страната в хаос и направиха така,че ГЕРБ да изглежда по-добре от тях.Та,следващия път ще гласувам за ГЕРБ,макар и по метода на изключването и по-малкото зло.
54
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Радев е разруха и мизерия.Свиквайте.
53
1
 
16
 
! Отговори
Хасанчо от махлата преди 2 години
Маямата пак отишла на работа боса. Дайте и адреса. Да и изпратя старите си джапанки.
52
6
 
2
 
! Отговори
Do 60 преди 2 години
Koi balgari nastroi. 4oveka kaza mutrite van ot narodnoto sabranie. Absolutno e prav, za prodajba na bulgaria ne mi govori za6toto bace postroi s na6te danaci ruska truba za 3 milqrda. A kakvo prave6e pri erdogan predi izborite moje6 li da mi kaje6 ?
51
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 2 години
Стига с тези олигарси :) В Русия има назначени олигарси. Тук са просто назначени богаташи, ама мащабът е друг. Спец правосъдието 7 години не подхвана Пеевски, така че няма какво да говорят за големи риби. Смешно е просто.
50
2
 
4
 
! Отговори
Do 48 преди 2 години
Mom4e pii si lekarstvata, vijdal kak izlizame ot es i nato lelel :D
49
1
 
7
 
! Отговори
На тия преди 2 години
Са им показали листчета дето е драскана доста по-голямо число от 500 к - виж ги колко са задружни и сплотени. Можеха и правителство да направят.
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да съществува специализиран съд. Или обикновения съд ще си върши работата, или цялата съдебна система на бунището, и да започне градежа от начало и на чисто.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48, А ти незнам дали разбираш колко си *** !!Настройват ти тъпата кратуна
46
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу подскачат и пречат от ОПГ ГЕРБ на всяка цена, само и само да се върнат на власт !!!!
45
5
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ако успеят да ги свалят, както отива натам, на народа ще му остане да излезе.Районните прокуратури ще борят местните феодали- мислите ли, че ще стане? Сега ви изнасилват дъщерите, а тогава??? Терминал 2
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46- ТИ ЛЪЖИШ И ЗНАЕШ ЧЕ Е ТАКА И ЗАЩО.
43
6
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
17 ти незнам дали разбираш, какво означава референдум с машини, които се настройват. Дано си прав и да не излизаме от ЕС и НАТО, но аз виждам друго се готви от Радев.
42
4
 
21
 
! Отговори
ОНЯ С ЮМРУКА РЕЧЕ преди 2 години
...В ПРОКУРАТУРАТА СЕ Е ОКОПАЛА МАФИЯТА...А СЕ ОКАЗА ЧЕ МАФИЯТА Е ПРИ НЕГО, ТЯ ГО ФИНАНСИРА И ВДИГА ЮМРУКА МУ- ВЪН НА БГ МАФИЯ...
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ти професори?! Точно в специализираната прокуратура, имаше един прокурор, който беше и професор по право в СУ и НБУ. Заплашваше колегите, особено в НБУ, които пускаха срещу него оплаквания, защото не преподаваше и не оценяваше адекватно, че ще им запомни физиономиите и един ден, като завършат и кандидатстват в съдебната система, ще ги посече. Пенсионер е вече. Но не знам как е успял да стане професор, корумпиран си беше от петите до главата. Правете си сметката!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАРТИИТЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПЪЛНЯВАТ, ТОВА КОЕТО БГ ОЛИГАРХИЯ Е ЗАРЪЧАЛА, ТА НАЛИ ОЛИГАРСИТЕ ПЛАТИХА ЛЕТНИТЕ ПОГРОМИ. ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА БГ ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА НАРОДА СИ.
39
5
 
20
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ.. : преди 2 години
"СВОБОДА ЗА БОБОКОВИ........ СВОБОДА ЗА ЧЕРЕПА........ СВОБОДА ЗА БАНЕВИ..........."............ СЛОГАНА НА РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ.................ВЪНННН.....!!!
38
12
 
6
 
! Отговори
браво бре! преди 2 години
До Майора.. .... А КОИ ОКРАДОХА --КТБ-то ?И там ще се разбъркат нещата !То и чекмеджета няма , така ли !
37
2
 
5
 
! Отговори
НЯМА ЛОГИКА преди 2 години
За какво имаме национален празник на ''НЕЗАВИСИМОСТТА'' , от кой сме били И сме ''независими '' ,... някой замислял ли се е ?
36
9
 
21
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Адвокатите на Божков , Цветан Василев и Галеви вземат решение за закриване на спец съда и прокуратурата! Срам и позор!